Моята количка

Общо
0 продукт продуктa
0.00лв.
Продължи с пазаруването

3 ГРЕШКИ, КОИТО ДА ИЗБЕГНЕТЕ, КОГАТО РЕШИТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЗЕЛЕН ПОКРИВ

3 ГРЕШКИ, КОИТО ДА ИЗБЕГНЕТЕ, КОГАТО РЕШИТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЗЕЛЕН ПОКРИВ

Когато планирате вашия зелен покрив е добре да знаете кои грешки да избегнете. Ако е направен качествено, зеленият покрив може да бъде добро решение, защото домът ви ще изглежда приказно, а и ще се радвате на чист въздух. Както винаги, има правилен и грешен начин на изпълнение на проекта. Ето, някои от обичайните грешки:

Не започвайте без да проучите всичко.

Научете всички факти преди да сте започнали да инсталирате зелена покривна конструкция. Проучете всичко за поддръжката и вида на растенията подходящи за вашия регион. Срещнете се с хора, които вече са изпълнили подобно начинание успешно. Важно е да осъзнаете, че това е сложна система, която изисква планиране. За да функционира нормално, тя трябва да бъде хидроизолирана, да може да се почиства  и поддържа. Най-добре е да поговорите със специалист.

Не спестявайте от отводнителна система.

Много е важно зеленият покрив да има добра дренажна система. Ако няма такава, някои неща могат да се объркат фатално. Отводнителната система предпазва вашите растения от това да са накиснати във вода и да загинат. Друга потенциална опасност е контрола над теглото. Ако водата не се източва правилно, теглото на излишната може да стане твърде много и вашият покрив да рухне, което ще доведе до твърде много непредвидени разходи. Добрата дренажна система ще ви спести пари в дългосрочен план.

 

 

Грешки при изчисляване на теглото, което може да носи конструкцията

При изграждането на вашия зелен покрив е важно да знаете какво тегло ще може да поеме. Често срещана грешка е не отчитането на теглото на израсналите растения. Грубо казано - не може да направите конструкция за трева, а да засадите дърво. Трябва да предвидите и какво количество дъжд ще се събере при евентуален порой. Разбира се, експерт ще ви окаже безценна помощ.

Заключение

Зеленият покрив е едно невероятно архитектурно решение с много предимства. Изграждането на зелени покривни системи ни изправя и пред големи предизвикателства. Важно е и да прецените каква зеленина може да поддържа вашият покрив. В зависимост от местоположението на дома ви, наклона на конструкцията, формата на покрива, той може или не може да бъде озеленен. Без добра система за дренаж, вашият покрив ще задържа по-дълго  водата, в зависимост от ъгъла на наклона пък, покрив с по-голям наклон може да не задържа растенията. Правилната първоначална преценка е ключът към успеха.

 

 

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)