Как времето влияе върху производителността на фотоволтаични системи

Как времето влияе върху производителността на фотоволтаични системи

Съдържание

Фотоволтаичната производителност и метеорологичните условия.

Много собственици на търговски обекти избират да инсталират фотоволтаични системи, за да намалят сметките си за енергия. Но как различните метеорологични условия влияят на работата на фотоволтаичната система? Нека разгледаме тази тема и как можете да се уверите, че Вашите соларни панели работят оптимално, независимо от времето.

Фотоволтаичните системи са проектирани да абсорбират слънчевата светлина с цел генериране на електроенергия. По този начин количеството енергия, което произвежда една фотоволтаична система, е пряко свързано с количеството слънчева светлина, налична на дадено място.

Обикновено по-топлите климатични зони с много слънце произвеждат повече енергия, отколкото по-студените климатични зони с по-малко слънце. Въпреки това, дори и в слънчеви райони, облаците могат да повлияят на ефективността. Когато преминават над фотоволтаичната система, те блокират част от слънчевата светлина и намаляват нейната ефективност. В допълнение към облачността, други метеорологични условия също могат да повлияят на функционирането на фотоволтаичната система. Например сняг и лед могат да покрият соларните панели, намалявайки способността им да абсорбират слънчева светлина и да генерират електроенергия.

Ветровитите дни също могат да бъдат проблематични, тъй като разнасяните от вятъра отломки могат да надраскат или повредят слънчевите клетки, намалявайки техния производствен потенциал.

Освен това екстремните температури (както горещи, така и студени) също могат да причинят физически повреди на слънчевите панели, както и да намалят тяхната ефективност поради промените в съпротивлението на въздуха.

Фотоволтаичните системи предлагат отлична възможност на собствениците на търговски обекти да спестят пари от сметките си за енергия, като същевременно помагат на околната среда. Важно е да се помни обаче, че различните метеорологични условия могат да повлияят на работата на тези системи, така че е необходимо да останете бдителни, когато става въпрос за поддръжката им.

При правилна грижа и поддръжка вашата фотоволтаична система ще продължи да осигурява чиста енергия години наред!

Център за знания за фотоволтаични системи: Открийте, научете и използвайте слънчевата енергия

Фотоволтаични панели 101: Пълно ръководство за избор на най-подходящите фотоволтаични панели за вашия проект

100 въпроса за фотоволтаични системи (с отговори)

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »