Моята количка

Общо
0 продукт продуктa
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Какво може да се обърка при хидроизолирането на покрив или защо тече покрива?

Какво може да се обърка при хидроизолирането на покрив или защо тече покрива?

Основа – монтирането на хидроизолационната система трябва да се извърши върху чиста, здрава/стабилна, суха и гладка основа. В противен случай рискът от нарушаване на водонепропускливостта на системата е изключително висок

Избор на хидроизолационна система – съобразно проектни изисквания, препоръки на производителя на хидроизолационни материали, според вида и функционалността на покрива. Най-често емпириката натежава при този избор 

Използвани материали – изключително разнообразие по вид и характеристики. Сравняват се по техническите им показатели – наличие на УВ-защита, дебелина, вид армировка, устойчивост на опън и пробождане, температурен диапазон са основни.

Качествените материали са с по-добри характеристики и, което е по-важно, са по-малко подвластни на сурови климатични влияния – т.е. те са с по-дълъг живот. Това е от съществено значение особено при откритите покриви, тъй като са подложени на наистина екстремни атмосферни условия – УВ-лъчи, температурна амплитуда, градушка, киселинен дъжд и пр.

 

 

Полагане/монтиране на хидроизолационната система – качествената хидроизолационна система не представлява нищо, ако не са спазени определени процедури при инсталирането ѝ – набор от принципи, правила и препоръки – зададени от водещите производители на база дългогодишен опит и лабораторни изпитвания.

Отчитането спецификите на мястото (напр. ветрови усилия) и на основата и следването на споменатите процедури са предпоставки за гарантирана водонепропускливост на покрива.

Детайли – дяволът, казват, се крие в детайла. В случая с хидроизолирането на покриви е точно така. Ъгли, комини, покривно осветление, воронки, барбакани, борд, шахти, отдушници са все детайли от хидроизолационната система, на които трябва да бъде обърнато особено внимание, тъй като най-често там възникват проблемите. Обработката им трябва да е с повишена грижа, коректно, съобразно установените процедури за детайли.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)