Колко струва хидроизолацията на покрив?

Колко струва хидроизолацията на покрив?

Съдържание

Колко струва хидроизолацията

Често се чудя защо много хора пренебрегват хидроизолацията, въпреки че тя е един от съществените елементи при изграждането на всяка сграда. Може би смятат, че разходът за качествена хидроизолация е прекалено висок.

 Защо е нужна хидроизолацията?

Влага може да се появи по различни причини и специалистите предлагат различни варианти, за да се преборят с нея.
Ако видите някъде мухъл или усетите характерната миризма на влага в дома си, действайте бързо, за да се преборите с влагата. Разгледайте внимателно вариантите и изберете най-добрият за вас.

Обсъдете със специалист коя е най-подходящата опция от гледна точка на ефективност и цена.

Kакво  е хидроизолацията и как работи тя?

Хидроизолация обикновено включва монтаж на мембрана и/или нанасяне на хидроизолиращ слой по повърхността на покрива.

Има различни системи за хидроизолация на покрива и избора на система зависи от предназначението на сградата, вида на конструкцията и други фактори. Цената съответно зависи от вида на системата и вида на използваните материали.
Видове мембрани за хидроизолация на плоски покриви ?

Най-широко използвани за хидроизолация на плоски покриви са:

Колко струва хироизолационната система?

Да минем на същественият въпрос – Цената!
Цената на хидроизолацията при строителството на една сграда въпреки, че първоначално изглежда много висока, но е нищожна в сравнение с останалите разходи за строителство. Тя се движи между 1-2% от общите разходи за строителство.

Тук не се включват разходите за интериор и обзавеждане.

И въпреки, че е незначителен процент от общите ни разходи за имота тя има важна роля при защитата на нашата сграда и имуществото ни, в запазването на комфорта и ако наистина мислите как да спестите от хидроизолация, дали въобще да слагате, помислете отново.

Хидроизолация имаме по покриви, тераси, фундаменти, балкони, бани, басейни, резервоари,

Например, ако полагането на един квадрат плочки в банята е 60-100 лева, т.е. за 8–15 кв/м баня тя би била между 480 и 1500 лева и добавите към тази цена стойността на обзавеждането, санитарния фаянс и хидроизолацията, цената може да скочи на 2500–3500 лева. За хидроизолацията на една стандартна баня очаквайте между 250 – 350 лева.

За хидроизолацията на покрива може да си приготвите около 100-200 лева за квадратен метър, разбира се трябва да се има предвид какво е състоянието му  и колко голяма е повърхността, допълни детайли и съоръжения и т.н.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Обикновено най-скъпата хидроизолация е тази, която правим в последствие, когато не сме действали превантивно, не сме положили хидроизолация от страната на въздействие и се появят проблеми.
А вие имате ли проблеми  с хидроизолацията на вашия дом, може да споделите като коментар.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »