10 неща, които разрушават покрива ви

10 неща, които разрушават покрива ви

Съдържание

Damaged roof

Покривът е изложен на различни въздействия, които влияят на неговия експлоатационен живот. Някои неща могат да бъдат неблагоприятни за покрива и да нарушат неговата непромокаемост. Част от тях могат да го увреждат и без да забележите този процес. Но ето кои са 10-те най-страшни заплахи за покрива на къщата ви:

  1. Клоните от близките дървета могат да развалят много покрива Ви. При вятър те се удрят непрекъснато в покритието на дома ви и така в един момент могат да го разрушат или пробият;
  1. Боклуци и отломки, които могат да попаднат на покрива ви посредством клоните на дърветата. Листата, боровите игли и пръчките може да се образуват купчина тор, която задържа влага на дъното си. На това място може да се отвори „херпес“ и той да прерасне в дупка;
  2. Животните могат да причинят много щети на покрива. Кълвачите, гнездящите птици, катериците, мишките и прилепите и други могат да направят големи щети на покрива, включително да направят дупки по него;
  3. Улуците и водосточните тръби са направени, за да отвеждат водата от покрива Ви към почвата. Обаче ако те са поддържани лошо и в тях има отломки от природата, те задържат вода. В последствие въпросните места започват да гният и накрая се превръщат в дупки, от които може да проникне вода в покрива или къщата ви.

Книга - Пролетно почистване на покрива

  1. Вятърът може да бъде голям вредител. Той може да направи всеки малък отвор на покрива в голяма дупка. Той може да вдигне и парче от покритието на върха на дома ви. Ако забележите парче чакъл или друг материал около къщата си, имайте предвид, че това е знак за проблем някъде там горе.
  1. Градушката може да увреди защитните, минерални покрития от асфалт и керемиди, оставяйки голи петна. Това излага чакъла на увреждане и по-конкретно гo подлага на влага и UV лъчение. Голямата и силна градушка може да съкрати живота на покрива.
  1. Ледът може да причини много проблеми на покрива. Ако се задържа много от него, той свива някои от елементите през зимата и при затопляне се разширяват. В последствие на тези места могат да изникнат „херпеси“.
  1. Комините и антените са тела, които преминават през покрива ви. Много е важно мястото, на което проникват в покритието на дома ви, да бъде добре уплътнено качествено. В противен случай се образуват процепи, през които преминава вода и влага.
  1. UV лъчите на слънцето могат да изсушат много някой „херпес“ на покрива. В последствие той изтънява и се превръща в дупка.
  1. Влагата – най-големият враг за покрива. Тя участва във всички изброени до момента проблеми. Нейното премахване ще удължи значително живота на покрива Ви. За да я няма, най-добре е периодично да се обръщате към специализирана фирма, която да преглежда състоянието на покрива ви.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »