Какъв тип хидроизолационна система в основи да изберем?

Какъв тип хидроизолационна система в основи да изберем?

Съдържание

хидроизолационна система в основи

Различни нива на сигурност на хидроизолационни системи

  • Как да определим нивото на хидроизолационната система спрямо възможностите за  последващо репариране ?
  • Как инвестицията в точната система се отплащат по време на експлоатационния период?
  • Какъв тип хидроизолационна система в основи да изберем?

Има различни нива на сигурност на хидроизолационни системи при подземното строителство.

За всички, които познават и се занимават с конструкции под земята или имат досег с условията под ниво терен, хидроизолационната система е много важна за запазване целостта на конструкцията . Знае се, че има голямо разнообразие от решения, материали и системи. Всяка една хидроизолационна система е базирана на необходимата спецификация, геологията и възможностите на строителната площадка. Много от системите в урбанизираните райони са съобразени и с укрепващите конструкции, а в нашите географски ширини и със сезонността. Необходимо е също така да се помисли и за бъдещи евентуални ремонти или поддръжка, за да се избегнат обширни изкопни работи и разходите за репарации в случай на теч в системата.

Затова Flag Soprema Group предлага на своите клиенти широка гама от решения, от стандартните системи – еднопластовите, до най-съвременните системи като Вакуумната система на Flag.

Предимства на синтетичните хидроизолационни системи

Всяка една хидроизолационна система има специфични изисквания към основата за полагане. Синтетичните хидроизолационни системи не са толкова претенциозни към основата и влажността.

При тях не се изисква идеално суха основа, както при битумните, полиуретанови и други хидроизолационни системи. Само трябва да няма течащи води – и е възможно да полагате PVC системите на  Flag.

Гладкостта и равността също не са от толкова голямо значение, като при 100% залепените хидроизолационни системи. Естествено трябва да се предвиди качествена защита от пробиване от остри предмети, но това се постига чрез използването на достатъчно дебел геотекстил, произведен от 100% полипропилен с високи механични качества.

За повече информация относно как да изберете хидроизолационна система във фундаменти, моля вижте нашата статия: Едно-пластова PVC хидроизолационна система

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »