Надеждността на костенурката за сухи основи на сградата

Надеждността на костенурката за сухи основи на сградата

Съдържание

laying of bitumen membranes

Ненапразно серията полимер-битумни мембрани TESTUDO (от итал. костенурка) на INDEX S.p.A. е кръстена така. Аналогията е ясна – инсталираната в основите на сградата хидроизолационна система, включваща два пласта от мембраната, ще защити сутерена от подпочвени води и влага и ще издържи на огромните натоварвания, така, както черупката пази надеждно и сигурно дома на костенурката.

TESTUDO мембраните се произвеждат от инверсирана смес на висококачествен дестилиран битум с определен микс от полимери, придаващи характерни свойства на сместа, оттам и на мембраната. Нужни са години на изследвания и опити докато се открие точната пропорция, определяща и съответното поведение. В този случаи е намерено оптимално съотношение, позволяващо производството на мембрана, която да устои на различните нива на подпочвени води, на химикали и микроорганизми и на огромната тежест и движения на конструкцията. Освен това, за да се постигне характерната здравина и стабилност на платното е необходима и определена армировка. TESTUDO разполага със „спънбонд” нетъкана, с единична нишка полиестерна мрежа с различна плътност за различните модификации. „По-тежките” армиращи мрежи, 250-300 g/m2, влизат в състава на TESTUDO 25Р и TESTUDO 30Р, използвани когато се очаква тежък автомобилен трафик – изключително подходящо решение за мостове и виадукти.

Изтегли безплатно Наръчник за битумни хидроизолации

В повечето случаи при хидроизолиране на фундамент и сутеренни стени е достатъчно използване на TESTUDO 16Р, мембрана която Изоматех Инженеринг често инсталира и препоръчва, с оглед на показаните резултати и завършените проекти. Разбира се, за да се възползвате от отличните качества на хидроизолацията без да имате проблем с водонепропускливостта, е необходимо коректно и внимателно изпълнение (следете нашия блог, за да разберете повече за технологията на полагане).

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »