Намалете сметките си за електроенергия със соларни системи

Намалете сметките си за електроенергия със соларни системи

Съдържание

соларни системи за търговски сгради

Конвенционалните енергийни източници като изкопаемите горива стават все по-скъпи всеки ден. Това е така, защото енергията идва от въглища и газ, които са поскъпнали през последните няколко години.

Експертите смятат, че цените на енергията ще продължат да растат. Може би е време собствениците на промишлени и търговски сгради да обмислят по-добри алтернативи като инсталиране на соларни системи.

Фотоволтаични системи използват устойчива енергия на слънцето за намаляване на разходите. Чудите се как да намалите сметките си за енергия със соларни системи? Е, не сте единствените.

Да инсталираш соларни системи на покрива изглежда малко по-сложно за собствениците на сгради. Имаме обаче няколко съвета, които да ви помогнат да направите това.

Намаляване на сметките със соларни системи: Как можете да спестите?

Ето как инсталиране на фотоволтаична система на покрива на търговски сгради може да ви помогне да спестите разходи за енергия в дългосрочен план.

Високи сметки за ток за индустриални сгради

Собствениците на индустриални сгради трябва да плащат непосилни разходи за енергия след повишаване на цената от  преди няколко месеца. В много случаи енергия се използва и през деня и през нощта в зависимост от производствения процес и натоварването. Това прави сметките за ток един от най-големите притеснения за бизнеса. Въпреки това, инсталирането на соларни системи е чудесен начин да намалите значително разходите си за електроенергия.

Инвестирането в покривна фотоволтаична централа може първоначално да звучи като разходи, които не можете да си позволите в момента.

Но за бизнес сгради с голяма консумация на енергия, срока за възвращане на инвестиция е кратък. Освен това има редица дългосрочни ползи.

Имайте предвид, че повечето фотоволтаични панели са направени така, че да издържат поне 2 десетилетия, което означава, че няма да е необходимо да се справяте с разходите за подмяна в продължение на няколко години.

Соларни панели преобразуват слънчевата енергия  в електричество. След преобразуване на постоянния ток в променлив от инверторите енергията може да се отдаде директно в електрическата мрежа или да се използва за покриване на собствени нужди. Това помага на собствениците на търговски сгради да намалят разходите си за електричество до 50% с ефективни соларни системи.

Добавяне на батерии към фотоволтаични централи позволяват на собствениците да използват енергия произведената да се използва и в часовете без слънчево греене.

Тарифи за изкупуване на енергия от соларни системи

Има различни тарифи, при които се изкупува електроенергия от соларни системи. Те са чудесна възможност за собствениците на търговски сгради да печелят и спестяват чрез своите соларни системи. Тарифите зависят от целите при изграждане на централите – дали са за задоволяване на собствени нужди, за продажба или и двете. Трябва да прецените коя от тарифите е най-изгодна за вас. 

Например абонатите на фиксираната тарифа получават постоянна цена за всеки киловатчас (kWh) електроенергия, за срока на договора. Обратно на това, променливата тарифа има цени според пазарните тенденции. Цените на енергията обаче са привлекателни за насърчаване на повече такива инициативи.

Разумно е собствениците на търговски сгради да оценят различните доставчици и цени на пазара, за да изберат най-доброто за тях.

Алтернатива на сметката за газ за хотели и заведения за хранене

Много потребители в страната използват газ за готвене и отопление, което е и доста скъпо. Преминаването към печки и нагреватели, захранвани с електричество, е по-добър вариант.

Собствениците на бизнес сгради могат да спестят тонове пари като захранват своите уреди, машини и съоръжения със слънчева енергия.

Това е особено ефективно за хотели, ресторанти и заведения за хранене, които трябва да използват печките си редовно. Това не само ще ви помогне да намалите цените на използваната електроенергия, но и ще допринесе за опазване на околната среда.

Съхранение на електроенергия в батерии

Батерии могат да бъдат свързани към изградените соларни системи за съхранение на неизползваната енергия. Най-често тези батерии са литиево-йонни.

Добавяне на батерии към фотоволтаичните системи ги прави най-ефективният, икономичен и бърз вариант за доставка на енергия за бизнес сгради. Цената на батериите пада през последните години и при краткия срок на възвращаемост на инвестицията си заслужава да увеличите разходите и да използвате енергия от възобновяеми източници през по-голяма част от денонощието. 

Тези батерии позволяват на търговски комплекси и собственици на съоръжения да извличат максимална енергия от слънцето през деня. Потребителите могат да увеличат максимално потреблението на електроенергия през деня, като например климатик, телевизор, пералня и други уреди.

Тези собственици на сгради могат да използват акумулираната от батерията енергия през втората половина на деня. Създаването на тези слънчеви системи може дори да помогне на компаниите да спестят за своите офис разходи и сметки за електричество. 

Допълнителни съвети как да се възползвате максимално от соларни системи за намалени сметки за енергия

Лесни съвети като управление на използването на енергия могат да ви помогнат да увеличите максимално ползите, които получавате от соларни системи. Нека погледнем.

Използвайте повече енергия през деня

Започнете с оптимизирате начина, по който използвате оборудването и машините. Например собствениците на хотели, които трябва да използват съдомиялни машини или перални за гости с голямо натоварване, трябва да го правят през деня. Производството на енергия е много по-високо през деня със фотоволтаични панели. Неизползваната енергия зарежда батерията и все още има достатъчно, за да захранва вашата търговска сграда през нощта.

Добавете други възобновяеми енергийни източници

Възобновяемата енергия не се ограничава само до фотоволтаични системи.

Има и други енергийни източници, които могат да се комбинират за по-голяма ефективност. Някои често срещани примери за източници на възобновяема енергия за бизнес сгради включват следното:

  • Термопомпи
  • Термо панели
  • Вятърни турбини.

Добавянето на тези външни енергоспестяващи технологии към вашите търговски обекти е най-лесният начин да разпределите потреблението на енергия между множество източници и да намалите сметката си.

Избягвайте да губите енергия

Разходът на енергия е водещ проблем, който може не само да влоши по-бързо вашите соларни системи, но и да загуби произведената енергия. Собственици на бизнес имоти трябва да се стремят да избягват загуба на енергия.

Например, можете да правите архитектурни подобрения в офиси, магазини или складове, които водят до по-добра енергийна ефективност.

Почистете вашите фотоволтаични панели

Почистването на вашите соларни панели е лесно и ефективно, за да поддържате максимално производството на енергия.

Това е от особено значение за бизнес сгради с по-високо потребление на енергия.

Ръчното почистване на всеки панел е по-трудно и трудоемко, макар и най-икономично. съществуват опции за автоматизиране на процеса.

Заключение

Намаляването на сметките ви за енергия със соларни системи е лесен и ефективен метод, с който можете да контролирате постоянните разходи дългосорчно, като допринасяте за ограничаване на промените в климата. Предлагаме ви да опитате съветите, които споменахме в този списък, и скоро ще видите намаляване на разходите за вашите сметки за енергия.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »