SBS полимер-битумни мембрани

SBS полимер-битумни мембрани

Съдържание

В началото на 70-те години на 20-ти век произвежданите еластични полимери с термопластични свойства, като кополимерът стирен-бутадиен, били полимеризирани по специална технология до получаване на  стирен-бутадиен-стирен (SBS). При този процес, вериги от полибутадиен с еластични свойства се разклоняват от блокове полистирен с пластични свойства.

styren-butadien-scheme

Полученият полимер има ясно определена точка на омекване (80оС) и това го прави подходящ за употреба в производството на пластмасови изделия. Производството на полимера е по-просто, по-бързо, по-евтино, отколкото каучуковите материали и не изисква вулканизация.

SBS

Когато тези нови полимери се използват за модифициране на дестилиран битум, било установено, че те създават продукт, който има добра еластичност и гъвкавост при ниски температури и добра устойчивост на топлина. Впоследствие, SBS битум технология за създаване на битумни покривни мушами за първи път е разработена във Франция, но служела само за подобряване на традиционните листове, които продължавали да бъдат използвани с горещ оксидиран битум.

sbs-bolck-copolymer-800

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »