Хладни покриви, които загряват много малко.

Хладен покрив е възможност за теб да намалиш разходите за енергия като подобриш енергийната ефективност на своята сграда.

Лесно е ..

.. и не отнема много време.

Виж как

ИЗОМАТЕХ може да помогне на собственици на сгради и мениджъри на недвижими имоти в ежедневните им операции за намаляване на тяхното потребление на енергия, намаляване на емисиите въглероден двуокис, намаляване на глобалното затопляне и да ги подкрепи в техните активни действия за опазване на околната среда.

 

Какво е COOL ROOF?

 

Хладни покриви, както подсказва името, се покриви, които загряват много малко, благодарение на високата им способност да отразяват слънчевата светлина и в същото време да излъчват инфрачервена топлинна енергия.

 

Температурата на повърхността може да се намали с до 38,8℃.

 

Покривът буквално остава хладен, намалява количеството предавана топлина в помещенията по-долу и поддържа сградата по-студена и с по-постоянна температура.

 

Хладните покриви могат да бъдат ефективно решение на проблема с прегряването, което рефлектира върху отделни сгради и градските райони през лятото, като смекчава ефекта „топлинен градски остров”.

 

Топлинен баланс на покрива

 

 

Част от топлината, излъчвана от слънцето се отразява, а част се абсорбира. Покривът губи топлина навън към околната среда, чрез конвекция (т.е. чрез движението на  въздуха) и от инфрачервените топлинни лъчи.

 

Слънчевата енергия, която се абсорбира и не се излъчва в атмосферата, чрез конвекция и най-вече, чрез инфрачервена радиация нагрява покрива и пространство, по-долу.

 

За да се намали нагряването на сградата през лятото външната и повърхност трябва да има голям капацитет да отразява слънчевата радиация и да прехвърля енергия към атмосферата, чрез топлинно излъчване.

 

Това предполага повърхността да има следните свойства:

  • висока отражателна способност – способността да отрази видимите, инфрачервените и ултравиолетовите слънчеви лъчи, намалявайки преминаването на топлина към сградата
  • висока топлинна излъчвателна способност – способността да излъчи абсорбираната или неотразената слънчева енергия

И двете свойства се измерват със стойности от 0 до 1 и колкото по-висока е стойността, толкова по “хладен” е покрива.

 

Хладните покриви се състоят от материали, които много ефективно отразяват слънчевата енергия от повърхността на покрива. Обикновено те са бели или други светли цветове.

 

За съжаление открити метали и метални покрития имат по-ниска излъчвателна способност и не се считат за хладни материали.

 

Някои ползи от хладните покриви:

 

  • спестяване на средства от годишни сметки за електроенергия, чрез намаляване на разходите за климатик през лятото.

 

  • намаляване разходите за поддръжка и подмяна на покрива, чрез удължаване експлоатационния му живот.

 

  • повишаване комфорта през лятото, чрез намаляване на температурните колебания в дома ви.

 

  • намаляване на ефекта “топлинен остров ” в градовете и предградията.

 

  • намаляване на замърсяването на въздуха и образуването на смог.

 

  • намаляване на количеството покривни отпадъци изхвърлени в депата.

 

  • помощ за строители и мениджъри на сгради да отговарят на европейските стандарти за енергийна ефективност на сградите.

 

 

Услуги по категории

Сертификати на Изоматех Инженеринг ЕООД

Спечели промо код за 15 % отстъпка от твоята първа поръчка

Абонатите за нашия бюлетин научават първи за нови продукти и промоции! Победители се теглят всеки месец.

Препоръки от доволни клиенти

Декларация на ръководството

Политиката по качеството на ръководството е насочена към проектиране, изграждане, инженеринг, управление, координация и поддръжка в областта на: изолационни, хидроизолационни и покривни системи...

Метрополитен ЕАД

Метрополитен ЕАД в качеството си на възложител на обект “Паркинг, второ ниво на метростанция “Централна ЖП гара”, гр. София, издава настоящата препоръка за...

инж. Огнян Станков

Екип от водещи специалисти с комбинация от различни квалификации и умения. Непоколебима ангажираност към изключително обслужване на клиента. Изоматех инженеринг е надежден партньор.

Маргита Седларска

Бих искала специално да благодаря на вашия персонал за професионалното отношение и прецизната работа. Всички съседи са много доволни от ремонтирания ни покрив.

инж. Асен Василев

Постоянно ползувам услугите на фирма Изоматех инженеринг ЕООД по нашите обекти. Тяхната работа се отличава с висок професионализъм, силен самоконтрол, надеждност и разумни...

инж. Георги Мальов

Ние сме изключително удовлетворени от съвместната ни дейност с фирма Изоматех инженеринг ЕООД. Ние ценим високо начина, по който действат. От техническа подкрепа...