7 най-често срещани грешки при изграждане на скатни покриви

7 най-често срещани грешки при изграждане на скатни покриви

Съдържание

Solar slope roof

Поставянето на нов покрив върху дома е скъпо, но необходимо удоволствие.

Тъй като това е ремонт, който се прави сравнително рядко, човек трябва да е верен на максимата „не съм достатъчно богат, за да купувам евтино“.

Калпавият или любителски изработен покрив може да доведе до много по-високи разходи в дългосрочен план.

Ето някои  от най-често наблюдавани грешки при изграждане на нов покрив:

1. Недобре поставени и подредени керемиди, което може да доведе до навлизане на влага под тях.

2. Неправилен наклон.

Изборът на материали, които не съответстват на наклона на покрива също може да доведе до проникване на вода. Например, при поставяне на дърво или керемида, като покритие на покрива е добре той да е поне минимално наклонен.

 

Free consultation

 

3. Неправилно използване на пирони.

Покривните плочи могат да се подхлъзнат надолу, ако не са прикрепени добре върху дървена скара. Ако покривното покритие е от битумни шиндли, те трябва да бъдат приковани правилно и с достатъчно на брой пирони. Правилото е минимум шест пирона на лист битумни шиндли при скатен покрив.

4. Недостатъчно подсигуряване на уламите(улеите между два ската).

Улеите са местата на покрива, които са най-податливи на течове, тъй като те поемат почти целия обем от отточните води. Ако те не са направени добре, това може да доведе до разместване и протичане на вода. В тези зони е необходима допълнителна обработка и ламаринена пола, която да осигури безпроблемното, бързо и надеждно оттичане на водите.

5. Не са предвидени ледени натрупвания.

Ако живеете в студен район, ледените натрупвания могат да се образуват по края на покрива и да са причина при затопляне на времето, вода да навлезе под покривната повърхност, ако покривът не е достатъчно изолиран. Трябва да бъде поставена допълнителна приставка, която служи за допълнителна защита срещу топенето на леда.

6. Не е предвиден добра вентилация на таванските помещения. Важно е въздухът да може да „избяга“ от тавана, защото ако няма добра вентилация влагата може да се натрупа с течение на времето и да повреди покривната повърхност.

7. Стрехата в края на покривната повърхност не би трябвало да се издава много, но не би трябвало и да бъде много къс. Тя може да бъде откъсната при силен вятър, ако е несъобразено дълга или пък да позволи да навлезе вода под нея, ако е твърде къса.

Изборът на материали и технологично правилното изпълнение на покривната система оказват съществено значение върху дълготрайността на покрива.

Използването на аксесоари като снегозадържащи елементи и отдушници помага за правилното функциониране на покрива.

Спестяването им значително намалява експлоатационния живот на покрива. Имайте предвид тези грешки при изграждане на скатен покрив и ще си спестите много главоболия.

А вие какви проблеми сте имали или познавате при изграждане и поддръжка на скатни покриви? Какви според вас са най-често срещаните грешки?

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »