Колко би струвал ремонт на покрива?

Колко би струвал ремонт на покрива?

Съдържание

roof replacement

Ремонтът на покрива е един от най-скъпите ремонти, които може да направите в дома си.

Естествено има няколко различни фактора, които определят цената. Професионалистите винаги съветват да се изключат минималната и максималната цена и да се правят планове по средната цена. В този случай ще разгледаме цялостен ремонт на покрива, което включва демонтиране на стария покрив и направата на нов на неговото място.

Oсновните фактори, които определят цената.

Размер на покрива:

Размерът тук има голямо значение. Площта е най-важният фактор при определяне на сумата необходима за проекта.

Височината и наклона на покрива:

Друга важна променлива в ценообразуването е височината и вида на покрива. От значение е дали той е на високо или на ниско, както и колко е стръмен. Фирмите много се влияят от тези величини. Ако покривът е на ниско, разходите са по-малко. Високият покрив изисква допълнителни колани за работниците, въжета, а и допълнителни мероприятия по обезопасяване. От изключително значение е дали покрива, позволява да се работи върху него или трябва това да става някъде другаде, което предполага пренасяне и качване. Следователно всичко това изисква повече време, реципрочно и пари.

Наклонът е също много важен. Стръмният наклон прави ремонта много труден и бавен.

Free consultation

 

Достъпност до покрива:

Колкото по-достъпен е покривът, толкова по-ниска е цената на ремонта. Има сгради, до които трудно би стигнал камион. Това веднага поражда нуждата от друго превозно средство, но то ще прави повече курсове, което пък изисква повече гориво и качва бюджета.

Тип на покривните материали:

При скатни покриви най-икономично би излязъл ремонт на покрива с керемиди. Друго решение за скатни покриви са битумните шиндли, които се полагат по-бързо и не изискват дървена скара. По-луксозно и дълготрайно решение е покритието с цветна или медна ламарина.

При плоските покриви върху стоманобетонна конструкция най-често срещаното решение е двупластова система с полимер-битумни материали. Наистина практично решение с дълъг експлоатационен живот и възможност за лесна и икономична поддръжка.

За плоски покриви с метална конструкция, които се налагат в последните години в България, особено при индустриалните сгради, най-икономичното решение е еднопластова система с TPO или PVC мембрани. При послойния монтаж покривната система се изгражда изключително бързо. Няма междинни и мокри процеси, и дори и сравнително голяма площ  може да бъде покрита за няколко дни. Системата е изключително надеждна и дълготрайна, а поддръжката на синтетични хидроизолации е с около 50 % по-евтина в сравнение с битумните.

Други фактори:

От голямо значение е дали ще правите цялостен ремонт на покрива си или ще го ремонтирате частично. При частичен ремонт, цената е по-ниска, но продължителността на експлоатациония му живот пада. С времето тази частична поддръжка става все по-скъпа и идва момент, в който е по-добре да се пристъпи към цялостен ремонт и да не се хвърлят пари на вятъра.

Върху цената оказва влияние и какви са щетите и доколко покривното покритие е повредено от водата.

Комините, климатични инсталации или други съоръжения и детайли също покачват цената, защото те изискват специална работа около тях.

Избор на фирма:

Разбира се, има огромна разлика дали ще наемете специализирана фирма с опит в конкретните видове работи или фирма, която сега навлиза на пазара. Вторият вариант ще е по-евтин, но за сметка на това няма да имате гаранция за качеството на работа. Професионалните фирми имат сертификати за работа с всеки отделен материал на покрива и ще го направят по най-добрия начин. Те също имат застраховка на служителите си, което е важно, ако се има предвид, че винаги един ремонт е опасен за здравето на хората.

Много внимателно проверете фирмата, която сте харесали. Прочетете коментарите за нея в интернет, разгледайте сайта и форума им. Вижте дали имат достатъчно практика, за да бъдете спокойни, че покривът ви е в сигурни ръце.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »