Как да изберете правилната фотоволтаична система за вашия бизнес

Как да изберете правилната фотоволтаична система за вашия бизнес

Съдържание

Като собственик на бизнес може би обмисляте как да изберете правилната фотоволтаична система за вашия бизнес. Слънчевата енергия е рентабилен, екологичен начин за захранване на вашата сграда и има много различни видове системи, от които да избирате. Тази публикация в блога ще ви помогне да изберете правилната система за вашите нужди.

Фотоволтаична система преобразува енергийни частици от слънчевата светлина, известни също като фотони, в електричество. Това електричество след това се използва за захранване на сградата, в която е инсталирана. Тези сгради могат да бъдат както търговски, така и жилищни.

Неща, които трябва да имате предвид при избора на фотоволтаична система за вашия бизнес

Ако обмисляте да инсталирате фотоволтаична система за вашия бизнес, тогава сте направили правилния избор. Има няколко предимства, които можете да получите, ако го направите. Те са много достъпни и могат да ви помогнат да спестите много пари от разходи за енергия, наред с други предимства. Трябва обаче да изберете правилната фотоволтаична система, за да извлечете максимума от нея.

Разрастващият се бизнес може да спечели много от фотоволтаична система, ако направи правилния избор. 

Ето някои неща, които трябва да имате предвид, когато избирате фотоволтаична система за вашия бизнес:

Ефективност

Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато купувате фотоволтаична система, е ефективността и производителността, която може да ви даде. Най-малкото, което можете да гарантирате, е, че фотоволтаичната система, която инсталирате ще работи безупречно и ще генерира добри добиви.

За да увеличите ефективността на вашите фотоволтаични системи можете да предприемете и други мерки за пестене на енергия, така че те да работят с пълния си потенциал. 

Ако получите високоефективна система, може да успеете да превърнете покрива си в актив, който произвежда безплатна енергия от слънцето. 

В случай покривите на вашата офис сграда не са много големи вие ще искате да използвате всяко възможно пространство по най-ефективния начин. Можете да определите дали фотоволтаична система е подходяща за вашата сграда.

Гаранция за соларен панел

Тъй като това е голяма инвестиция, е много важно да имате добра гаранция. Има различни видове гаранции. 

От една страна са важни гаранцциите от производителите на компонентите на фотоволтаичната система. 

Обикновено производителите на фотоволтаични панели дават 12 години продуктова гаранция и до 25 години гаранция за линейна мощност. Тази гаранция покрива минималната изходна мощност, която ще получите по време на валидността на гаранцията и трябва да е в съответствие с индустриалните стандарти.

В повечето случаи, ако получите панели с по-високо качество, те ще се влошат до 90% от изходната си мощност и след това още 10% след 25 години. Фотоволтаичната система, която купувате, трябва да ви дава тази гаранция, тъй като тя може да ви помогне да получите замяна, ако системата не отговаря на гаранцията си.

Гаранция за изпълнение

От друга страна вие бихте искали да получите и много добра гаранция за изпълнение, заедно с дългосрочна поддръжка на системата.

Гаранцията за монтаж покрива труда и устойчивата работа на системата. Можете да поискате тази гаранция, ако фотоволтаичната система не е инсталирана правилно. Най-добре е да попитате фирмата, от която купувате, какви гаранции за монтаж предоставят.

Гаранция за инвертор

Гаранцията на инвертора варира от компания до компания. Съществуват обаче някои индустриални стандарти като гаранции за материалите, производствени грешки и дефекти. Също така си струва да имате предвид, че не можете да очаквате гаранцията на вашия инвертор да ви даде гаранции за износване.

Стабилност на производителя

Наличието на висока гаранция не струва нищо, ако производителят спре да съществува. Гаранцията обикновено продължава 25-30 години, което е много дълго време. Следователно трябва да сте сигурни, че производителят е достатъчно финансово стабилен, за да издържи през годините, без да спира.

Когато купувате фотоволтаична система, трябва да вземете предвид финансовата стабилност на производителя. Можете да разгледате наличната система за оценяване и да видите какво класира компанията, която ви интересува. Оценката започва от 1, което е най-високата оценка и означава, че производителят е достатъчно добър финансово. Оценяването не се основава на качеството на панела, така че не можете да разчитате на системата за оценяване за качеството.

Цена

Ако имате ограничен бюджет вероятно цената има много голямо значение за вас. Като търговско дружество може би трябва да се съобразявате с различни бюджетни фактори. Ето защо е изключително важно да намерите фотоволтаичната система, която отговаря на вашия бюджет. 

Съотношението цена-качество на фотоволтаиците обаче диктува фактори като експлоатационен живот на системата, количеството електроенергия, която ще произведе както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Съотношението цена-качество включва и сумата, която ще можете да спестите от сметката си с ефективна фотоволтаична система. Цената е различна за различните фотоволтаични системи и можете да намерите цени според характеристиките, които намирате като размер на панела, мощност, ефективност, технология, материали, използвани за направата му и сертификати.

Наистина е много важно да вземете предвид цената на фотоволтаичната система, но има и други по-важни фактори, които трябва да вземете предвид, тъй като това е огромна инвестиция с много дълъг експлоатационен живот от около 30 години. 

Затова най-добре би било да увеличите бюджета си, за да получите по-качествена фотоволтаична система.

Програми за финансиране

Повечето малки фирми се колебаят да вземат фотоволтаични системи, тъй като смятат, че те са изключително скъпи или просто не могат да заделят необходимите средства в момента. 

Търговските предприятия обаче имат различни възможности за финансиране, което прави системите по-достъпни. 

Например европейски програми за финансиране на бизнеса, кредит от банка, лизинг, безвъзмездни средства и други споразумения са някои възможните варианти.

Възможно е да постигнете споразумение за закупуване на слънчева енергия, което позволява на инвеститора да си гарантира сигурни приходи и да изплаща периодично разходите за инвестицията. 

Заключение

Като вземете предвид гореспоменатите фактори, може би ще ви бъде по-лесно да изберете правилната фотоволтаична система за вашия бизнес. Основните изводи са, че не трябва да правите компромис с качеството на фотоволтаични панели и инвертора. Цената е много важна и може да е трудно да увеличите бюджета си, но определено си заслужава и доказва своите ползи в дългосрочен план! Възвръщаемостта и ниските разходи за поддръжка, която ще получите от вашата фотоволтаична система, са също толкова важни, колкото и размера на първоначалната инвестиция, която ще направите.

Огледайте се и направете проучване. Винаги е най-добре да купувате и да се задоволявате само с най-добрите за вас опции.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »