4 начина да определите дали фотоволтаична система е подходяща за вашата сграда

4 начина да определите дали фотоволтаична система е подходяща за вашата сграда

Съдържание

Фотоволтаични системи за търговски сгради

Собственици на търговски имоти, знаехте ли, че можете лесно да разберете дали вашата сграда е подходяща за покривна фотоволтаична система?

Площта на покрива може да се превърне в ценен актив за бизнеса, така че е важно да определите и анализирате възможността за инсталация на покривна фотоволтаична централа. След като установите ползите от производството на слънчева енергия и имате добра оценка на системните разходи, можете да вземете информирано решение дали покривна фотоволтаична система е правилният избор за вас сега.

 

1. Започнете с целите си

 

Високите сметки за енергия са чудесен мотиватор да помислите за инсталиране на фотоволтаична система на покрива.

Но първото нещо, което трябва да направите, е да изясните целите си.

Най-често има три основни неща, за които трябва да вземете решение:

  • Ще използвате енергията, за да обслужвате само вашите енергийни нужди
  • Ще продадете 100% от произведената мощност на електроразпределителното дружество
  • Ще използвате енергията отчасти за вашите нужди и отчасти за продажба

Обикновено доставчикът на услуги предлага различни изкупни цени на енергията в зависимост от целта на инвестициите.

За повече информация трябва да попитате вашия местен доставчик на услуги (ЕРП).

 

2. Колко слънчева светлина получава вашият покрив

 

Има ли достатъчно естествена светлина в тази зона за вашите слънчеви панели?

Първото нещо, което трябва да имате предвид, когато разглеждате дали вашата компания иска да спести пари от сметките си за енергия или би се възползвала от това да стане напълно екологична като задоволява самостоятелно нуждите си от електроенергия, е да направите оценка на това колко излагане на слънце всяка област от покрива има в пиковете часове на деня и през цялата година.

Със сигурност искате да ги инсталирате на място, където да получават много слънце през целия ден.

Фотоволтаичната система също трябва да бъде разположена далеч от дървета, чиито листа могат да спират слънчевите лъчи, както и всеки друг предмет или съоръжения, които могат да хвърлят сенки върху нея, като климатици и оборудване в горната част на сградите.

Ако имате много комини на покрива, това може да повлияе на количеството инсталирана мощност и на произведената енергия от фотоволтаичните панели.

4 начина да определите дали фотоволтаична система е подходяща за вашата сграда

 

3. Квадратурата на покрива

 

Да определите от колко пространство се нуждаете или имате е от решаващо значение при инсталиране на фотоволтаична система на бизнес или жилищна система. 

Това ще зависи от няколко фактора като конструкция на покрива, наклон на покрива, форма на сградата, налично пространство и други фактори на засенчване.

Въпреки това, общо правило е, че всеки 10 квадратни метра могат да произведат около 1 kW генериране на енергия, когато става въпрос за покривни фотоволтаични инсталации.

Например, ако пространството на вашия покрив, където можете да инсталирате слънчеви панели, е 1500 квадратни метра, можете да инсталирате около 150 kWp фотоволтаична система.

Това е много просто изчисление, което да се използва само като отправна точка, за да знаете дали има достатъчно място, където бихте могли да инсталирате слънчева система.

За по-точна оценка е по-добре да се консултирате с проектант или инсталатор, които могат да направят всички изчисления вместо вас и в повечето случаи безплатно.

Безплатна консултация фотоволтаични системи

 

4. Какви са енергийните разходи на вашия бизнес

 

Друго нещо, за да определите дали покривна фотоволтаична система е правилната инвестиция за вашия бизнес, е да проверите колко електроенергия консумира бизнесът.

Вижте отчета за сметките си за енергия за месец и година и преценете от колко електроенергия се нуждае вашият бизнес.

Това е добър начин да видите потенциални спестявания и дали фотоволтаична система е рентабилна опция за вас.

След като знаете колко електроенергия използва вашият бизнес, е лесно да видите колко пари можете да спестите или да спечелите като производители на енергия от Слънцето.

Слънчевата енергия може да бъде чудесен начин да намалите месечната си сметка за енергия и също така има потенциал да повишава стойността си с течение на времето.

Инвестирането в покривна фотоволтаична система е чудесен начин да осигурите финансовото бъдеще на вашата компания.

 

Заключение

 

Със сигурност не искате да пропуснете възможността да спестите пари, като инсталирате търговска или жилищна система, която е подходяща за вашите нужди.

Има много фактори, които определят дали използването на слънчева енергия има смисъл за дадена организация. Започнете с определяне на целите за инвестицията. Следващата стъпка, за да разберете дали покривна фотоволтаична система е подходяща за вашия бизнес, е да разберете какъв вид потенциал за спестявания съществува. 

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е наличното пространство и факторите на засенчване на вашия покрив.

Всичко, от което се нуждаете, е малко информация за това колко енергия консумира вашият бизнес и ориентацията на сградата. Ние можем да ви покажем каква възвръщаемост на инвестициите можете да очаквате от инсталирането на покривна фотоволтаична система на вашата бизнес сграда.

Какво мислите за фотоволтаичните системи за търговски покриви?

 

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »