Колко струват фотоволтаични системи?

Колко струват фотоволтаични системи?

Съдържание

Фотоволтаични системи цена

Инсталирането на фотоволтаични системи или слънчеви панели е нарастваща тенденция в търговската индустрия, тъй като тези системи осигуряват много предимства като намаляване на разходите, екологичен подход и подобрено разпознаване на марката.

Въпреки това, научаването на цената на фотоволтаичната система е основен елемент от инсталирането им и е особено важно за собствениците на бизнес, които трябва да инсталират тези системи в голям мащаб.

Малките отклонения между очакваната и действителната цена правят цялата разлика в света. За щастие, определянето на цената му не е голям проблем, като се имат предвид правилните фактори. Например, средната цена за тези системи е между $50,211 и $502,113 в САЩ през 2021 г. Но първо, нека разберем разходите и склонността на собствениците на търговски обекти към това.

Фотоволтаични системи цена

Цените на системите за слънчеви панели са намалели през последните няколко години, защото правителствата искат хората да преминат към по-добри енергийни алтернативи и да спестят резервите от изкопаеми горива от изчерпване.

Правителството предлага всякакви функции и инициативи като данъчно облекчение и тарифни опции, за да помогне на собствениците на търговски сгради днес.

Различни щати в САЩ също правят своята част, за да направят своя свят по-енергийно ефективен. Например, средната цена на търговския слънчев панел е 7,6% по-ниска в Тексас в сравнение с останалата част от страната. Но колко струват тези системи в действителност? Нека да разгледаме.

Фактори, които определят разходите за фотоволтаична система

Цената на фотоволтаичните системи зависи от следните фактори:

Размер на системата

Първият фактор, който ще срещнете, е размерът на системата. Това е общата инсталирана цена на DC системата и също така представлява нейния капацитет, обикновено измерен в kWdc. Нещо повече, той е право пропорционален на „DC капацитета“ или очакваното производство на електроенергия.

Експертите обикновено използват $/kWdc, което обозначава инвестираната сума в сравнение с капацитета на определената система. В други търговски условия експертите, архитектите могат да използват термина $/sq.foot. Въпреки че разходите се различават в различните райони, жилищна единица струва около $2 за всеки кв. фут.

Най-добрата част от фотоволтаичните системи е, че те са напълно мащабируеми. Простите аритметични приспадания дават доста точни резултати за разходите. Следователно можете да съобразите цената с почти всеки размер на търговски проект.

Повечето търговски конструктори започват с потапяне на краката си в проекта и тестване на разходите за фотоволтаични системи, преди да определят цената за мащабна система. Имайте предвид, че размерът на системата е право пропорционален на количеството необходима енергия.

Брой необходими инсталации

Подобно на други мащабни инсталации, разходите за инсталиране на слънчеви панели също се намаляват с по-големи приложения. Това означава, че тези инсталации имат минимална цена, която намалява естествено при широкомащабни приложения, което позволява на търговците да спестят повече от жилищните.

Например, малка търговска система (под 20 kWdc) може да струва повече от $2500/kWdc. По-големите търговски системи (над 1 0000 kWdc или 1 MWdc) могат да бъдат под $1500/kWdc. Следователно възвръщаемостта или възвръщаемостта на инвестициите от двата вида инсталации са чудесни за търговски приложения.

Избран стил

Инсталациите на земята и на покрива са най-често срещаните методи за добавяне на търговска слънчева система към сграда. Покривните се добавят към равна повърхност на покрива, за да получат пряко излагане на слънце, както може да се очаква.

Въпреки това, монтираните на земята изискват повече пространство за поставяне на слънчевите панели в системата. Монтирането на панелите на земята естествено струва повече, като се има предвид, че монтажниците трябва да създадат основа, за да се установи системата. Монтажът на покрива използва покрива като основа, което намалява разходите за фотоволтаични системи драстично.

Въпреки това наземните инсталации са страхотни по няколко причини. Като за начало, потребителите могат да инсталират наземните за толкова голяма площ, колкото искат, вместо да бъдат ограничени от параметрите на покрива. Това прави наземните инсталации по-ефективни за по-големи, търговски проекти. Въпреки това първоначалната им инвестиция също е доста висока.

Използване на електроенергия

Цената на производството на волтова система се увеличава със средната нужда от електричество, тъй като са необходими повече единици, по-голямо пространство и допълнително оборудване, за да се настроят системи за по-голяма употреба.

Това значително увеличава цената на фотоволтаичните системи. Средно едно увеличение на слънчевите панели може да увеличи общите разходи с 10% до 15%.

Тази цена може също да се увеличи допълнително, ако съображенията за стил варират за всеки потребител. Например, автомобилните инсталации са друг популярен вариант на наземни слънчеви панели. Тези панели позволяват на потребителите да създават структура и поддръжка в превозните средства. Това обаче се прави само в случаите без алтернативи, тъй като е много скъпо.

Освен това, автомобилните инсталации не са практично решение за търговски приложения, така че е най-добре да ги пропуснете.

Съображения за инфраструктура и дизайн

Дизайнът и структурата на вашата търговска площ са основни елементи при определянето на цената на фотоволтаичната система. Например, строителите, работещи върху жилищен комплекс с опции за слънчева енергия, трябва да обмислят планирането и поставянето на тези системи.

Освен това няколко съоръжения изискват подобрения на източника на променлив ток, за да направят системата подходяща за производство и разпространение на енергия.

Следването на някои лесни и логични стъпки може да направи този процес по-лесен. Например, търговските конструктори отчитат размера на системата, като същевременно поддържат производството под прага, което е доста ефективно, тъй като тези системи осигуряват по-ниски $/kWdc, без никакви скъпи надстройки на системата.

Освен това, сеизмичните съображения в райони с вероятност от земетресения също са голям проблем. За щастие, прости стъпки като допълнително закотвяне могат да помогнат на шансовете за унищожаване при такива сценарии.

Резюме

Цената на фотоволтаичните системи варира за всеки търговски проект. Фактори като инфраструктура, дизайн, потребление на електроенергия, стил на слънчеви панели, брой необходими инсталации и други оказват влияние върху разходите за системата.

Създателите на търговски проекти могат лесно да получат приблизителна цена, като имат предвид всички тези фактори. Уверете се, че се консултирате за това с експерт по слънчеви панели, инженер и специален екип от експерти, преди да вземете решение.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »