Устойчиви ли са фотоволтаични панели на градушка

Устойчиви ли са фотоволтаични панели на градушка

Съдържание

Устойчива ли е вашата фотоволтаична система на градушка? Чудите ли се дали вашата комерсиална соларна система може да оцелее в сезона на градушките? Не сте сами. Собствениците на фирми в цялата страна искат да се уверят, че инвестициите им са защитени и се питат: „Устойчиви ли са слънчевите панели на градушка?“ Отговорът е да – с няколко условия. Нека да разгледаме какво прави качествените слънчеви панели устойчиви на градушка и как можете да се предпазите от потенциални щети.

Как слънчевите панели могат да издържат на градушка? Повечето висококачествени слънчеви панели са направени от закалено стъкло, проектирано да издържа на удари от камъни, топки за голф и други предмети, движещи се с висока скорост. Така че, като цяло, вашите слънчеви панели трябва да могат да устоят на повечето градушки, идващи по пътя им.

За съжаление, няма такова нещо като 100% защита срещу градушка. Голяма градушка, движеща се с главоломна скорост, може да пробие дори и най-здравия слънчев панел – така че е от съществено значение да имате план в случай на бедствие.

Как можете да защитите вашата слънчева система от щети от градушка?

Първата стъпка е да информирате вашия доставчик на застраховка за дома и имуществото, че имате инсталирана система за слънчева енергия във вашия имот. Уверете се, че вашата система е посочена във вашата полица като артикул, покрит за щети от градушка, точно както всеки друг уред или оборудване, което притежавате. По този начин, ако претърпите повреда от буря или градушка, няма да се налага да плащате сметката за ремонт от джоба си.

Трябва също така да се уверите, че всеки покривен материал около вашите панели е актуален и правилно защитен срещу неблагоприятни метеорологични условия. В противен случай това може да причини сериозни щети, дори ако панелите останат непокътнати. Предприемането на тези превантивни мерки сега ще ви спести време и пари по-късно!

Висококачествените слънчеви панели трябва да могат да устоят на повечето градушки без никакви проблеми – но никога не пречи да вземете допълнителни предпазни мерки за всеки случай! Уверете се, че вашата застрахователна полица покрива вашата система за щети от градушка и че всеки покривен материал в близост до вашите панели е достатъчно сигурен, за да издържи на неблагоприятни метеорологични условия. Предприемането на тези стъпки ще ви помогне да защитите както вас, така и вашия бизнес през тазгодишния сезон на градушките!

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »