Бърз ремонт на покрив с TPO хидроизолации

Бърз ремонт на покрив с TPO хидроизолации

Съдържание

Ремонт на покрив с ТПО хидроизолации

Ако сте собственик на имот, тогава знаете, че ремонтът на покриви е неизбежен.

Колкото и добре да се грижите за покрива си, ще дойде момент, когато той се нуждае от внимание. В тази публикация в блога ще предоставим няколко съвета какво да направите при нужда от спешен ремонт на покрив с TPO хидроизолации.

Имайте предвид, че това са само общи насоки – винаги се консултирайте с професионалист, преди да се опитате да извършвате ремонт сами!

Бърз ремонт на покрив без пистолет за горещ въздух

Всеки собственик на сграда знае, че ремонтът на покрива е необходимо зло. Но какво ще стане, ако нямате време или пари да наемете професионалист?

Дори малък теч от покрива може да причини големи проблеми, ако не се отстрани бързо. Течът не само ще продължи да се влошава, но и може накрая да се увредят и други активи вътре в сградата.

Можете да използвате тези съветите за бърз ремонт на TPO покриви, като ръководство с което лесно и бързо ще можете сами да поправите своя TPO покрив с помощта на прости инструменти и материали. 

Използвайте тези съвети и ще можете да спрете течовете и да предотвратите по-нататъшни щети за нула време.

Понякога се случват неща, които са извън нашия контрол. 

Ако покривната мембрана е с нарушена цялост по някаква причина и се появи теч може би най-доброто нещо, което трябва да направите бързо е да поставите малко самозалепваща лента върху мястото на пробива и да се обадите за помощ на експерт.

Можете също да направите кръпка и да използвате полиуретан, който се предлага в повечето складове за строителни материали. 

Това на пръв поглед изглежда лесно и бързо да се направи, но имайте предвид, че не е дългосрочно решение и ще трябва да се ремонтира при първа възможност от специалист.

Това би задържало водата за известно време, докато дойдат специалисти и заварят кръпка с подходящо оборудване. Разбира се полиуретана трябва да се премахне или препокрии, защото върху него не може да стане качествена заварка.

Как да се подготвите за успех

Когато се опитвате да поправите покрива си, важно е първо да почистите повърхността.

Най-вероятно една от най-честите грешки при извършване на ремонт от всякакъв вид, е че не се прави подготовка на основата.

Това може да доведе до неуспешни усилия и ремонт на ремонта.

Почистване на стария хидроизолационен слой е необходимо, за да може да се завари новия надеждно. 

TPO системите изискват чистота и прецизност и затова се уверете, че повърхността е без прах и замърсители и е готова за ремонт. 

Собственикът на сградата може да има трудности про достъпа до покрива или няма налични специални почистващи препарати и инструменти за почистване. Подготовката на на мястото за ремонт може да изисква редица действия, които отнемат време, енергия и ресурси.

Все пак, ако решите да действате сами, трябва да знаете, че няма такова нещо като универсално решение за всички. 

Можете да използвате много различни видове почистващи препарати. 

Може би най-простото е просто да имате бутилка вода и сапун и да третирате повърхността с парцал. 

Уверете се, че не използвате нещо, което може да повреди TPO мембраната.

С всички различни влияния, на които може да бъде подложен един покрив, не е чудно, че подготовката е толкова важна работа. 

Ако съществуващата хидроизолация е била изложена в продължение на много години – може да има окисляване на повърхността. 

Това ще изисква още по-агресивно почистване от обикновено.

Подпишете договор за гаранционно обслужване

Ако имате нужда от ремонт на покрива, уверете се, че работата е извършена от одобрен професионалист. В противен случай това може да анулира не само тяхната гаранция, но и всички гаранции за материали, използвани при изграждането на самата сграда!

Когато имате проблем с покрива, важно е да знаете, че има много различни неща, които могат да се объркат. Например в случай на течове или други проблеми, които не са правилно отстранени от професионалисти, може да доведе до нанасяне на твърде много щети, което може да доведе до скъп ремонт в бъдеще в зависимост от това какво ги е причинило първоначално.

За да се избегнат скъпи грешки, собствениците на имоти трябва винаги да търсят професионална помощ, когато е необходимо.

Тези съвети за бърз ремонт на покрив с ТПО хидроизолации могат да ви помогнат да задържите водата за известно време. Със сигурност това не е дълготрайно решение и е добра идея да потърсите специалисти, които ще използват подходящи материали, инструменти и оборудване.

Цялото място с нанесен полиуретан или самозалепваща лента трябва да бъде изрязано или припокрито.

Върху него се прави кръпка и се заварява допълнителен слой TPO мембрана.

Най-вероятно при някой търговец на едро на покривни покрития можете да намерите почистващи препарати и ТПО хидроизолации.

Заключение

Ако имате нужда от ремонт на покрива, важно е да сте наясно с потенциалните последици, които могат да дойдат с него. В някои случаи опитите сами да поправите нещата или наемането на неодобрен професионалист може да анулират вашата гаранция. 

При нужда от ремонт се свържете по най-бързия начин с компанията, която обслужва покрива ви гаранционно и съгласувайте вашите действия с тях. Надяваме се, че тази статия е била полезна и ви е дала по-добро разбиране за това как ремонтът на покрива може да повлияе на вашата гаранция. 

Какви други начини за бърз ремонт на покрив с ТПО хидроизолации има?

 

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »