Технополис Надежда: Ремонт на покрив с TPO хидроизолации

Технополис Надежда: Ремонт на покрив с TPO хидроизолации

Обща информация

Покривът на сградата на магазина се нуждае от ремонт. Конструкцията е метална, трапецовидна ламарина. Съществуващата покривна система се състои от каменно-минерална вата, с обща дебелина 100 mm и еднопластова хидроизолационна система с битумни мембрани. Възложителят желае да увеличи енергийната ефективност на сградата и затова се добавя нов допълнителен слой каменно-минерална вата с висока устойчивост на натиск с дебелина 60 mm. Върху вата се полага еднопластова хидроизолационна система с ТПО мембрана Sintofoil White Reflecta 1,5 mm.

Закрпването на ТПО хидроизолации става посредством механичен монтаж от винтове за метал и телескопи.

Име на сградата: Магазин Технополис Надежда

Местоположение на сградата: София, България

Размер на проекта (в m²): 5,700 m²

Тип сграда: Търговска

Тип проект: Съществуваща сграда / Ремонт на покрив

Извършени СМР: Ремонт на покрив с ТПО хидроизоации; Монтаж на каменно-минерална вата, доставка и монтаж на ТПО мембрана Sintofoil White Reflecta 1,5 mm 

Възложител: Технополис България ЕАД

ТЕХНОПОЛИС е верига специализирани хипермаркети за бяла, черна, офис техника и IT. Първият ТЕХНОПОЛИС отваря врати през 2001 г., а днес вече, компанията управлява 33 хипермаркета в 25 големи града на България.

“Технополис България” е създадена през 1992 г., когато едноличният й собственик “Видеолукс холдинг” отваря първия си магазин в София. Приходите на “Технополис” през последните години постоянно растат, като за 2020 г. са достигнали 541 млн. лв., със 7.3% повече от 2019 г. Служителите й са нараснали леко през 2019 г. до 1782 души.

Цели на проекта

Осигуряване на дълготрайна защита на активите на компанията при минимални разходи за поддръжка по време на експлоатационния период.

 

Материали и системи

Каменно-минерална вата ROCKWOOL

ТПО мембрана Sintofoil White Reflecta 1,5 mm 

Tелескопи и винтове за метал

Аксесоари за ТПО системи

Профили от ламарина с ТПО покритие

 

Процес

Покривната конструкцията е от трапецовидна ламарина. Върху старата покривна система с битумни мембрани се полага допълнителен слой от каменно-минерална вата. Последният слой е хидроизолационна ТПО мембрана Sintofoil White Reflecta 1,5 mm. Мембраната се фиксира механично към покривната конструкция посредством телескопи и винтове за метал. Заваряването на хидроизолацията се извършва с апарат за горещ въздух. 

В зоните с най-големи натоварвания от вятър се прави допълнително усилване по предварително изработен проект

 

Резултати

TPO покривите са отличен избор за търговски и промишлени сгради. Те са дълготрайни, енергийно ефективни и имат икономична поддръжка. 

Инсталацията става бързо, така че вашият бизнес няма да спира или да има затруднения при ремонта.

ТПО хидроизолации имат дълъг живот. Изследванията показват, че при спазване на технологията на полагане и предприемане на мерки за превантивн поддръжка живот на ТПО покрив може да достигне до 35-40 години.

Това означава, че не е нужно да се притеснявате, че ще трябва да правите ремонт или подмяна на покрива си скоро след инсталацията.

Препоръки от доволни клиенти

Декларация на ръководството

Политиката по качеството на ръководството е насочена към проектиране, изграждане, инженеринг, управление, координация и поддръжка в областта на: изолационни, хидроизолационни и покривни системи...

Метрополитен ЕАД

Метрополитен ЕАД в качеството си на възложител на обект “Паркинг, второ ниво на метростанция “Централна ЖП гара”, гр. София, издава настоящата препоръка за...

инж. Огнян Станков

Екип от водещи специалисти с комбинация от различни квалификации и умения. Непоколебима ангажираност към изключително обслужване на клиента. Изоматех инженеринг е надежден партньор.

Маргита Седларска

Бих искала специално да благодаря на вашия персонал за професионалното отношение и прецизната работа. Всички съседи са много доволни от ремонтирания ни покрив.

инж. Асен Василев

Постоянно ползувам услугите на фирма Изоматех инженеринг ЕООД по нашите обекти. Тяхната работа се отличава с висок професионализъм, силен самоконтрол, надеждност и разумни...

инж. Георги Мальов

Ние сме изключително удовлетворени от съвместната ни дейност с фирма Изоматех инженеринг ЕООД. Ние ценим високо начина, по който действат. От техническа подкрепа...