Покрив с ТПО хидроизолации Ангро

Производствена сграда Ангро с. Григорево

Производствена сграда Ангро с. Григорево
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on email

Резюме

През 2017 Ангро закупува фабрика за производство на пенполистирол в с. Григорево и разширява производствената база с нова сграда.

Дружество АНГРО има дългогодишен опит в търговия със строителни материали. Фирмата е създадена 1991г. Предлага широка гама от продукти на склад – над 20 000 артикула.

Компанията разполага с търговска и складова площ от над 26 000 кв.м., с адрес: гр. София, бул. „Европа“ 114, с вход и от към бул. „Панчо Владигеров“.

Ангор е официален дистрибутор на водещи производители в областта на строителството и разполага с голям асортимент от произвежданите от тях стоки.

Дружество АНГРО притежава фабрика за строителни смеси и два завода за производство на EPS.

В тях има внедрени сертифицирани системи за управление на качеството.

 

Име на проекта: Производствена сграда Ангро 

Местоположение: с.Григорево

Размер на проекта: 2,800 кв.м.

Вид на сградата: Покривната конструкция е метална, трапецовидна ламарина

Вид на проекта: Изграждане на покривна система на нова индустриална сграда с TPO хидроизолации

Възложител:  МСК АД

 

Описание

Покривната конструкция е метална. Покривната система е положена по системата послоен монтаж. Върху основата от трапецовидна ламарина бе положена пароизолация от полиетиленово фолио, каменно-минерална вата с дебелина 150 mm. Завършващият слой е еднопластова хидроизолационна система с ТПО хидроизолация. Мембраната е закрепена за покривната конструкция с механичен монтаж от винтове за бетон и телескопи.

Отводняването е осигурено с улуци и водосточни тръби.

Монтирана е надулучна пола от ламарина с ТПО покритие

 

Материали и системи

Пароизолация – полиетиленово фолио

Топлоизолация – каменно-минерална вата FIBRAN с дебелина 150 mm

Хидроизолация – ТПО мембрана

Механичен монтаж – Винтове за метал и Телескопи

Профили от ламарина с TPO покритие

Улуци и водосточни тръби от ламарина с полиестерно покритие

 

Подход

Първият слой е пароизолация от полиетиленово фолио. Върху него бе положена един пласт топлоизолация от каменно-минерална вата с висока плътност и устойчивост на натиск.

ТПО мембраната е фиксирана посредством механичен монтаж от винтове за метал и телскопи от полиамид. В зоните с най-високи натоварвания от вятър е направено допълнително усилване и укрепване с механичен монтаж съгласно проект.

 

Предизвикателства

Пространство на строителната площадка е ограничено. Допълнително се затруднява качването на ватата от съществуващи сгради от двете страни на новата сграда. Това  предполага хоризонтален транспорт на ватата до отдалечените точки.

Сградата няма бордове и се налагат допълнителни мерки за безопасност.

Опазването на ватата суха в процеса на полагане на системите е едно от най-големите предизвикателства.

 

Резултати

Изградена е надеждна, дълготрайна и водоустойчива покривна система. ТПО хидроизолации се отличават с изключително дълъг експлоатационен живот, минимални разходи за поддръжка. Мембраната е с много висок индекс на отражателна способност (SRI 102%), което прави покривната система енергийно ефективна и може да увеличи добивите на електроенергия при изграждане на фотоволтаична система

Препоръки от доволни клиенти

Декларация на ръководството

Политиката по качеството на ръководството е насочена към проектиране, изграждане, инженеринг, управление, координация и поддръжка в областта на: изолационни, хидроизолационни и покривни системи...

Метрополитен ЕАД

Метрополитен ЕАД в качеството си на възложител на обект “Паркинг, второ ниво на метростанция “Централна ЖП гара”, гр. София, издава настоящата препоръка за...

инж. Огнян Станков

Екип от водещи специалисти с комбинация от различни квалификации и умения. Непоколебима ангажираност към изключително обслужване на клиента. Изоматех инженеринг е надежден партньор.

Маргита Седларска

Бих искала специално да благодаря на вашия персонал за професионалното отношение и прецизната работа. Всички съседи са много доволни от ремонтирания ни покрив.

инж. Асен Василев

Постоянно ползувам услугите на фирма Изоматех инженеринг ЕООД по нашите обекти. Тяхната работа се отличава с висок професионализъм, силен самоконтрол, надеждност и разумни...

инж. Георги Мальов

Ние сме изключително удовлетворени от съвместната ни дейност с фирма Изоматех инженеринг ЕООД. Ние ценим високо начина, по който действат. От техническа подкрепа...