Покрив с ТПО хидроизолации Ангро

Производствена сграда Ангро с. Григорево

Производствена сграда Ангро с. Григорево

Резюме

През 2017 Ангро закупува фабрика за производство на пенполистирол в с. Григорево и разширява производствената база с нова сграда.

Дружество АНГРО има дългогодишен опит в търговия със строителни материали. Фирмата е създадена 1991г. Предлага широка гама от продукти на склад – над 20 000 артикула.

Компанията разполага с търговска и складова площ от над 26 000 кв.м., с адрес: гр. София, бул. „Европа“ 114, с вход и от към бул. „Панчо Владигеров“.

Ангор е официален дистрибутор на водещи производители в областта на строителството и разполага с голям асортимент от произвежданите от тях стоки.

Дружество АНГРО притежава фабрика за строителни смеси и два завода за производство на EPS.

В тях има внедрени сертифицирани системи за управление на качеството.

 

Име на проекта: Производствена сграда Ангро 

Местоположение: с.Григорево

Размер на проекта: 2,800 кв.м.

Вид на сградата: Покривната конструкция е метална, трапецовидна ламарина

Вид на проекта: Изграждане на покривна система на нова индустриална сграда с TPO хидроизолации

Възложител:  МСК АД

 

Описание

Покривната конструкция е метална. Покривната система е положена по системата послоен монтаж. Върху основата от трапецовидна ламарина бе положена пароизолация от полиетиленово фолио, каменно-минерална вата с дебелина 150 mm. Завършващият слой е еднопластова хидроизолационна система с ТПО хидроизолация. Мембраната е закрепена за покривната конструкция с механичен монтаж от винтове за бетон и телескопи.

Отводняването е осигурено с улуци и водосточни тръби.

Монтирана е надулучна пола от ламарина с ТПО покритие

 

Материали и системи

Пароизолация – полиетиленово фолио

Топлоизолация – каменно-минерална вата FIBRAN с дебелина 150 mm

Хидроизолация – ТПО мембрана

Механичен монтаж – Винтове за метал и Телескопи

Профили от ламарина с TPO покритие

Улуци и водосточни тръби от ламарина с полиестерно покритие

 

Подход

Първият слой е пароизолация от полиетиленово фолио. Върху него бе положена един пласт топлоизолация от каменно-минерална вата с висока плътност и устойчивост на натиск.

ТПО мембраната е фиксирана посредством механичен монтаж от винтове за метал и телскопи от полиамид. В зоните с най-високи натоварвания от вятър е направено допълнително усилване и укрепване с механичен монтаж съгласно проект.

 

Предизвикателства

Пространство на строителната площадка е ограничено. Допълнително се затруднява качването на ватата от съществуващи сгради от двете страни на новата сграда. Това  предполага хоризонтален транспорт на ватата до отдалечените точки.

Сградата няма бордове и се налагат допълнителни мерки за безопасност.

Опазването на ватата суха в процеса на полагане на системите е едно от най-големите предизвикателства.

 

Резултати

Изградена е надеждна, дълготрайна и водоустойчива покривна система. ТПО хидроизолации се отличават с изключително дълъг експлоатационен живот, минимални разходи за поддръжка. Мембраната е с много висок индекс на отражателна способност (SRI 102%), което прави покривната система енергийно ефективна и може да увеличи добивите на електроенергия при изграждане на фотоволтаична система

Препоръки от доволни клиенти

Декларация на ръководството

Политиката по качеството на ръководството е насочена към проектиране, изграждане, инженеринг, управление, координация и поддръжка в областта на: изолационни, хидроизолационни и покривни системи...

Метрополитен ЕАД

Метрополитен ЕАД в качеството си на възложител на обект “Паркинг, второ ниво на метростанция “Централна ЖП гара”, гр. София, издава настоящата препоръка за...

инж. Огнян Станков

Екип от водещи специалисти с комбинация от различни квалификации и умения. Непоколебима ангажираност към изключително обслужване на клиента. Изоматех инженеринг е надежден партньор.

Маргита Седларска

Бих искала специално да благодаря на вашия персонал за професионалното отношение и прецизната работа. Всички съседи са много доволни от ремонтирания ни покрив.

инж. Асен Василев

Постоянно ползувам услугите на фирма Изоматех инженеринг ЕООД по нашите обекти. Тяхната работа се отличава с висок професионализъм, силен самоконтрол, надеждност и разумни...

инж. Георги Мальов

Ние сме изключително удовлетворени от съвместната ни дейност с фирма Изоматех инженеринг ЕООД. Ние ценим високо начина, по който действат. От техническа подкрепа...