Какво е TPO хидроизолация

Какво е TPO хидроизолация

Съдържание

TPO хидроизолация

Ако търсите нова покривна система или отговаряте за поддържането на съществуваща покривна система, най-вероятно сте чували за TPO хидроизолация.

Но какво точно е TPO хидроизолация

TPO е съкращение, което означава Термопластичен полиолефин. Става въпрос за първичния химичен състав на покривна мембрана. TPO хидроизолация е вид еднослойна покривна мембрана. Това е една от най-бързо развиващите покривни системи за търговски сгради. Според доклад на Национална Асоциация на изпълнителите на покриви в САЩ пазарния дял на нови покриви с TPO хидроизолация е около 50 %. Собствениците на търговски сгради избират покривна система с TPO хидроизолация също в близо половината от случаите.

Защо TPO хидроизолация е толкова популярна

Системите с TPO хидроизолация могат да бъдат изградени в един слой.  Изключително подходящи за плоски покриви на индустриални и логистични сгради с лека конструкция. TPO хидроизолация се инсталира изключително лесно и бързо и това спестява много време, пари и ресурси на строители и инвеститори. Друго предимство на TPO хидроизолация, е, че има горен бял, рефлектиращ слой. При TPO мембрани като Sintofoil White Reflecta, Индекс на отражателна способност достига до 102%. С TPO хидроизолация могат да бъдат изградени така наречените бели покриви или хладни покриви, които спестяват пари на собствениците от енергийна ефективност. В допълнение TPO хидроизолация увеличава добивите на покривни фотоволтаични централи с до 30%.

Как се инсталира TPO хидроизолация

Има различни покривни системи. Най-често TPO хидроизолация с фиксира за покрива посредством механичен монтаж. Има също системи със залепване за основата или свободно положени, например при зелени покриви или системи с баласт. Снадките се заваряват с апарат за горещ въздух

Заключение

Повечето строители и собственици на индустриални сгради искат да инсталират покривни системи, които да поддържат сградите сухи, активите им на сигурно място и се представят добре за дълго време, с минимални разходи за поддръжка. TPO хидроизолация е едно икономично решение с дълъг експлоатационен живот. Производители като IMPER S.r.l. Italia, дават до 15 години производствена гаранция за TPO хидроизолация като Sintofoil White Reflecta. Какво е TPO хидроизолация е въпрос, който много собственици и строители на сгради си задават преди да инсталират нова покривна система или да направят ремонт. Ако ви предстои такова решение би било добра идея да вземете предвид TPO мембрани като едно много добра възможност. Няма универсална система, която да е подходяща за всички случаи. Разгледайте предимствата на TPO хидроизолация, за които говорихме преди малко в контекста на условията и вашата уникална ситуация, за да изберете най-доброто за вас решение. Освен правилния избор на материали, друго важно нещо е да изберете опитен изпълнител, който може да свърши работата съгласно вашите високи изисквания.

Надявам се това ще ви помогне във вашия избор, а ако имате допълнителни въпроси можете да запазите час за безплатна консултация тук.