5 високотехнологични джаджи, които правят строителния процес по-лесен

5 високотехнологични джаджи, които правят строителния процес по-лесен

Съдържание

Приспособления и машинарии, които събираме и трупаме правят свободното ни време по-интересно, но вижте от кои високотехнологични джаджи се възползват строителни работници по време на работа (от удължаване на работния ден (видимостта) и през нощта, до постоянна връзка с екипа – тези продукти носят технологията на 21-ти век на работната площадка.)

1. Светлина…..

Halo Light   е патентована 360 ° лична активна система за безопасност, която се поставя на всяка каска и произвежда светлината около ползвателя му, като дава възможност той да бъде видян и да вижда във всички посоки и по всяко време.

Много често се налага на строителните работници да продължават своята работа до късно през нощта. Ето и мястото, където мощни светлини като „Halo“ идват на помощ.
Те се предлагат на пазара като “лична система, активна безопасност”. Halo Light е удобен за носене и произвежда на 360 градуса осветление, което дава възможност на ползвателя да вижда в обсег от 400 м. Често строителните инциденти се случват през нощта, когато шофьорите не могат да виждат работници, тези каски със светлина са идеални за работа на неосветени места. Дават възможност на човек да вижда без да носи фенерче в ръка.

2. Лазерен скенер
Лазерният скенер предлага забележителна функционалност, която позволява на работещите не само да правят двуизмерни снимки на структурата или обстановката, но триизмерни модели с измервания и други важни данни. Използвайте лазерен скенер за моделиране на строителния обект, съдебна документация, безопасност и контрол на качеството, и други приложения. Лазерен скенер ускорява работата на моделиране на работни места, което ви позволява да се съсредоточи върху работата на една ръка разстояние.

3. Специализирана камера за проверки на труднодостъпни места

Когато трябва да се визуализират високи места, малки пространства или други трудно достъпни места, инспекционните камери ви предпазват от подлагане на риск на работниците, вземане на опасни предположения за материали или ситуации. Инспекционната камера е малко устройство, което достига до малки пространства и е свързано с по-голяма камера чрез тръби. Повечето от тези приспособления включват също увеличение и функции, които ви предоставят по-голяма гъвкавост при заснемане на изображения.

4. Google Glass очила

Технология свободни ръце „Hands-free „ продължава да представлява вълната на бъдещето. „Google Glass“ (Google Очила), например, са в полза на строителната индустрия, като позволяват на работниците да записват, получават, предават, и анализират данни в движение. Не е нужно да спрете това, което правите, за да вземете една камера или да изпратите съобщение на колега.

Не само, че „Glass“ технология насърчава ефективността и точността на работното място, но също така подобрява безопасността. Намалява възможността за падане и други инциденти.

5. Таблетите
Малки компютри като iPad и други таблети правят цифровата комуникация по-достъпна от всякога. Не само строителните екипи могат да комуникират помежду си и с достъп до работни поръчки онлайн от таблет, но те могат също така да покажат снимки на клиенти и да проверят състоянието на разрешителните и други документи.

Осигуряване на всеки член от екипа с таблет, им позволява да следят и управляват работата си по-ефективно. Той също така помага екипът да остане в контакт при работата на различни  места. Ако бригадирът получава поръчка или друго искане от страна на клиента, екипът може да го видите веднага на таблета.

Въпреки, че строителната индустрия може да се поддържа с навици от преди десетилетия, тя продължава да се развива с времето. Стоейки на приземния етаж, с високотехнологични джаджи ви прави по-привлекателни за клиентите и по-ефективни на работното си място.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »