Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on email
Кат. номер: S11113

Покрив градина

4.99 лв.

(Цена за m²
4.99 лв.)
Пакет: пак.

Зелените покриви носят значителни икономически, социални, екологични и естетически ползи за сградите и обитателите им.

Loading...

Описание

Покрив градина

Зелените покриви са известни още като покрив градина. Характерно за тях е, че са положени почвен слой и растителност върху покривните и изолационните системи. Тези покриви осигуряват много ползи за сградата и околната среда. Зелените покривни системи са едни от най-впечатляващите постижения в устойчивото строителство и дизайн. Те дават на покрива, който обикновено е празен и неизползваем, една нова функционалност. Позволяват създаване на зелено и екологично пространство, което може да има различни предназначения – за почивка, социални контакти, събития или просто за подобряване на околната среда.

В зависимост от дизайна, структурата и възможности за натоварване на покривната конструкция, зелените покриви могат да бъдат украсени с треви, билки, цветя, дори дървета. Дворове и пътеки също могат да бъдат обособени на тези покриви, позволяващи достъп и възможност за използване на покрива като допълнително пространство за наематели или собственици. Нашата компания има опит в изграждането на много различни видове зелени покриви, също и върху гаражи, които имат за цел да предпазят подземните помещения от вода и влага и същевременно се използват за допълнително място със социални, екологични и икономически ползи.

Ползи за собствениците

Повишена продължителност на живота на покрива

Зеленият покрив, защитава покривната мембрана от атмосферните влияния, от резки температурни промени и механично увреждане, като по този начин значително увеличава продължителността на живота на покрива.

Допълнителна използваема площ

Преобразуването на обикновено неизползваеми покриви в зелени площи просто има смисъл. Увеличете стойността на имота като превърнете вашия покрив в място за възстановяване и отдих, което да бъде използвано от обитателите на сградите.

Финасови стимули за инвеститорите

Все повече общини и държавни политики създават стимули, които могат да помогнат за намаляване на първоначалните разходи на инвеститорите за изграждане на зелен покрив.

 

Технически Ползи

Задържане на вода при силни валежи

В зависимост от дизайна, зеления покрив може обикновено да намали изтичането на дъждовна вода при буря от 50 до 90%. В допълнение, обемът на пиковия поток се редуцира значително и периода на изтичане може да се забави с около 4 часа, като това минимизира влиянието върху канализационни системи и намалява риска от наводнения.

Допълнителна термична устойчивост

Зелените покриви могат да редуцират значително акумулираната топлина в покрива през летните месеци, което помага да се намалят разходите за охлаждане.

Намалени нива на шум

Типичните екстензивни зелени покриви намалят отразения звук с до 3 db и подобряват звукоизолацията с до 8 db. Това е най-ефективно при сгради в близост до летища, фабрики или натоварени магистрали.

 

Екологични ползи

Смекчаване ефекта Горещ градски остров

Зелените покриви охлаждат и овлажняват околния въздух като създават микроклимат, който има благоприятен ефект в зоната на непосредствена близост.

Естествено местообитание за животни и растения

Зелените покриви създават и запазват биологичното разнообразие. Имат благоприятно въздействие върху  птици, пеперуди и насекоми да останат в рамките на градските райони.

Намаляване на замърсяването и нивата на смог

Растителността на зелените покриви помага за пречистването на въздуха и филтриране на   прахови  частици. Нитрати и други аерозолни замърсители се абсорбират от въздуха и валежите и попадат в почвата.

Изоматех инженеринг има възможности, опит и капацитет за инсталиране на зелени покривни системи както големи, така и малки. С повече от 10 години в покривната индустрия и изпълнени хиляди квадратни метри покриви градини, можете да разчитате на нас. Нашата  компания може да осигури най-високо качество и експертиза.

Допълнителна информация

Тегло1000 kg

Технически Характеристики

Приложение

Вашите посетени продукти

Все още нямате посетени продукти. Моля разгледайте нашия магазин.