5 най-често срещани грешки при инсталиране на соларен покрив

5 най-често срещани грешки при инсталиране на соларен покрив

Съдържание

СОЛАРЕН ПОКРИВ

Ако сте решили да си сложите слънчеви батерии на покрива, Вие определено ще постъпите правилно. Все пак е добре да избегнете някои грешки. Ето кои са петте най-популярни от тях:

Грешка 1: Отстъпките и стимулите за соларни покриви са пълна глупост!

Изобщо не е така. Отстъпките и помощите за соларни покриви могат да Ви върнат до 50 процента от инвестицията. Не подценявайте тези възможности и изберете възможно най-много от тях. Слънчевите покриви са може би една от стоките в света, които се продават с най-много преференции. Вероятно с разрастването на този пазар отстъпките ще паднат, но за момента не са за изпускане. Единственото, за което трябва да внимавате, е фирмата, която доставя панелите, да ви предостави всички необходими сертификати за този вид системи и продукти и дали са спазени всички изисквания на нормативните документи, за да получите после финансовите стимули.

20% отстъпка

 

Грешка 2: По-евтино е да се обърна не към чак толкова големи специалисти!

Изобщо не е така! Обучението по монтиране и инсталиране на соларни покриви е много обширно. Изисква също много опит. Бъдете сигурни, че колкото по-специализирана е фирмата-монтажист, толкова по-добре. Няколко са деликатните моменти при поставянето на соларна система. Първият е много правилно да се сметне нужната ви енергия. Вторият фактор, който трябва да се вземе предвид при определяне на големината на соларния масив е площта на покрива Ви, подходяща за поставяне на соларна система. Няма да е изгодно за Вас да сложите соларни панели с по-голяма мощност за производство на енергия, която няма да ползвате. Третият важен аспект е соларните модули да бъдат поставени така, че да не нарушат хидроизолацията на покрива ви. Ако пък хидроизолацията е нарушена, тя трябва да се възстанови с частичен ремонт или да се обработят всички детайли при монтажната система, които преминават през хидроизолацията.

Грешка 3: Ще платя в брой! Не ме интересуват лизингови схеми!

Имайте предвид, че поставянето на слънчеви батерии на дома Ви е доста скъпо удоволствие. То е по-отговорно и скъпо от купуването на кола на изплащане. Има много добри лизингови схеми и финансови помощи, подкрепени от закона в много страни. Сега е най-подходящият момент за закупуване на соларни покриви. Обърнете се към фирмата, която ще се заеме с монтажа. Тя трябва да Ви помогне и да е наясно как да се възползвате от всички добри възможности, за да облекчите плащането на новата ви зелена енергия за дома.

Грешка 4: Соларните покриви не са чак толкова енергийно-ефективни!

Напротив! Соларните покриви са много енергийно-ефективни. Обърнете се към фирма с нужните сертификати и опит и тя би трябвало да може да Ви направи презентация, в която много точно да изчисли, колко пари ще пестите. Обикновено сумата, с която ще се облекчи семейният Ви или бизнес бюджет, е около 30% по-евтин ток.

Грешка 5: Не вярвам в презентации! Фирмите просто искат да ми вземат парите!

Това не е точно така. Днес повечето от фирмите, предлагащи соларни системи за дома и бизнеса Ви, предлагат и калкулатори на сайтовете си. С тях сами може да изчислите колко ефективен ще бъде за вас соларния покрив. Все пак поискайте после и професионалист да направи сметките, защото той най-добре може да прецени какъв обем слънчеви батерии ще са ви нужни, за да покриете напълно нуждите си от електроенергия.

Заключение

Соларните системи на покрива стават все по-популярни с падане на цените на оборудването и с непрекъснато увеличаващите се цени на електроенергията от конвенционалните доставчици. Когато обмисляте инвестиция в соларна покривна система имайте предвид тези най-често срещани грешки при изграждане на соларни покриви, за да осъществите успешна инвестиция с добра възвращаемост и да спечелите независимост с производството на чиста енергия за дома и семейството си.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »