Надеждността на костенурката за сухи основи на сградата

Надеждността на костенурката за сухи основи на сградата

Съдържание

laying of bitumen membranes

Ненапразно серията полимер-битумни мембрани TESTUDO (от итал. костенурка) на INDEX S.p.A. е кръстена така. Аналогията е ясна – инсталираната в основите на сградата хидроизолационна система, включваща два пласта от мембраната, ще защити сутерена от подпочвени води и влага и ще издържи на огромните натоварвания, така, както черупката пази надеждно и сигурно дома на костенурката.

TESTUDO мембраните се произвеждат от инверсирана смес на висококачествен дестилиран битум с определен микс от полимери, придаващи характерни свойства на сместа, оттам и на мембраната. Нужни са години на изследвания и опити докато се открие точната пропорция, определяща и съответното поведение. В този случаи е намерено оптимално съотношение, позволяващо производството на мембрана, която да устои на различните нива на подпочвени води, на химикали и микроорганизми и на огромната тежест и движения на конструкцията. Освен това, за да се постигне характерната здравина и стабилност на платното е необходима и определена армировка. TESTUDO разполага със „спънбонд” нетъкана, с единична нишка полиестерна мрежа с различна плътност за различните модификации. „По-тежките” армиращи мрежи, 250-300 g/m2, влизат в състава на TESTUDO 25Р и TESTUDO 30Р, използвани когато се очаква тежък автомобилен трафик – изключително подходящо решение за мостове и виадукти.

Изтегли безплатно Наръчник за битумни хидроизолации

В повечето случаи при хидроизолиране на фундамент и сутеренни стени е достатъчно използване на TESTUDO 16Р, мембрана която Изоматех Инженеринг често инсталира и препоръчва, с оглед на показаните резултати и завършените проекти. Разбира се, за да се възползвате от отличните качества на хидроизолацията без да имате проблем с водонепропускливостта, е необходимо коректно и внимателно изпълнение (следете нашия блог, за да разберете повече за технологията на полагане).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on email