Защо соларните покриви стават все по-популярни?

Защо соларните покриви стават все по-популярни?

Съдържание

поставяне на слънчеви панели

Соларните #покриви днес стават все по-популярни и все повече навлизат в домашния бит и по-точно екстериор. Това се отнася и за България, където дълго време бюрокрацията и купищата административни разрешителни, спираха желаещите да черпят безплатна енергия от Слънцето. Освен, че тази спънка вече не съществува, цената на соларните покривни системи намаля и тя стана достъпна за повече хора.

Все още е скъпа, но погледнато в близкото бъдеще, този вариант за използване на енергия изглежда много по-перспективен. Едната от двете причини това да бъде така е, че резервът от източници на енергия на Земята е много малък и годините, за които ще стигне, вече могат да бъдат преброени. Соларните покривни системи Ви дават възможност да използвате натурална енергия, без да използвате от последните запаси фосилни горива на планетата и без да я замърсявате. Само за два часа Слънцето дава толкова енергия на Земята, колкото е нужно за потребите на цялото население на нашата планета за цяла една година. Също така, с 8 квадратни метра колекторна площ може да се спести приблизително до 500 литра петрол годишно.

Безплатна консултация

Другата причина инвестицията в #СоларенПокрив да си струва е, че след няколко години тя се изплаща напълно. Едни соларни панели имат минимален живот от 25 години. Най-бавната възвръщаемост на подобно вложение е 10. Минимум 15 години ще ползвате напълно безплатна електроенергия за дома си, а дори бихте имали възможност да продавате от нея. Има даже и 3-та причина – със слънчеви батерии цената на Вашия дом се покачва значително.

Ако тези три причини не Ви убеждават да направите подобна покупка за дома си, тогава има и още, които биха го направили.

Ефективността на един соларен покрив, ако е разположен южно и е на територия, на която по-голямата част от годината е слънчево, е над 80 процента. Това означава, че бихте могли почти напълно да осигурите електроенергията за отопление, загряване на водата, охлаждане на температурата, както и всички останали нужди на домакинството Ви, имащи нужда от ток.

За да си поставите слънчев колектор не е необходимо да правите ремонт на покрива си. Съвременните соларни системи позволяват монтиране и върху старото покривно покритие на дома Ви. Освен панели в различна форма, днес вече има дори соларни керемиди.

Колекторите могат да бъдат използвани на напълно обитаем покрив и те могат да издържат на стъпване отгоре им. Издръжливи са също и на градушка.

Трябва да знаете още, че не се налага миене на слънчевите батерии. Ако те са поставени на нужния наклон от 20 градуса, повърхността им се почиства сама от дъждовете и снега. През зимата не е нужно да чистите леда и снега върху колекторите, защото топлоносещата течност в тях издържа на много ниски температури и не замръзва.

Соларните покриви са идеален вариант да осигурите на Вас и семейството Ви нужния комфорт в дома, като ползвате напълно безплатна и неизчерпаема енергия.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on email