10 неща, които разрушават покрива ви

10 неща, които разрушават покрива ви

Съдържание

Damaged roof

Покривът е изложен на различни въздействия, които влияят на неговия експлоатационен живот. Някои неща могат да бъдат неблагоприятни за покрива и да нарушат неговата непромокаемост. Част от тях могат да го увреждат и без да забележите този процес. Но ето кои са 10-те най-страшни заплахи за покрива на къщата ви:

  1. Клоните от близките дървета могат да развалят много покрива Ви. При вятър те се удрят непрекъснато в покритието на дома ви и така в един момент могат да го разрушат или пробият;
  1. Боклуци и отломки, които могат да попаднат на покрива ви посредством клоните на дърветата. Листата, боровите игли и пръчките може да се образуват купчина тор, която задържа влага на дъното си. На това място може да се отвори „херпес“ и той да прерасне в дупка;
  2. Животните могат да причинят много щети на покрива. Кълвачите, гнездящите птици, катериците, мишките и прилепите и други могат да направят големи щети на покрива, включително да направят дупки по него;
  3. Улуците и водосточните тръби са направени, за да отвеждат водата от покрива Ви към почвата. Обаче ако те са поддържани лошо и в тях има отломки от природата, те задържат вода. В последствие въпросните места започват да гният и накрая се превръщат в дупки, от които може да проникне вода в покрива или къщата ви.

Книга - Пролетно почистване на покрива

  1. Вятърът може да бъде голям вредител. Той може да направи всеки малък отвор на покрива в голяма дупка. Той може да вдигне и парче от покритието на върха на дома ви. Ако забележите парче чакъл или друг материал около къщата си, имайте предвид, че това е знак за проблем някъде там горе.
  1. Градушката може да увреди защитните, минерални покрития от асфалт и керемиди, оставяйки голи петна. Това излага чакъла на увреждане и по-конкретно гo подлага на влага и UV лъчение. Голямата и силна градушка може да съкрати живота на покрива.
  1. Ледът може да причини много проблеми на покрива. Ако се задържа много от него, той свива някои от елементите през зимата и при затопляне се разширяват. В последствие на тези места могат да изникнат „херпеси“.
  1. Комините и антените са тела, които преминават през покрива ви. Много е важно мястото, на което проникват в покритието на дома ви, да бъде добре уплътнено качествено. В противен случай се образуват процепи, през които преминава вода и влага.
  1. UV лъчите на слънцето могат да изсушат много някой „херпес“ на покрива. В последствие той изтънява и се превръща в дупка.
  1. Влагата – най-големият враг за покрива. Тя участва във всички изброени до момента проблеми. Нейното премахване ще удължи значително живота на покрива Ви. За да я няма, най-добре е периодично да се обръщате към специализирана фирма, която да преглежда състоянието на покрива ви.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on email