Как да изберем растителност за нашия зелен покрив?

Как да изберем растителност за нашия зелен покрив?

Съдържание

Green roofs

Не откачайте, но трябва да знаете – има съществен проблем със зелените покриви. Често те не са по-зелени от обикновените! Това си е сериозен проблем! Но спокойно! Трябват малко усилия да го решите и да имате прохладно местенце над главите си.

Много е важен изборът на растения, които ще решите да използвате, за да създадете зелен покрив.

Те трябва да отговарят на няколко условия – да са устойчиви на силни ветрове, да издържат на продължително излагане на слънце и на непредсказуемо колебание в напояването.

Изтегли безплатно Наръчник за битумни хидроизолации

 

За да устоят на всичките тези природни изпитания, повечето зелени покриви са покрити с тлъстига /вид дребни храсти, разпространени в северното полукълбо/, както и с неместни видове, които са по издръжливи на климатични промени.

Тлъстигата, обаче, не създава онова усещане за истинска природна зеленина, която обикновено хората търсят. Ефектът е почти същият, както ако сте избрали покритие от асфалт.

Един специалист по покривите обяснява проблема с тлъстигата така: „Сякаш си наел на работа някой само на базата на това колко време може да издържи седнал в своя офис стол, а не по това колко е добър в работата си.“

Наистина тлъстигата е стабилна, но определено не е най-доброто решение. То се крие в разнообразието от различни групи месни видове. Отглеждането и съхраняването им ще ви коства повече усилия, но ще имате изключително добър резултат и ще се радвате, че сте избрали зеленият покрив, за да покриете дома си.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »