Моята количка

Общо
0 продукт продуктa
0.00лв.
Продължи с пазаруването

5 ГРЕШКИ, КОИТО ДА НЕ ДОПУСКАТЕ, КОГАТО РЕМОНТИРАТЕ ПОКРИВА СИ

5 ГРЕШКИ, КОИТО ДА НЕ ДОПУСКАТЕ, КОГАТО РЕМОНТИРАТЕ ПОКРИВА СИ

Ако мислите за вашия покрив като за "невидимата" част от имота си, помислете пак. Покривът, в някои отношения, е един от най-важните инвестиции, която трябва да направите в дома си.

Затова неговата поддръжка трябва  да се приема изключително сериозно. Ето кои са най-често срещаните грешки при ремонт на покрив, които е добре да не допускате:

Първо: Не се опитвайте да оправите покрива си сами.

Ако имате теч от тавана във вашата баня, кухня или друго помещение, тогава е най-добре да извикате за помощ професионалист. Ако поправката на покрива не се извърши добре, рискувате да се сблъскате с още по-големи проблеми, например с появяването на плесен. Освен това, специалистът знае как да осигури и собствената си безопасност, а това не е без значение, когато става дума за разходки на няколко метра над земята.

 

 

Второ: Недобре монтирана вентилационна система

Неправилно монтираната вентилационна система на вашият дом може да създаде много проблеми, като ледени натрупвания и течове от покрива. Лошото строителство може да отвежда влагата, чрез вентилатора на банята,  в тавана, а не да излиза през  покрива. Това се дължи на неправилен баланс между всмукателните и изпускателните отвори, на не достатъчно покривна изолация и нерегулярно проветряване. Ако вентилацията е монтирана неправилно, може да очаквате наистина сериозни проблеми.

Трето: Не добре наредени покривни плочи или керемиди

Правилната подредба на покривните плочи или керемиди е гаранция за сухо жилище. За това е изключително важно да следите дали има повреди по тях и дали не се нуждаят от смяна, която задължително трябва да извърши специалист. Ако са наредени неправилно, рискувате да получите теч в дома си или да ви падне някоя керемида на главата докато пиете биричка на верандата.

Четвърто: Недобре уплътнени свързващи елементи.

Често течовете от покрива са причинени от лошо уплътнения между покривните плочи и билото на покрива или свързващите лайсни. Слагането на достатъчно уплътнител е ключа към този проблем. Един специалист винаги знае колко и как да уплътни всяка свръзка.

Пето: Доверяване на ненадежден майстор

Поддръжката и ремонта на покрива е скъпа инвестиция, но всеки собственик на имот трябва да помисли за това. Английското правило: „Не съм толкова богат, че да плащам евтино“ тук важи с пълна сила. Ненадеждният майстор може само да влоши нещата и да оскъпи инвестицията ви.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)