Как да определите идеалния размер на фотоволтаична система за търговска сграда

Как да определите идеалния размер на фотоволтаична система за търговска сграда

Съдържание

Научете как да изчислите идеалния размер на фотоволтаичната система за вашия покрив

 

Вие сте собственик на търговски обект, който иска да намали разходите си за електроенергия и въглеродния си отпечатък? 

 

В такъв случай инсталирането на фотоволтаична (PV) система е идеален начин да направите точно това! PV системите могат да генерират електроенергия за Вашия бизнес, така че да спестите пари от сметките за комунални услуги. 

 

Но как можете да определите какъв размер фотоволтаична система е подходящ за Вашия покрив? Нека разберем!

 

Определете енергийните си нужди

Първата стъпка в изчисляването на идеалния размер на Вашата фотоволтаична система е определянето на ежедневните енергийни нужди на Вашия бизнес. 

 

Знанието за това колко енергия Ви е необходима ще Ви помогне да определите броя на соларните панели и мощността на тези панели. 

 

За да разберете колко енергия използва бизнесът Ви ежедневно, разгледайте минали сметки за комунални услуги или инсталирайте домашен енергиен монитор. Това ще Ви даде точна представа за количеството слънчева енергия, което трябва да генерирате.

 

Изчислете площта на покрива си

След като сте определили дневните си енергийни нужди, е време да изчислите площта на покрива си, където ще бъдат инсталирани соларните панели. 

 

Това ще Ви помогне да определите колко слънчеви панела са необходими и къде трябва да бъдат монтирани. 

 

Например, ако покривът ви разполага с площ от 100 кв. м и всеки панел покрива 1,7 кв. м, за оптимално покритие ще са Ви необходими приблизително 59 панела.

 

Изберете правилния тип панел 

След като площта на покрива Ви е изчислена, е време да изберете най-подходящия за целта тип соларен панел. 

 

При избора на тип панел вземете предвид цената, степента на ефективност и факторите за издръжливост. Различните разновидности имат и различна мощност, така че изберете такъв, който осигурява достатъчно мощност, за да задоволи ежедневните Ви енергийни нужди. 

 

Освен това не забравяйте, че по-ефективните модели обикновено струват по-скъпо първоначално, но могат да осигурят по-големи икономии с течение на времето поради увеличените си производителни възможности.

 

Независимо дали става въпрос за жилищни или търговски сгради, инсталирането на фотоволтаична система става все по-популярно сред собствениците на имоти, които искат да намалят сметките си за комунални услуги и въглеродния си отпечатък, като същевременно помагат за опазването на околната среда! 

 

Като вземете предвид ежедневните си енергийни нужди и изчислите размера и вида на фотоволтаичната система, която е най-подходяща за Вашия покрив, можете да гарантирате, че инсталацията Ви увеличава максимално ефективността и възвръщаемостта на инвестицията – което ви позволява да се наслаждавате на икономии на енергия в продължение на години!

Център за знания за фотоволтаични системи: Открийте, научете и използвайте слънчевата енергия

Фотоволтаични панели 101: Пълно ръководство за избор на най-подходящите фотоволтаични панели за вашия проект

100 въпроса за фотоволтаични системи (с отговори)

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »