Тестудо 16 Р 4 mm

Тестудо 16 Р 4 mm

Съдържание

TESTUDO SPUNBOND POLIESTER

Преглед на продукта

Кратко описание

Еласто-пластомерна полимер-битумна хидроизолационна мембрана с армировка от нетъкан спънбонд полиестер.

Отличните характеристики: якост, еластичност и дименсионна стабилност на мембраните TESTUDO SPUNBOND POLIESTER, определят използването им там, където е необходима висока механична устойчивост.

Мембраните намират изключително приложение при  хидроизолация на: фундаменти, фундаменти в земетръсни зони, подземни паркинги, мостове, виадукти, тунели, подлези, плоски и скатни покриви, резервоари за вода.

Могат да бъдат използвани в еднопластови и двупластови хидроизолационни системи, с и без топлоизолация, както при ново строителство, така и при ремонтни работи.

 

Производител

INDEX S.p.A., Италия  http://index-spa.com/

Основана през 1978г. INDEX S.p.A. скоро се превръща в технологичен лидер и един от водещите производители на съвременни хидроизолационни материали за инфраструктурното и гражданското строителство.

INDEX S.p.A. предлага богата гама от продукти за защита на индустриални, търговски и жилищни сгради.

INDEX S.p.A. има клонове във Великобритания и Франция и над 100 дистрибутора на пет континента.

 

Описание

Мембраните TESTUDO SPUNBOND POLIESTER са произведени от дестилиран битум, модифициран с еластомери и пластомери. В резултат на процеса „фазова инверсия”, който протича по време на производството, характеристиките на материала са определени от полимерната верига, а не от битума, макар че той е главният компонент.  Тази модификация подобрява техническите характеристики на битума, главно в по-дългия живот и устойчивост при ниски и високи температури, като не намалява добрата адхезия и изключителните хидроизолационни свойства на материала.

Армировката се състои от негниещи, изотропни и термично стабилизирани нетъкани спънбонд полиестерни влакна. Тази армировка определя голямата якост, изключителното максимално удължение, комбинирани с оптимална устойчивост на пробиване и срязване.

Мембраните TESTUDO са произведени в различни дебелини. Горната повърхност е покрита равномерно с талк, което позволява лесно развиване на ролките, бързо и надеждно залепване на снадките, както и добра адхезия със скоро положен горещ асфалт за пътна настилка.

UNOLASTIC manual free download

МINERAL TESTUDO се произвежда с различни тегла, като горната повърхност е защитена от минерална посипка. Тя е положена по цялата повърхност с изключение на лентите за презастъпване, които са покрити с филм FLAMINA. При нагряване този филм се разтопява.

Долната повърхност на мембраната е покрита изцяло с FLAMINA филм, чрез който се осъществява лесно и надеждно залепване на мембраната. Когато хидроизолацията е свободно положена или е точково залепена, се осигурява качествено отвеждане на парата.

Хидроизолационните мембрани Тестудо са предназначени за полагане по различни типологии и климатични условия, характеризиращи се с резки промени в температурата:

• На всички наклонени повърхности: с малък наклон, вертикални и овални повърхности.

• На различни видове повърхности: стоманобетонови плочи или панелни конструкции; върху метални или дървени покриви, върху най-широко използваните топлоизолационни материали, използвани в строителната индустрия.

• За различни приложения: тераси, плоски и скатни покриви, под керемиди или шиндли, в основи (дори и в силно земетръсни зони), покрив-паркинг, хидротехнически съоръжения, мостове, тунели, подземни конструкции, пасажи, подземни и надземни пътища. Съвместими с асфалт, диелектрични и киселинно устойчиви покрития.

 

Какво харесвам в Тестудо?

Надежден, сигурен, здрав материал. Идеален за полагане в основи или подземни съоръжения. Можеш да разчиташ на него. Има достатъчно битум, за да направиш добър разлив и надеждни снадки. Гофрираната структура помага за по-бързо и лесно разтапяне на битума и не ограничава оставането на въздух и образуване на балони при полагане.

 

Какво не харесвам в този продукт?

Не харесвам покритието от талк, което малко цапа дрехите. Ролката тежи около 50 кг. Добре е да имате на разположение количка за по-лесно и по-бързо транспортиране в обекта до мястото на полагане.

Моите препоръки

Горещо препоръчвам този материал. Това е любимият ми за полагане във фундаменти и мостове. Ако се работи в студено време в късната есен или зимата е добре да се използва зимната версия на материала. Той е с повече еластомери и остава еластичен дори и при ниски температури. Ако се работи с лятната версия е добре да се темперира предварително като се развива по малко от ролката и се нагрява с горелка. В противен случай има опасност някъде, особено в края на ролката да се напука.

Таблица Технически характеристики
Характеристики Testudo 16   P 4 mm Mineral Testudo 16 P
Армировка нетъкани спънбонд полиестерни влакна нетъкани спънбонд полиестерни влакна, тегло 4,5 кг/м2
Огъваемост при ниски температури – 15°С – 15°С
Водонепропускливост ≥ 60kPa ≥ 60kPa
Якост на опън при максимално натоварване N/5 cm
750/600
N/5 cm
750/600
Удължение до скъсване 50/50% 50/50%
Якост на срязване EN 12317-1 650/500 N/5 см
Якост  на скъсване ЕN 12310-1 150/150 N 140/140 N
Дименсионна устойчивост          ЕN 1107-1 -0,5 / 0,5 % -0,5 / 0,5 %

Заключение

Със своите отлични технически характеристики хидроизолационните мембрани Тестудо са предпочитани за изграждане на еднопластови и двупластови хидроизолационни системи.

Подходящи за всякакви приложения, повърхности и системи – за зелени покриви, за сини покриви, за хладни покриви, фундаменти, подземни паркинги, мостове и хидротехнически съоръжения. Защитават надеждно и дълготрайно сградите и съоръженията и са предпочитани от инсталаторите.

Хидроизолационни мембрани Тестудо можете да поръчате лесно в онлайн магазина. Осигуряваме бърза и безплатна доставка до вашия обект или дом.

За допълнителна информация и въпроси винаги сме на разположение. С радост ще Ви помогнем. Обадете се или ни изпратете съобщение.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »