5 най-често срещани грешки при инсталиране на соларен покрив

5 най-често срещани грешки при инсталиране на соларен покрив

Съдържание

СОЛАРЕН ПОКРИВ

Ако сте решили да си сложите слънчеви батерии на покрива, Вие определено ще постъпите правилно. Все пак е добре да избегнете някои грешки. Ето кои са петте най-популярни от тях:

Грешка 1: Отстъпките и стимулите за соларни покриви са пълна глупост!

Изобщо не е така. Отстъпките и помощите за соларни покриви могат да Ви върнат до 50 процента от инвестицията. Не подценявайте тези възможности и изберете възможно най-много от тях. Слънчевите покриви са може би една от стоките в света, които се продават с най-много преференции. Вероятно с разрастването на този пазар отстъпките ще паднат, но за момента не са за изпускане. Единственото, за което трябва да внимавате, е фирмата, която доставя панелите, да ви предостави всички необходими сертификати за този вид системи и продукти и дали са спазени всички изисквания на нормативните документи, за да получите после финансовите стимули.

20% отстъпка

 

Грешка 2: По-евтино е да се обърна не към чак толкова големи специалисти!

Изобщо не е така! Обучението по монтиране и инсталиране на соларни покриви е много обширно. Изисква също много опит. Бъдете сигурни, че колкото по-специализирана е фирмата-монтажист, толкова по-добре. Няколко са деликатните моменти при поставянето на соларна система. Първият е много правилно да се сметне нужната ви енергия. Вторият фактор, който трябва да се вземе предвид при определяне на големината на соларния масив е площта на покрива Ви, подходяща за поставяне на соларна система. Няма да е изгодно за Вас да сложите соларни панели с по-голяма мощност за производство на енергия, която няма да ползвате. Третият важен аспект е соларните модули да бъдат поставени така, че да не нарушат хидроизолацията на покрива ви. Ако пък хидроизолацията е нарушена, тя трябва да се възстанови с частичен ремонт или да се обработят всички детайли при монтажната система, които преминават през хидроизолацията.

Грешка 3: Ще платя в брой! Не ме интересуват лизингови схеми!

Имайте предвид, че поставянето на слънчеви батерии на дома Ви е доста скъпо удоволствие. То е по-отговорно и скъпо от купуването на кола на изплащане. Има много добри лизингови схеми и финансови помощи, подкрепени от закона в много страни. Сега е най-подходящият момент за закупуване на соларни покриви. Обърнете се към фирмата, която ще се заеме с монтажа. Тя трябва да Ви помогне и да е наясно как да се възползвате от всички добри възможности, за да облекчите плащането на новата ви зелена енергия за дома.

Грешка 4: Соларните покриви не са чак толкова енергийно-ефективни!

Напротив! Соларните покриви са много енергийно-ефективни. Обърнете се към фирма с нужните сертификати и опит и тя би трябвало да може да Ви направи презентация, в която много точно да изчисли, колко пари ще пестите. Обикновено сумата, с която ще се облекчи семейният Ви или бизнес бюджет, е около 30% по-евтин ток.

Грешка 5: Не вярвам в презентации! Фирмите просто искат да ми вземат парите!

Това не е точно така. Днес повечето от фирмите, предлагащи соларни системи за дома и бизнеса Ви, предлагат и калкулатори на сайтовете си. С тях сами може да изчислите колко ефективен ще бъде за вас соларния покрив. Все пак поискайте после и професионалист да направи сметките, защото той най-добре може да прецени какъв обем слънчеви батерии ще са ви нужни, за да покриете напълно нуждите си от електроенергия.

Заключение

Соларните системи на покрива стават все по-популярни с падане на цените на оборудването и с непрекъснато увеличаващите се цени на електроенергията от конвенционалните доставчици. Когато обмисляте инвестиция в соларна покривна система имайте предвид тези най-често срещани грешки при изграждане на соларни покриви, за да осъществите успешна инвестиция с добра възвращаемост и да спечелите независимост с производството на чиста енергия за дома и семейството си.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on email