Най-честите заблуди за поддръжка на покрива

Най-честите заблуди за поддръжка на покрива

Съдържание

roof maintenance misunderstood

Ето кои са най-честите заблуди във връзка с поддръжката на покрива, на които вярват собствениците на имоти.

1. Доживотната гаранция не означава, че покрива ще живее вечно

Преди години сте направили ремонт на покрива си и разчитате, че доживотната гаранция, която са ви дали майсторите, ще ви избави от един проблем занапред. Реалността, обаче, е различна! Дори и вашите покривни плочи или керемиди да са дошли с доживотна гаранция, то това не означава, че основата върху която са поставени не се износва с годините. Влагата и ултравиолетовото лъчение разяждат материала и го правят крехък и лесно рушим. Тази подложка трябва да бъде заменена. След това отново може да върнете старите си, здрави керемиди на мястото им.

 

2. Гаранцията за изпълнение важи за всички случаи

Вярвате, че гаранцията, която са ви дали от фирмата, направила ремонт на покрива ви, ще е валидна при всяко положение, но грешите. Специалистите изрично посочват, че признават гаранция само, ако покривът е поддържан правилно. Мит е, че гаранциите са all inclusive и обхващат всякакви проблеми с покрива, без значение какви. Със сигурност фирмата, която се грижи за покрива ви няма да признае гаранция на покрив, който не е поддържан правилно.

Книга - Пролетно почистване на покрива

3. Поддръжка на покрива не е необходима след като има гаранция

Уверен сте, че специалните инструкции за поддръжка на покрива са загуба на пари, но сте в изключително голяма заблуда! Ако наскоро сте ремонтирали покрива си, вие ще искате той да е в добро състояние дълго време. Това може да стане само, ако спазвате стриктно указанията за поддръжка. А това е и начинът да получите гаранция от фирмата, която го е построила в случай на проблем.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »