Ремонт на покриви с TPO мембрани

Ремонт на покриви с TPO мембрани

Съдържание

Ремонт на покриви с TPO мембрана

Повечето хора не мислят за своите покриви всеки ден и това е напълно естествено, но като всяка една система те се амортизират и идва момент, в който трябва да се направи ремонт. 

Истината е, че покривните системи са проектирани да издържат 20-25 години, но средната продължителност на живота на един покрив в България е само 10-20 години. 

TPO мембрани за ремонт на плоски покриви

Независимо дали старата ви покривна система е с PVC мембрани или с битумни хидроизолации, ремонт на покриви с TPO мембрани е начин да спестите пари и да получите дълготрайна защита на вашите активи.

TPO са вид синтетични хидроизолации, които имат най-големи предимства при плоски покриви на индустриални и логистични сгради

Въпреки че, навлизат в употреба още през 80-те години на миналия век TPO мембрани се считат за сравнително нов продукт.

Имат многобройни предимства пред други традиционни покривни материали. Всъщност те обединяват предимствата на EPDM и PVC хидроизолации, като същевременно не носят техните недостатъци. 

TPO мембрани са изключително издръжливи на UV лъчи, на термични натоварвания, в следствие на високи и ниски температури.

В допълнителнение те остават устойчиви на стареене през целия си живот, поради тяхната устойчивост на химическо въздействие.

Друго тяхно предимство пред PVC хидроизолации е че не губят пластификатори и остават еластични при влияние на различни фактори на околната среда, което удължава техния експлоатационен живот.

Колко дълго издържат TPO хидроизолации

Всъщност, ако обмисляте ремонт на покриви с TPO мембрани, може би искате да знаете колко дълго издържат тези покривни системи и какви ще са разходите за поддръжка и експлоатация.

Изследвания от независими лаборатории показват, че TPO мембрани могат да имат експлоатационен живот от 35-40 години при професионална инсталация и прилагане на превантивна поддръжка.

TPO мембрани с 15 години гаранция 

Ето защо производители като IMPER s.r.l., дават 15 години гаранция за материалите.

Всъщност много истории на успеха, на големи индустриални покриви на 25, 30 и дори 35 години.

Това доказва на практика, че TPO мембрани са изключително издържливи на стареене и изложени на UV лъчи и други фактори на околната среда.

Лесната им поддръжка позволява те да бъдат ремонтирани по икономичен начин през целия жизнен цикъл.

Разбира се със стареенето на TPO мембрани репарациите изискват специални техники и вие може да имате нужда от професионални услуги при поддръжка на покрива, която може да гарантира дългосрочна стабилност и трайни резултати.

Надеждни заварки при снадките 

Често срещан проблем при хидроизолациите на плоски покриви е отлепването в зоната на припокриванията.

Затова плоските покриви често причиняват големи главоболия на собствениците, но има много начини за решаването им. 

Един от начините е ремонт на покриви с TPO мембрани. 

Заваряването при TPO мембрани е изключително надеждно. Причината за това е че връзката между двата слоя става не само на физично, но и на химично ниво.

Тази система ще ви помогне да поправите плоския си покрив, така че да не се притеснявате повече за течове при разлепени снадки!

Заключение

TPO мембрани са отлична опция за ремонт на покриви на индустриални и логистични сгради. Те са дълготрайни и изключително устойчиви на UV лъчи, топлинни натоварвания поради високи и ниски температури. Това означава, че ще можете да направите ремонт без да надхвърляте бюджета.

Получавате 15-годишна гаранция, а това  означава, че имате сигурна защита на вашите активи и ще можете да поддържате инвестицията си по икономичен и ефективен начин през целия й жизнен цикъл. 

Винаги можете да се свържете с нас, ако имате допълнителни въпроси. Нашите експерти с удоволствие ще ви предоставят безплатна консултация и остойностяване.