3 нетрадиционни продуктови линии за изграждане на дълготрайни покриви (точно сега)

3 нетрадиционни продуктови линии за изграждане на дълготрайни покриви (точно сега)

Съдържание

bitumen membranes

Изборът на битумна мембрана може да се превърне в едно от най-големите премеждия по време на изграждането на покривна система.

 

За подобно решение не може да се разчита на интуиция или съвети от общ характер. Необходима е информация. Затова, ако нямаш познания за показателите и качествата на различните мембрани, ще е трудно да се довериш напълно на която и да е от тях.

 

Но по какво може да се оцени издръжливостта на мембраните във времето?

 

В лабораториите на Copernit  – Италия, са разработени битумни мембрани с особено високи представяния в тези категории – MFT (Multi Flex Technology) мембраните. Те притежават революционна технология, която ги поставя на първо място по издръжливост и надежност в продуктовата гама. Проведените от специалистите в производството технически тестове, класифицират традиционните битумни мембрани въз основа на тяхното ниво на издръжливост според тяхната:

 • устойчивост;
 • лесна инсталация;
 • гъвкавост при ниски температури;
 • устойчивост на високи температури;
 • устойчивост на UV лъчи;
 • устойчивост на механични натоварвания;
 • съдържание на многосезонни добавки;
 • ефективност на разходите;
 • безопасност за потребителя;
 • устойчивост на околната среда.

 

Структурата на MFT мембраните и свойствата на трите различни съединения позволяват тяхното приложение и употреба при най-екстремни условия, особено когато максималната производителност при ниски температури и максимална устойчивост на ултравиолетови лъчи са препоръчителни.

 

MFT се предлага в три продуктови линии: MFT MONO, MFT PRO и MFT EVO, които се характеризират с три различни комбинации от съединения и три различни качествени профили, които ще отговорят на всяко изпълнение или икономически изисквания.

Кникга - Пролетно почистване на покрива

 

MFT комбинира предимствата на най-добрите видове битумини смеси, обединявайки ги в един продукт и осигурявайки най-високи експлоатационни качества при всякакви условия на околната среда и поставяйки нови стандарти за битумната хидроизолационна индустрия. Мембраните се отличават с изпитани качества:

 • Топ технически постижения: отлично качество

Комбинираното присъствие на APAO / APP и на SBS съединенията предлага отлично техническо изпълнение в сравнение с традиционните моно-микс мембрани и поставя MFT мембраните до нива на върхови постижения.

 • Изключителна устойчивост на високи температури и стареене на UV светлина

APAO или APP пластомерни съединения на горния слой осигуряват изключителна устойчивост на високи температури и стареене, причинено от UV лъчи. Следователно, MFT мембраните могат да се използват при условия на директно и интензивно излагане на слънчево облъчване.

 • Три съединения в една покривна мембрана: изключителна гъвкавост

Комбинацията от три различни съединения и тяхната специфична позиция в структурата на MFT мембрани позволяват прилагането и използването на тези продукти в най-разнообразни условия, преодолявайки границите на използване на традиционните покривни мембрани.

 • Висока еластичност и устойчивост на механични натоварвания

Специалното свързващо съединение на междинния слой придава на MFT мембраните голяма еластичност и устойчивост и ги прави подходящи за употреба в приложения, където се изисква висока устойчивост на механични напрежения.

 • Висока еластичност и отлична адхезия

SBS еластомерното съединение от долния слой осигурява голяма гъвкавост на всички MFT мембрани при всякакви условия, както и отлични адхезионни свойства, позволяващи лесни, гладки и бързи монтажни работи, дори и в студен климат.

 • Намалено време за полагане и по-нисък разход на газ

SBS еластомерното съединение в долния слой позволява плавна и бърза инсталация, като по този начин се намалява времето, необходимо за покривните работи, както и общата консумация на газ. Това води до очаквани икономии от разходите за монтаж до 20% и по-безопасни условия на труд за инсталаторите на хидроизолация и най-вече за околната среда.

 • Съвместимост

Революционното съединение на междинния слой перфектно свързва външните слоеве и армировката в един продукт, осигуряващ абсолютна съвместимост на различните смеси, като по този начин осигурява пълна защита срещу рисковете от разслояване.

 • Многосезонни функции

Продуктите на MFT са многосезонни. Специалната комбинация и специфичните характеристики на тези съединения осигуряват оптимално приложение на MFT мембрани през всеки сезон и във всяко климатично състояние.

MFT мембраните се предлагат с финишно покритие от пясък или от минерална посипка. Първите могат да бъдат боядисани веднага след като монтажните работи са завършени, за да се предпази и оцвети непосредствено покривния участък, без да се налагат последващи работни сесии и допълнителни такси. MFT мембраните с минерална посипка се доставят със стандартен сив цвят за защита срещу ограничено движение на краката и/или влияние, причинено от UV лъчи. Допълнително се предлагат девет различни цвята на минералната посипка, както и комбинации от тях.

 

COPERNIT за заобикалящата ни страна

Производството е базирано на екологична устойчивост и ниско въздействие върху околната среда, основаващо се на уважение към човека и природата. Политиката на  Cobernit залага върху непрестанно подобряване на технологиите, с цел  ограничаване на атмосферните емисии, оползотворяване на преработващите отпадъците и тяхното повторно използване както и информиране на общността в полза опазването на околната среда.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »