Моята количка

Общо
0 продукт продуктa
0.00лв.
Продължи с пазаруването

5-те ПРИНЦИПА НА ПАСИВНАТА КЪЩА

5-те ПРИНЦИПА НА ПАСИВНАТА КЪЩА

Пасивна сграда включва набор от принципи за проектиране, използвани за постигане на количествено и точно ниво на енергийна ефективност в рамките на определено ниво на комфорт. "Увеличете вашите печалби, като минимизирате загубите си" -това обобщава подхода на ПАСИВНАТА КЪЩА. За тази цел, една пасивна сграда се проектира и изгражда в съответствие с тези пет основни принципа:

 
  • Изолацията е непрекъсната и работи като един „плик“ без никакви термомостове.
  Обвивката на сградата е изключително херметически затворена, предотвратява проникването на въздух отвън и загуба на въздух.
  Прозорците в нея са с висока производителност                                                                               (обикновено троен стъклопакет), както и вратите.
 
  • Използва се вентилация с балансирано топло- и влаго-възстановяване, като климатичната система заема минимално пространство.
  Слънчевата топлина успява да използва слънчевата енергия                                       за отоплителни нужди и да се намали до минимум, в топлите сезони.

Принципите за изграждане на „Пасивна къща“ могат да се приложат към всички типове сгради- от еднофамилни къщи до жилищни кооперации; офис сгради и небостъргачи.

 

 

Стратегията на „Пасивното проектиране“  внимателно моделира и балансира от изчерпателен набор от фактори, включително топлинните емисии от уреди и обитаващи – за да направят сградата комфортна и съвместима с вътрешните температури през целия отоплителен и охлаждащ сезон. В резултат на това пасивните сгради предлагат огромни дългосрочни ползи в допълнение към енергийна ефективност:

• Супер изолация и херметически затворена конструкция, осигуряваща несравним комфорт и дори в екстремни условия.

• Непрекъсната механична вентилация на свеж филтриран въздух, което осигурява превъзходно качество на въздуха.

• Изчерпателния системен подход за моделиране, проектиране и строителство произвежда изключително устойчиви сгради.

• Пасивната сграда е най-добрият път към Нулево нетно потребление (Net Zero) и Нетно -позитивни сгради (Net Positive buildings), защото това намалява натоварването, което възобновяемите източници, са длъжни да предоставят.

Пасивните къщи са екологично чисти, по дефиниция: Те използват изключително малко първична енергия, оставяйки достатъчно енергийни ресурси за всички бъдещи поколения, без да причинят щети на околната среда. Допълнителната енергия, необходима за тяхното изграждане е по-скоро незначителна в сравнение с енергията, която ще спестят по късно.

Стандартът за пасивна къща осигурява това ниво на устойчивост за всеки, който желае да си изгради нова къща или да обнови старата на една достъпна цена - принос към опазването на околната среда. 

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)