Защо редовното проследяване на състоянието на покрива е от съществено значение?

Защо редовното проследяване на състоянието на покрива е от съществено значение?

Съдържание

unmaintained roof

Покривът е една от най-застрашените части на сградата. Той трябва да се проверява често, за да се избегнат евентуални щети. Собственикът на сградата или този, който отговаря за нея трябва да му обърне специално внимание  и да го проверява периодично. Редовната поддръжка може да спести сериозни средства от един евентуален ремонт.

РЕШАВАЩА Е СИГУРНОСТТА НА ПОКРИВА

Знаете ли, че едни от обичайните места, през които проникват крадците са капандурите и незаключените врати към покрива? Трябва да сте уверени, че всички входове откъм покрива са заключени и недостъпни. Това означава, че вашата сграда е защитена и е по-малко вероятно да станете жертва на крадци или вандали.

ГАРАНЦИЯТА, КОЯТО ИМАТ ОТДЕЛНИТЕ ЧАСТИ НА ПОКРИВА Е ОТ СЪЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ

Ако има влага или някаква друга щета на покрива, много често застрахователните компании или производителите на отделните части покриват ремонта или ги заменят с други. От ключово значение е да съобщите за проблема своевременно. Ако не го направите, можете да изтървете периода, който покрива гаранцията и да се наложи да платите значително повече пари, за да решите проблема. Колкото по-често проверявате покрива си, толкова по-рано може да подобрите рисковите места и да не се стигне до сериозни щети. Това е особено важно, ако обитавате стара сграда, която се нужда от още по-сериозно внимание.

Книга - Пролетно почистване на покрива

ЧИСТОТАТА НА ПОКРИВА Е ОТ СЪЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ

Мръсният и неподдържан покрив изглежда зле, но по-важното е, че може да доведе до проблеми в бъдеще. Прахът и по-едрите боклуци могат да запушат водосточните тръби и улуците, което да доведе до застояване на вода и появата на влага. Почистването на боклука и отломките от цимент и камъни ще позволи на покрива да изпълнява основната си роля – защита на сградата. Почистеният покрив предполага и много по-малки щети нанесени от силен вятър, който успява да отвее и разнесе всякакви насипни и други  материали.

КАК МОЖЕ ПРОВЕРКАТА НА ПОКРИВА ДА СЕ ИЗВЪРШВА РЕДОВНО И ТОВА ДА НЕ ВИ ТЕЖИ?

Основното е да имате удобен достъп до покрива. Покриви, които са улеснени в това отношение са много по-лесни за поддръжка. Когато това не е така, отлагаме проверката за неопределено време, което може да е от критично значение. Инсталирайте стълби и парапети на най-важните места, за да можете лесно и спокойно да следите състоянието на покрива. В допълнение е добре да установите точно през колко време правите подобна инспекция, за да стане тя част от програмата ви. Определете точен период от време, например веднъж на половин или една година за детайлна проверка. Най-добре е предварително да си направите списък с местата, на които трябва задължително да обърнете внимание, за да не пропуснете някой важен участък.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »