Вашата сграда може да произвежда данни. Искате ли да чуете историята?

Вашата сграда може да произвежда данни. Искате ли да чуете историята?

Съдържание

Ако сте собственик на имот или фасилити мениджър, вероятно искате да знаете какво наистина се случва във вашата сграда?

Вече можете да наблюдавате оборудването и системите в реално време с Интернет на нещата (IoT). IoT е мрежа, която свързва устройствата помежду си. Това означава, че можете да получите повече информация за вашите сгради от всякога. С тези данни можете да вземате по-добри решения за това как да управлявате бизнеса си.

Не е нужно да сте експерт в технологиите или инженерството, за да използвате тези нови инструменти – те работят веднага! Например вашата система за дистанционно наблюдение автоматично събира данни от всички свързани сензори и ги анализира за представа за моделите на използване на енергия. По този начин знаете точно кога нещо се нуждае от внимание, така че ремонтите да се случват по-бързо и престоите да се намалят. И тъй като системата за наблюдение предоставя анализи, които могат да се изпълняват при поискване, няма нужда от скъпи персонализирани доклади или ръчен анализ след това. Целият процес се случва автоматично зад кулисите, така че дори не е нужно да мислите за това!

Липсата на данни за сгради в реално време е един от най-важните проблеми

Собствениците на сгради и фасилити мениджъри често нямат специфични или интуитивни данни от своите сгради. За да знаят колко добре се представят техните съоръжения, мениджърите се нуждаят от повече данни в реално време.

Едно от възможните решения са безжичните мини-сензори, които се поставят в сграда, където те извличат детайли и също така ги подават към облачната система. 

Авангардната система нанася информация върху картата на етажния план на имота, за да осигури необходимото присъствие на надзорните органи на всички работни места.

Мениджърите могат да вземат информирани решения чрез по-задълбочено разбиране

Можете лесно да картографирате натовареното пространство, без да пречите на хората и да започнете да събирате значима информация възможно най-скоро. Друго предимство е бързото и лесно внедряване без никакви изисквания за скъпи и сложни мрежови рамки.

Системата за дистанционно наблюдение дава на управителите на имоти на жилищни или търговски сгради важни подробности, които са им необходими за вземане на информирани решения и подобряване на условията. И данните ще ви помогнат да получите отговорите на наистина важни въпроси като:

  • Оборудването за ОВК работи ли толкова ефективно, колкото би могло да бъде?
  • Дали температурите в офиса отговарят на очакванията на наемателите?
  • Оставят ли се вратите отворени и светлините запалени?
  • Кои заседателни зали се използват най-често?
  • Кои обществени зони и бани получават най-голям трафик?
  • Колко място на бюрото остава незаето?

Тъй като разходите за поддръжка на съоръженията намаляват, наемателите се възползват, тъй като собствениците на сгради могат да намалят разходите за услуги и да инвестират ресурси обратно в сградата, като например нови инициативи за интелигентни сгради.

Сензорите предоставят информация за това, което всъщност се случва, а не за това, което се е предвиждало да се случи.

Реалността е, че все още имаме много да научим за случващото се в сградите и това изобретение дава големи ползи.

С появата на повече сензори броят на възможностите за тяхното използване ще се увеличи.

Услугата за дистанционно наблюдение помага на екипите за собственост да управляват жизнения цикъл на активите, така че да разпознават кога оборудването, като системите за ОВК, работи правилно и кога не. Сигналите позволяват на заинтересованите страни да разберат кога трябва да се направят промени, за да могат да се насочат към определено място и да спестят време.

Системата за дистанционно наблюдение може да доведе до 15% или повече икономия на енергия

Първата стъпка за подобряване на енергийната ефективност на офис сграда обикновено е подобряването на централната й климатична система.

Много сградни системи работят 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, независимо от това дали хората обитават конструкцията най-много наполовина. Чрез мониторинг и оптимизиране на оборудване, като климатични инсталации и ОВК, системата за дистанционно наблюдение може да подобри енергийната ефективност, като същевременно намали разходите за комунални услуги.

Данните от казусите показват, че обикновено подобряването на основния климатик ще доведе до 15% или повече икономия на енергия от момента на инсталиране.

Намаляване на консумацията на енергия и разходите с 9%

Обикновено допълнителната охладителна система от наемателя не се следи от главната административна система на сградата, което предполага, че проверката на данни от централната климатизация няма да подчертае дали те работят извън часовете за наемане. Чрез инсталиране на температурни сензори можете да съберете много важни данни, които показват дали празните подови настилки на конструкцията се нагряват 24 часа в денонощието, 7 дни, което води до значителна разходка на енергия. Решаването на този проблем намалява разходите за електрическа енергия с 9%.

Намалете съобщенията за проблеми с температурните условия

Мениджърите на многофункционални търговски имоти трябва да се справят с многобройни температурни искания от своите наематели. Служителите на бюрото могат да бъдат наводнени с противоречива информация от няколко наематели в цялата сграда, без източник за подкрепяне на решения. Наемателят може да продължи да съобщава за проблеми с температурните условия, след като екипът на съоръжението вече е извършил промени или е включил вторичен климатик.

Ръчно заобикаляне на енергоспестяващи системи за задоволяване на клиентите става все по-често. Трудно е за строителните мениджъри да разберат защо енергийните цели не са постигнати, ако не ги нулират или регистрират промени. Температурните нива, измерени от интелигентни сградни сензори, помагат за разрешаването на тези проблеми, както и поддържат правилната работа на системите.

Съсредоточете усилията си за почистване върху места с висок трафик за максимална ефективност

Всъщност стана много важно в епидемията от COVID-19 да се осигурят подходящи ресурси за почистване на райони, които се нуждаят от внимание. Интелигентното почистване дава възможност на натоварените места да бъдат сигурни, че стандартите се поддържат, което кара наемателите да се чувстват сигурни и здрави. Концентрирането върху области с висок трафик в добре проектирана структура също помага за свързване с приходите на компанията.

Ако откриете, че определени тоалетни се използват повече от други, можете да преместите ресурси, за да подобрите ситуацията и да спестите пари.

Почистването и преместването на боклука отнема не само време, но и може да бъде скъпо в дългосрочен план. Ако трябва да почиствате източници от 50 места всеки ден и многократно да изнасяте отпадъци, тези спестявания се увеличават с времето.

Помагане на собствениците на сгради да се конкурират на труден пазар

Въпреки пандемията се очаква пазарът на търговски имоти да остане много конкурентен. Скоро ще стане много важно за инвеститорите и управителите на имоти да използват иновативната технология на структурата за привличане и задържане на наематели в атмосфера, устойчива на COVID. Решението за система за дистанционно наблюдение ви позволява да отделите стойността от вашия жилищен или бизнес дом.

Заключение

Сградите са сложни и липсата на данни за сгради в реално време е един от най-изявените проблеми. Мениджърите могат да вземат информирани решения чрез по-задълбочено разбиране. Сензорите предоставят информация за това, което всъщност се случва, а не за това, което се е предвиждало да се случи. Системата за дистанционно наблюдение може да доведе до 15% или повече икономия на енергия. Системата за дистанционно наблюдение може да ви помогне да намалите проблемите с отчитане на температурните условия и да фокусирате усилията за почистване на места с голям трафик с максимална ефективност. И най-хубавото е, че помага на собствениците на сгради да се конкурират на труден пазар, предоставяйки аналитична информация, интегрирана в съществуващите работни процеси на компанията, така че мениджърите да имат незабавен достъп до всички свои показатели, без да се налага да превключват между различни екрани на софтуера.

Ще се радваме да обсъдим как собствениците на имоти, управляващите агенти и служителите по управление на сайта могат да използват дистанционно проследяване, за да получат необходимата им информация, за да вземат информирани решения.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »