Моята количка

Общо
0 продукт продуктa
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Хидроизолация в основи с PVC мембрани

Най-сигурната хидроизолационна система за фундаменти при укрепване с вертикални стени изобретявана до сега 

В няколко предишни поста се спряхме на различни варианти за хидроизолация във фундаменти, които дават определено ниво на сигурност и защита.
Сега ще разгледаме четвърто ниво на сигурност – най-високото ниво на сигурност при хидроизолация във фундаменти.
Най-сигурната хидроизолационна система за фундаменти изобретявана до сега е вакуумната система на Flag.
Хидроизолационна система, която индикира за теч, преди да се е появил на повърхността. Система, която позволява да се тества по време на целия строителен процес.
Изоматех Хидроизолации във фундаменти – четвърто ниво на сигурност         
Изоматех Хидроизолации във фундаменти – четвърто ниво на сигурност 
Вакуумната хидроизолационна система на FLAG се състои от защитен геотекстил, два основни хидроизолационни слоя Flagon BSL и Flagon BT/ST и защитен пласт -геотекстил или специална PVC мембрана, с по-висока механична устойчивост.
Изоматех Хидроизолации във фундаменти – четвърто ниво на сигурност 
Използваните два пласта хидроизолационна мембрана характеризират системата като „двуслойна“, като цялата повърхност е разделена на секции или участъци.
Всеки от тези участъци е запечатан и образува „джоб“ или „плик“ с размери около 100m2.
Втората основна хидроизолационна мембрана има малки „пъпчици“ грапавини на повърхността си така, че след като се обособи участък, между двата слоя има въздушна междина.
След като системата се затвори ( обособят се участъците), всеки участък има 4 или 5 инжекционни клапи, които спомагат при изтеглянето на вакуум.
Изоматех Хидроизолации във фундаменти – четвърто ниво на сигурност              Изоматех Хидроизолации във фундаменти – четвърто ниво на сигурност 
След завършване на хидроизолационната система се тества непромокаемостта на участъка, като се изсмуква въздуха със смукателна (вакуум) помпа за постигане на предварително определено отрицателно налягане за период от време.
Ако теста не бъде издържан и бъдат открити дефекти, те могат бързо и лесно да се ремонтират преди инсталирането на защитата.
Вакуумната хидроизолационна система на Flag може да бъде тествана, посредством оставените инжекционни маркучи през целия строителен процес (след полагане на армировка, полагане на бетон и тн.).
Оставените 4 или 5 инжекционни тръби на участък трябва да са ясно обозначени и събрани в кутия, намираща се в подходяща позиция.
След завършването на сградата, инжекционните маркучи се проверяват, така поставени в кутията достъп, за и по този начин се улеснява бъдещото тестване и използването им при необходимост от  ремонт.
Изоматех Хидроизолации във фундаменти – четвърто ниво на сигурност 
Използването на инжекционни маркучи с различен цвят за стените и подови секции е удачният вариант, за да може да бъдат лесно разпознаваеми в последствие в кутиите.
По този начин при проникването на вода в участъка, тя се появява в инжекционния маркуч и така е възможно да се идентифицират теча, местоположението му и да се пристъпи към ремонт.
Ремонтирането се изразява в това, че се инжектира специална смола, която при взаимодействието й с водата образува гел. По този начин участъка се запечатва и в последствия няма как да протече отново.
Предимствата на тази система са, че тя позволява на изпълнителя да контролира водоплътността на инсталираната хидроизолационна система и да извършва ремонтни работи бързо и лесно, без необходимост от скъпи изкопни работи.
Изоматех Хидроизолации във фундаменти – четвърто ниво на сигурност                  Изоматех Хидроизолации във фундаменти – четвърто ниво на сигурност 
С тази система се контролира и количеството инжектиран материал, защото при едно стандартно инжектиране с пакери, не може да се предвиди количеството необходимо за спиране на водата.
Инжекционните работи продължават, докато се спре водата (попълнят се всички кухини на цялата площ), докато при Вакуумната хидроизолационна система на Flag количеството е минимално, защото се запълва милиметри кухина между двата пласта PVC мембрани на площ с размери 100 м2.

 

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)