Кат. номер: S11113

Покрив градина

4.99 лв.

(Цена за m²
4.99 лв.)
Пакет: пак.

Зелените покриви носят значителни икономически, социални, екологични и естетически ползи за сградите и обитателите им.

Имате ли въпроси?
Доставка

Доставката се извършва от куриерска фирма Speedy в срок от 1-2 дни за София и 3-4 работни дни за страната.

Полезно
Loading...

Описание

Покрив градина

Зелените покриви са известни още като покрив градина. Характерно за тях е, че са положени почвен слой и растителност върху покривните и изолационните системи. Тези покриви осигуряват много ползи за сградата и околната среда. Зелените покривни системи са едни от най-впечатляващите постижения в устойчивото строителство и дизайн. Те дават на покрива, който обикновено е празен и неизползваем, една нова функционалност. Позволяват създаване на зелено и екологично пространство, което може да има различни предназначения – за почивка, социални контакти, събития или просто за подобряване на околната среда.

В зависимост от дизайна, структурата и възможности за натоварване на покривната конструкция, зелените покриви могат да бъдат украсени с треви, билки, цветя, дори дървета. Дворове и пътеки също могат да бъдат обособени на тези покриви, позволяващи достъп и възможност за използване на покрива като допълнително пространство за наематели или собственици. Нашата компания има опит в изграждането на много различни видове зелени покриви, също и върху гаражи, които имат за цел да предпазят подземните помещения от вода и влага и същевременно се използват за допълнително място със социални, екологични и икономически ползи.

Ползи за собствениците

Повишена продължителност на живота на покрива

Зеленият покрив, защитава покривната мембрана от атмосферните влияния, от резки температурни промени и механично увреждане, като по този начин значително увеличава продължителността на живота на покрива.

Допълнителна използваема площ

Преобразуването на обикновено неизползваеми покриви в зелени площи просто има смисъл. Увеличете стойността на имота като превърнете вашия покрив в място за възстановяване и отдих, което да бъде използвано от обитателите на сградите.

Финасови стимули за инвеститорите

Все повече общини и държавни политики създават стимули, които могат да помогнат за намаляване на първоначалните разходи на инвеститорите за изграждане на зелен покрив.

 

Технически Ползи

Задържане на вода при силни валежи

В зависимост от дизайна, зеления покрив може обикновено да намали изтичането на дъждовна вода при буря от 50 до 90%. В допълнение, обемът на пиковия поток се редуцира значително и периода на изтичане може да се забави с около 4 часа, като това минимизира влиянието върху канализационни системи и намалява риска от наводнения.

Допълнителна термична устойчивост

Зелените покриви могат да редуцират значително акумулираната топлина в покрива през летните месеци, което помага да се намалят разходите за охлаждане.

Намалени нива на шум

Типичните екстензивни зелени покриви намалят отразения звук с до 3 db и подобряват звукоизолацията с до 8 db. Това е най-ефективно при сгради в близост до летища, фабрики или натоварени магистрали.

 

Екологични ползи

Смекчаване ефекта Горещ градски остров

Зелените покриви охлаждат и овлажняват околния въздух като създават микроклимат, който има благоприятен ефект в зоната на непосредствена близост.

Естествено местообитание за животни и растения

Зелените покриви създават и запазват биологичното разнообразие. Имат благоприятно въздействие върху  птици, пеперуди и насекоми да останат в рамките на градските райони.

Намаляване на замърсяването и нивата на смог

Растителността на зелените покриви помага за пречистването на въздуха и филтриране на   прахови  частици. Нитрати и други аерозолни замърсители се абсорбират от въздуха и валежите и попадат в почвата.

Изоматех инженеринг има възможности, опит и капацитет за инсталиране на зелени покривни системи както големи, така и малки. С повече от 10 години в покривната индустрия и изпълнени хиляди квадратни метри покриви градини, можете да разчитате на нас. Нашата  компания може да осигури най-високо качество и експертиза.

Допълнителна информация

Тегло 1000 кг

Технически Характеристики

Приложение

Подобни продукти

Supergum Mineral 1080 x 1080 px
169.80 лв.

Вашите посетени продукти

Все още нямате посетени продукти. Моля разгледайте нашия магазин.

Препоръки от доволни клиенти

КАГЕЦУ ГРУП ООД

Екип от водещи специалисти с комбинация от различни квалификации и умения. Непоколебима ангажираност към изключително обслужване на клиента. Изоматех инженеринг е надежден партньор....

Референция ГБМ инженеринг ЕООД

Настоящата препоръка предоставяме на фирма ИЗОМАТЕХ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД, а която желаем да изразим удовлетвореността ни от съвместната ни дейност. Ние ценим високо начина...

инж. Георги Мальов

Ние сме изключително удовлетворени от съвместната ни дейност с фирма Изоматех инженеринг ЕООД. Ние ценим високо начина, по който действат. От техническа подкрепа...

инж. Асен Василев

Постоянно ползувам услугите на фирма Изоматех инженеринг ЕООД по нашите обекти. Тяхната работа се отличава с висок професионализъм, силен самоконтрол, надеждност и разумни...

Маргита Седларска

Бих искала специално да благодаря на вашия персонал за професионалното отношение и прецизната работа. Всички съседи са много доволни от ремонтирания ни покрив.

инж. Огнян Станков

Екип от водещи специалисти с комбинация от различни квалификации и умения. Непоколебима ангажираност към изключително обслужване на клиента. Изоматех инженеринг е надежден партньор.