Тестудо 16 Р 4 mm

Тестудо 16 Р 4 mm

Съдържание

TESTUDO SPUNBOND POLIESTER

Преглед на продукта

Кратко описание

Еласто-пластомерна полимер-битумна хидроизолационна мембрана с армировка от нетъкан спънбонд полиестер.

Отличните характеристики: якост, еластичност и дименсионна стабилност на мембраните TESTUDO SPUNBOND POLIESTER, определят използването им там, където е необходима висока механична устойчивост.

Мембраните намират изключително приложение при  хидроизолация на: фундаменти, фундаменти в земетръсни зони, подземни паркинги, мостове, виадукти, тунели, подлези, плоски и скатни покриви, резервоари за вода.

Могат да бъдат използвани в еднопластови и двупластови хидроизолационни системи, с и без топлоизолация, както при ново строителство, така и при ремонтни работи.

 

Производител

INDEX S.p.A., Италия  http://index-spa.com/

Основана през 1978г. INDEX S.p.A. скоро се превръща в технологичен лидер и един от водещите производители на съвременни хидроизолационни материали за инфраструктурното и гражданското строителство.

INDEX S.p.A. предлага богата гама от продукти за защита на индустриални, търговски и жилищни сгради.

INDEX S.p.A. има клонове във Великобритания и Франция и над 100 дистрибутора на пет континента.

 

Описание

Мембраните TESTUDO SPUNBOND POLIESTER са произведени от дестилиран битум, модифициран с еластомери и пластомери. В резултат на процеса „фазова инверсия”, който протича по време на производството, характеристиките на материала са определени от полимерната верига, а не от битума, макар че той е главният компонент.  Тази модификация подобрява техническите характеристики на битума, главно в по-дългия живот и устойчивост при ниски и високи температури, като не намалява добрата адхезия и изключителните хидроизолационни свойства на материала.

Армировката се състои от негниещи, изотропни и термично стабилизирани нетъкани спънбонд полиестерни влакна. Тази армировка определя голямата якост, изключителното максимално удължение, комбинирани с оптимална устойчивост на пробиване и срязване.

Мембраните TESTUDO са произведени в различни дебелини. Горната повърхност е покрита равномерно с талк, което позволява лесно развиване на ролките, бързо и надеждно залепване на снадките, както и добра адхезия със скоро положен горещ асфалт за пътна настилка.

UNOLASTIC manual free download

МINERAL TESTUDO се произвежда с различни тегла, като горната повърхност е защитена от минерална посипка. Тя е положена по цялата повърхност с изключение на лентите за презастъпване, които са покрити с филм FLAMINA. При нагряване този филм се разтопява.

Долната повърхност на мембраната е покрита изцяло с FLAMINA филм, чрез който се осъществява лесно и надеждно залепване на мембраната. Когато хидроизолацията е свободно положена или е точково залепена, се осигурява качествено отвеждане на парата.

Хидроизолационните мембрани Тестудо са предназначени за полагане по различни типологии и климатични условия, характеризиращи се с резки промени в температурата:

• На всички наклонени повърхности: с малък наклон, вертикални и овални повърхности.

• На различни видове повърхности: стоманобетонови плочи или панелни конструкции; върху метални или дървени покриви, върху най-широко използваните топлоизолационни материали, използвани в строителната индустрия.

• За различни приложения: тераси, плоски и скатни покриви, под керемиди или шиндли, в основи (дори и в силно земетръсни зони), покрив-паркинг, хидротехнически съоръжения, мостове, тунели, подземни конструкции, пасажи, подземни и надземни пътища. Съвместими с асфалт, диелектрични и киселинно устойчиви покрития.

 

Какво харесвам в Тестудо?

Надежден, сигурен, здрав материал. Идеален за полагане в основи или подземни съоръжения. Можеш да разчиташ на него. Има достатъчно битум, за да направиш добър разлив и надеждни снадки. Гофрираната структура помага за по-бързо и лесно разтапяне на битума и не ограничава оставането на въздух и образуване на балони при полагане.

 

Какво не харесвам в този продукт?

Не харесвам покритието от талк, което малко цапа дрехите. Ролката тежи около 50 кг. Добре е да имате на разположение количка за по-лесно и по-бързо транспортиране в обекта до мястото на полагане.

Моите препоръки

Горещо препоръчвам този материал. Това е любимият ми за полагане във фундаменти и мостове. Ако се работи в студено време в късната есен или зимата е добре да се използва зимната версия на материала. Той е с повече еластомери и остава еластичен дори и при ниски температури. Ако се работи с лятната версия е добре да се темперира предварително като се развива по малко от ролката и се нагрява с горелка. В противен случай има опасност някъде, особено в края на ролката да се напука.

Таблица Технически характеристики
ХарактеристикиTestudo 16   P 4 mmMineral Testudo 16 P
Армировканетъкани спънбонд полиестерни влакнанетъкани спънбонд полиестерни влакна, тегло 4,5 кг/м2
Огъваемост при ниски температури– 15°С– 15°С
Водонепропускливост≥ 60kPa≥ 60kPa
Якост на опън при максимално натоварванеN/5 cm
750/600
N/5 cm
750/600
Удължение до скъсване50/50%50/50%
Якост на срязване EN 12317-1650/500 N/5 см
Якост  на скъсване ЕN 12310-1150/150 N140/140 N
Дименсионна устойчивост          ЕN 1107-1-0,5 / 0,5 %-0,5 / 0,5 %

Заключение

Със своите отлични технически характеристики хидроизолационните мембрани Тестудо са предпочитани за изграждане на еднопластови и двупластови хидроизолационни системи.

Подходящи за всякакви приложения, повърхности и системи – за зелени покриви, за сини покриви, за хладни покриви, фундаменти, подземни паркинги, мостове и хидротехнически съоръжения. Защитават надеждно и дълготрайно сградите и съоръженията и са предпочитани от инсталаторите.

Хидроизолационни мембрани Тестудо можете да поръчате лесно в онлайн магазина. Осигуряваме бърза и безплатна доставка до вашия обект или дом.

За допълнителна информация и въпроси винаги сме на разположение. С радост ще Ви помогнем. Обадете се или ни изпратете съобщение.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on email