Пет от най-добрите причини бизнесът да се възползва от собствено производство на електроенергия чрез слънчеви панели

Пет от най-добрите причини бизнесът да се възползва от собствено производство на електроенергия чрез слънчеви панели

Съдържание

поставяне на слънчеви панели

Ясно е, че фосилните горива не са неизчерпаеми. Ясно е и, че ядрената енергия не донесе очакваната сигурност в перманентното производство на електричество. Ясно е, че климатът се променя и бъдещето изглежда е застрашено.

Разбира се, продължават дебатите, изследванията и споровете по въпросите кога, как и дали. Но защо да се изчаква до последно, при положение че имаме възможностите и технологиите да се възползваме от един източник, който така или иначе си съществува – а то всъщност вече се случва.

Тенденциите, без да навлизам в подробности (има богата информация по въпроса), са подобряване ефективността на фотоволтаичните клетки, поевтиняване на произведенета енергия от тях и все по-широко разпространение. Конкретно за даден бизнес предимствата от разполагане на соларни панели (какво по-добро място за това от покрива) са:

1. Стимул за клиентите ви.

Стимули от институции и проекти подпомагащи подобни начинания, когато стане въпрос за инсталиране на соларна система за производство на електричество. Стимул и за собствените ви служители.

Free consultation

2. Намаляване на разходите.

От една страна по-ниски сметки за електричество, тъй като произвеждате собствено. От друга страна, фотоволтаичните панели не се нуждаят от почти никаква поддръжка и операционно обслужване. От трета страна, можете излишъкът от електричество да връщате в мрежата, т.е обратно изкупуване.

3. Репутацията ви нараства.

Научават за вас и ви разпознават. Използването на соларна енергия се възприема изключително добре от клиенти, медии, партньори. В края на краищата някой е решил да помогне на природата, а това е страхотно.

4. Стабилност на системата.

Освен, че не се нуждаят от особени грижи и обслужване, инсталацията на фотоволтаиците и на цялата система е изключително бърза като същевременно са и надеждни и дълготрайни (има такива на по 30+ години и продължават да функционират, а оттогава технологиите са се подобрили).

5. Допринасяте за по-чиста околна среда.

Както споменахме усещането, че се грижим за природата, както грижата за собствения ни дом, носи някакъв вид удовлетворение и чувства на гордост. И наистина, соларната система е най-чистия и тих източник на енергия, който не оставя почти никакъв негативен отпечатък върху нашата Земя.

Тези предимства могат да са много полезни за вашия бизнес. Те дават отговор на въпроса ЗащоКолко ще спестите и Кога ще се възвърне инвестицията са обект на сравнително прост анализ свързани с въпросите КаквоКъде и Как, с което Изоматех може да помогне.