Хидроизолация в основи с PVC мембрани

Най-сигурната хидроизолационна система за фундаменти при укрепване с вертикални стени изобретявана до сега

Хидроизолация в основи с PVC мембрани
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on email

В няколко предишни поста се спряхме на различни варианти за хидроизолация във фундаменти, които дават определено ниво на сигурност и защита.
Сега ще разгледаме четвърто ниво на сигурност – най-високото ниво на сигурност при хидроизолация във фундаменти.
Най-сигурната хидроизолационна система за фундаменти изобретявана до сега е вакуумната система на Flag.
Хидроизолационна система, която индикира за теч, преди да се е появил на повърхността. Система, която позволява да се тества по време на целия строителен процес.

Изоматех Хидроизолации във фундаменти – четвърто ниво на сигурност

Вакуумната хидроизолационна система на FLAG се състои от защитен геотекстил, два основни хидроизолационни слоя Flagon BSL и Flagon BT/ST и защитен пласт -геотекстил или специална PVC мембрана, с по-висока механична устойчивост.

Използваните два пласта хидроизолационна мембрана характеризират системата като „двуслойна“, като цялата повърхност е разделена на секции или участъци.
Всеки от тези участъци е запечатан и образува „джоб“ или „плик“ с размери около 100m2.
Втората основна хидроизолационна мембрана има малки „пъпчици“ грапавини на повърхността си така, че след като се обособи участък, между двата слоя има въздушна междина.
След като системата се затвори ( обособят се участъците), всеки участък има 4 или 5 инжекционни клапи, които спомагат при изтеглянето на вакуум.
След завършване на хидроизолационната система се тества непромокаемостта на участъка, като се изсмуква въздуха със смукателна (вакуум) помпа за постигане на предварително определено отрицателно налягане за период от време.
Ако теста не бъде издържан и бъдат открити дефекти, те могат бързо и лесно да се ремонтират преди инсталирането на защитата.
Вакуумната хидроизолационна система на Flag може да бъде тествана, посредством оставените инжекционни маркучи през целия строителен процес (след полагане на армировка, полагане на бетон и тн.).
Оставените 4 или 5 инжекционни тръби на участък трябва да са ясно обозначени и събрани в кутия, намираща се в подходяща позиция.
След завършването на сградата, инжекционните маркучи се проверяват, така поставени в кутията достъп, за и по този начин се улеснява бъдещото тестване и използването им при необходимост от  ремонт.

Използването на инжекционни маркучи с различен цвят за стените и подови секции е удачният вариант, за да може да бъдат лесно разпознаваеми в последствие в кутиите.
По този начин при проникването на вода в участъка, тя се появява в инжекционния маркуч и така е възможно да се идентифицират теча, местоположението му и да се пристъпи към ремонт.
Ремонтирането се изразява в това, че се инжектира специална смола, която при взаимодействието й с водата образува гел. По този начин участъка се запечатва и в последствия няма как да протече отново.
Предимствата на тази система са, че тя позволява на изпълнителя да контролира водоплътността на инсталираната хидроизолационна система и да извършва ремонтни работи бързо и лесно, без необходимост от скъпи изкопни работи.

С тази система се контролира и количеството инжектиран материал, защото при едно стандартно инжектиране с пакери, не може да се предвиди количеството необходимо за спиране на водата.
Инжекционните работи продължават, докато се спре водата (попълнят се всички кухини на цялата площ), докато при Вакуумната хидроизолационна система на Flag количеството е минимално, защото се запълва милиметри кухина между двата пласта PVC мембрани на площ с размери 100 м2.

Категории услуги

Спечели промо код за 15 % отстъпка от твоята първа поръчка

Абонатите за нашия бюлетин научават първи за нови продукти и промоции! Победители се теглят всеки месец.

Още услуги от категория: Хидроизолация в основи с PVC мембрани

Хидроизолация на резервоари с PVC мембрани

Препоръки от доволни клиенти

Декларация на ръководството

Политиката по качеството на ръководството е насочена към проектиране, изграждане, инженеринг, управление, координация и поддръжка в областта на: изолационни, хидроизолационни и покривни системи...

Метрополитен ЕАД

Метрополитен ЕАД в качеството си на възложител на обект “Паркинг, второ ниво на метростанция “Централна ЖП гара”, гр. София, издава настоящата препоръка за...

инж. Огнян Станков

Екип от водещи специалисти с комбинация от различни квалификации и умения. Непоколебима ангажираност към изключително обслужване на клиента. Изоматех инженеринг е надежден партньор.

Маргита Седларска

Бих искала специално да благодаря на вашия персонал за професионалното отношение и прецизната работа. Всички съседи са много доволни от ремонтирания ни покрив.

инж. Асен Василев

Постоянно ползувам услугите на фирма Изоматех инженеринг ЕООД по нашите обекти. Тяхната работа се отличава с висок професионализъм, силен самоконтрол, надеждност и разумни...

инж. Георги Мальов

Ние сме изключително удовлетворени от съвместната ни дейност с фирма Изоматех инженеринг ЕООД. Ние ценим високо начина, по който действат. От техническа подкрепа...