4 начина да предпазим покрива си от разрушения

4 начина да предпазим покрива си от разрушения

Съдържание

roof collapse

Със сигурност не би искал да си имаш проблеми с покрива. Един негов пробив би имал ужасни последствия за домашния уют или живота в офиса. Едно ново ремонтиране на покрива след сериозни щети би отнело няколко седмици или месец. В този период населяването на дома или работното място биха били много затруднени, особено през зимните и есенните месеци.

Много по-лесно е да действаш превантивно и да предпазиш покрива си от колапс, отколкото да отстраняваш последствията от него.

Ето и 4-те начина, с които можеш да предпазиш покрива си от щети:

1. Избягвай претоварване.

Покрива може да се претовари, както от движение на много хора по него, така и от затрупването му със сняг.

Пролетно време много хора в офиса излизат на покрива на сградата, за да подишат чист въздух, да похапнат или да изпушат по някоя цигара. Зимата отгоре се натрупва сняг. А по време на снежните бури много голямо количество сняг се задържа върху него.

Трябва да имаш представа колко натоварване може да издържи покрива ти. Това, разбира се, може да научиш от фирмата, която е изградила покрива и покривната конструкция. Имай предвид също, че твърдият сняг и ледът тежат повече.

Затова е добре да почистваш покрива си от сняг през зимата. Бъди много внимателен и никога не оставяй повече от 1.2м. сух сняг, 0.3м. мокър сняг и 10 сантиметра лед на покрива си.

Също никога не премахвай напълно снега или леда от повърхността. Нека винаги остава малко върху покритието – около 5-6 сантиметра. Това гарантира, че няма да развалиш горния пласт от върха на сградата си;

Книга - Пролетно почистване на покрива

 

2. Обръщай внимание на всички знаци, че нещо не е наред!

Бъди внимателен за всички знаци, които издават, че нещо с покрива ти не е наред. Подобни такива са:

Влага и мухъл по тавана и по стените;

Подутини и подкожушвания по стените;

Влажни петна

Ако някой от тези симптоми ти направи впечатление, веднага уведоми компанията, която се занимава с поддръжката и ремонта на покрива ти;

3. Дръж улуците и точките на отводняване чисти.

Снегът може да увреди покрива ти, но и дъждът може да го направи. Затова улуците не трябва да бъдат никога запушени. Почиствай ги през определени интервали от време, както и след всяка буря.

Бъди сигурен, че в тях няма строителни материали, клечки, клони, листа или други боклуци. Помни също, че долната част и изходът на улука също трябва да бъдат чисти;

4. Поддържай, поддържай и пак поддържай!

Трябва да проверяваш покрива си често. Ако някъде има скъсано уплътнение или повърхност, веднага да уведомиш фирмата, която е правила покрива. Хубаво е да проверяваш, дали някои клони на дърво не са близо или да опират в покривното пространство. Те увреждат много върха на сградата ти.

Ако има, хубаво е да извикаш фирма, която отстранява подобни проблеми.

За съжаление се случва някои покриви да се разрушат в по-голяма степен, но това става рядко и най-вече, когато не се спазват четирите начина за предпазване на покрива от щети. Ако за теб е трудно да ги спазваш или нямаш време, намери доверен партньор и можеш да бъдеш напълно спокоен, че с покрива ти няма да се случи нищо лошо.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »