Защо соларните покриви стават все по-популярни?

Защо соларните покриви стават все по-популярни?

Съдържание

поставяне на слънчеви панели

Соларните #покриви днес стават все по-популярни и все повече навлизат в домашния бит и по-точно екстериор. Това се отнася и за България, където дълго време бюрокрацията и купищата административни разрешителни, спираха желаещите да черпят безплатна енергия от Слънцето. Освен, че тази спънка вече не съществува, цената на соларните покривни системи намаля и тя стана достъпна за повече хора.

Все още е скъпа, но погледнато в близкото бъдеще, този вариант за използване на енергия изглежда много по-перспективен. Едната от двете причини това да бъде така е, че резервът от източници на енергия на Земята е много малък и годините, за които ще стигне, вече могат да бъдат преброени. Соларните покривни системи Ви дават възможност да използвате натурална енергия, без да използвате от последните запаси фосилни горива на планетата и без да я замърсявате. Само за два часа Слънцето дава толкова енергия на Земята, колкото е нужно за потребите на цялото население на нашата планета за цяла една година. Също така, с 8 квадратни метра колекторна площ може да се спести приблизително до 500 литра петрол годишно.

Безплатна консултация

Другата причина инвестицията в #СоларенПокрив да си струва е, че след няколко години тя се изплаща напълно. Едни соларни панели имат минимален живот от 25 години. Най-бавната възвръщаемост на подобно вложение е 10. Минимум 15 години ще ползвате напълно безплатна електроенергия за дома си, а дори бихте имали възможност да продавате от нея. Има даже и 3-та причина – със слънчеви батерии цената на Вашия дом се покачва значително.

Ако тези три причини не Ви убеждават да направите подобна покупка за дома си, тогава има и още, които биха го направили.

Ефективността на един соларен покрив, ако е разположен южно и е на територия, на която по-голямата част от годината е слънчево, е над 80 процента. Това означава, че бихте могли почти напълно да осигурите електроенергията за отопление, загряване на водата, охлаждане на температурата, както и всички останали нужди на домакинството Ви, имащи нужда от ток.

За да си поставите слънчев колектор не е необходимо да правите ремонт на покрива си. Съвременните соларни системи позволяват монтиране и върху старото покривно покритие на дома Ви. Освен панели в различна форма, днес вече има дори соларни керемиди.

Колекторите могат да бъдат използвани на напълно обитаем покрив и те могат да издържат на стъпване отгоре им. Издръжливи са също и на градушка.

Трябва да знаете още, че не се налага миене на слънчевите батерии. Ако те са поставени на нужния наклон от 20 градуса, повърхността им се почиства сама от дъждовете и снега. През зимата не е нужно да чистите леда и снега върху колекторите, защото топлоносещата течност в тях издържа на много ниски температури и не замръзва.

Соларните покриви са идеален вариант да осигурите на Вас и семейството Ви нужния комфорт в дома, като ползвате напълно безплатна и неизчерпаема енергия.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »