3 нетрадиционни продуктови линии за изграждане на дълготрайни покриви (точно сега)

3 нетрадиционни продуктови линии за изграждане на дълготрайни покриви (точно сега)

Съдържание

bitumen membranes

Изборът на битумна мембрана може да се превърне в едно от най-големите премеждия по време на изграждането на покривна система.

 

За подобно решение не може да се разчита на интуиция или съвети от общ характер. Необходима е информация. Затова, ако нямаш познания за показателите и качествата на различните мембрани, ще е трудно да се довериш напълно на която и да е от тях.

 

Но по какво може да се оцени издръжливостта на мембраните във времето?

 

В лабораториите на Copernit  – Италия, са разработени битумни мембрани с особено високи представяния в тези категории – MFT (Multi Flex Technology) мембраните. Те притежават революционна технология, която ги поставя на първо място по издръжливост и надежност в продуктовата гама. Проведените от специалистите в производството технически тестове, класифицират традиционните битумни мембрани въз основа на тяхното ниво на издръжливост според тяхната:

 • устойчивост;
 • лесна инсталация;
 • гъвкавост при ниски температури;
 • устойчивост на високи температури;
 • устойчивост на UV лъчи;
 • устойчивост на механични натоварвания;
 • съдържание на многосезонни добавки;
 • ефективност на разходите;
 • безопасност за потребителя;
 • устойчивост на околната среда.

 

Структурата на MFT мембраните и свойствата на трите различни съединения позволяват тяхното приложение и употреба при най-екстремни условия, особено когато максималната производителност при ниски температури и максимална устойчивост на ултравиолетови лъчи са препоръчителни.

 

MFT се предлага в три продуктови линии: MFT MONO, MFT PRO и MFT EVO, които се характеризират с три различни комбинации от съединения и три различни качествени профили, които ще отговорят на всяко изпълнение или икономически изисквания.

Кникга - Пролетно почистване на покрива

 

MFT комбинира предимствата на най-добрите видове битумини смеси, обединявайки ги в един продукт и осигурявайки най-високи експлоатационни качества при всякакви условия на околната среда и поставяйки нови стандарти за битумната хидроизолационна индустрия. Мембраните се отличават с изпитани качества:

 • Топ технически постижения: отлично качество

Комбинираното присъствие на APAO / APP и на SBS съединенията предлага отлично техническо изпълнение в сравнение с традиционните моно-микс мембрани и поставя MFT мембраните до нива на върхови постижения.

 • Изключителна устойчивост на високи температури и стареене на UV светлина

APAO или APP пластомерни съединения на горния слой осигуряват изключителна устойчивост на високи температури и стареене, причинено от UV лъчи. Следователно, MFT мембраните могат да се използват при условия на директно и интензивно излагане на слънчево облъчване.

 • Три съединения в една покривна мембрана: изключителна гъвкавост

Комбинацията от три различни съединения и тяхната специфична позиция в структурата на MFT мембрани позволяват прилагането и използването на тези продукти в най-разнообразни условия, преодолявайки границите на използване на традиционните покривни мембрани.

 • Висока еластичност и устойчивост на механични натоварвания

Специалното свързващо съединение на междинния слой придава на MFT мембраните голяма еластичност и устойчивост и ги прави подходящи за употреба в приложения, където се изисква висока устойчивост на механични напрежения.

 • Висока еластичност и отлична адхезия

SBS еластомерното съединение от долния слой осигурява голяма гъвкавост на всички MFT мембрани при всякакви условия, както и отлични адхезионни свойства, позволяващи лесни, гладки и бързи монтажни работи, дори и в студен климат.

 • Намалено време за полагане и по-нисък разход на газ

SBS еластомерното съединение в долния слой позволява плавна и бърза инсталация, като по този начин се намалява времето, необходимо за покривните работи, както и общата консумация на газ. Това води до очаквани икономии от разходите за монтаж до 20% и по-безопасни условия на труд за инсталаторите на хидроизолация и най-вече за околната среда.

 • Съвместимост

Революционното съединение на междинния слой перфектно свързва външните слоеве и армировката в един продукт, осигуряващ абсолютна съвместимост на различните смеси, като по този начин осигурява пълна защита срещу рисковете от разслояване.

 • Многосезонни функции

Продуктите на MFT са многосезонни. Специалната комбинация и специфичните характеристики на тези съединения осигуряват оптимално приложение на MFT мембрани през всеки сезон и във всяко климатично състояние.

MFT мембраните се предлагат с финишно покритие от пясък или от минерална посипка. Първите могат да бъдат боядисани веднага след като монтажните работи са завършени, за да се предпази и оцвети непосредствено покривния участък, без да се налагат последващи работни сесии и допълнителни такси. MFT мембраните с минерална посипка се доставят със стандартен сив цвят за защита срещу ограничено движение на краката и/или влияние, причинено от UV лъчи. Допълнително се предлагат девет различни цвята на минералната посипка, както и комбинации от тях.

 

COPERNIT за заобикалящата ни страна

Производството е базирано на екологична устойчивост и ниско въздействие върху околната среда, основаващо се на уважение към човека и природата. Политиката на  Cobernit залага върху непрестанно подобряване на технологиите, с цел  ограничаване на атмосферните емисии, оползотворяване на преработващите отпадъците и тяхното повторно използване както и информиране на общността в полза опазването на околната среда.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on email