Какво е хидроизолация – Сребърен куршум -1

Какво е хидроизолация – Сребърен куршум -1

Съдържание

Magic Bullet | Georgi Kamaliev

Хидроизолация е обработка на повърхност или структура, която да устои на преминаването на вода под хидростатично налягане.

Хидроизолацията трябва да може да прави три неща.

Спира преминаване на водни пари

Първо, тя трябва да спре водните пари, газообразната форма на водата, която може да се освободи от околните почви и да се движи през бетона.

Спира напорна вода

Второ, хидроизолационните мембрани трябва да могат да спират водата под хидростатично налягане.

Премоства пукнатини

Трето и най-важното е, че хидроизолацията трябва да може да обхване пукнатина в третирания бетон.

Хидроизолацията е система, а не отделен продукт.

Хидроизолация е съвкупност от материали

Това е съвкупност от материали, които се допълват, за да постигнат експлоатационните показатели и да изпълняват функцията сега и да продължават да я изпълняват за години напред.

Хидроизолационните материали имат способността да преодоляват пукнатините, които се развиват с течение на времето поради тяхната еластичност, гъвкавост и дебелина на нанесеното покритие.

Дебелина на хидроизолация

Хидроизолационните материали и системи са проектирани да издържат на хидростатично налягане и често са с дебелина 4-10 mm.

 

Сребърен куршум – Няма лесни решения и няма вълшебни куршуми, които да решат проблемите, свързани с хидроизолации и покривни системи. Но всеки има две минути. Чуйте тези бързи съвети и трикове, споделени от Георги Камалиев и направете по-добри покривни и хидроизолационни системи днес.

Magic Bullet – There are no easy solutions and no magic bullets to solve the problems related to waterproofings and roofing systems. But everybody has two minutes. Listen these quick tips and tricks shared from Georgi Kamaliev and make better roofing and waterproofing systems today.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »