CEMswell – Хидрофилна набъбваща гума

CEMswell – Хидрофилна набъбваща гума

Съдържание

CEMswell Хидрофилна набъбваща гума

В съвременното високо и инфраструктурно строителство се строи на все по-голяма височина и при все по-тежки условия на води с високо хидростатично налягане. Това обуславя и все по-голямата необходимост от подобряване и осигуряване на водонепроницаемост на подземните структури.

Това  се постига най-добре с експандиращи уплътнителни материали, които набъбват при контакт с вода, като хидрофилна набъбваща гума

Въведение

CEMswell е хидрофилна набъбваща гума за запечатване на всички конструктивни фуги при сглобяеми бетонни конструкции. Особено са подходящи при изграждане на тунели от тюбинг елементи посредством тунелен щит, използват се и при строителство на подлези, съоръжения за водоснабдяване и канализационни системи в градовете, тунели, полагане на кабели и др. 

Последните тенденции при изграждане на тунели от тюбинг елементи посредством тунелен щит са насочени към нови приложения, увеличаване и намаляване на размера на участъка, както и към строителство на все по-големи дълбочини или под морското дъно, където вземането на мерки срещу вода под високо налягане са от жизненоважно значение. 

Нов вид гумено уплътнение

CEMswell е нов вид висококачествен разширяващ се гумен уплътнителен материал, предназначен основно за уплътняване на фуги в тунели и шахти. Разработен е за успешно използване в тунели в условия на налягане до 5 бара водно налягане.

Разширяване до 400%

CEMswell е екструдиран състав на базата на синтетичен каучук, изработено от бутилова гума, хидрофилна смола, полиетилен, силикон и специални добавки. 

При контакт с вода хидрофилна набъбваща гума може да набъбне до 4 пъти собствения си обем и когато е в затворено пространство ще оказва равномерно налягане върху околните повърхности, дори когато те са груби, а дупките, които трябва да се запълнят, са с неравномерни размери. Тази функция осигурява добро водоустойчиво уплътнение, без да е необходима сила на компресия.

Форма и размери

CEMswell хидрофилна набъбваща гума се предлага в многобройни стандартни форми и размери и може да бъде екструдиран в нестандартни форми, за да отговори на специалните изисквания на клиента или в комбинация с обикновена неразширяваща се гума.

Произвеждат се три основни класа:

18x7mm: 6 рола на 12 m (72 м / кутия) 

23x15mm: 5 ролки на 6 m (30 м / кутия)

23 mm: 4 ролки на 5 m (20 м / кутия)

Технически данни

Цвят: Сиво (стандартно)

Shore A: 38

Удължение до скъсване:  490/770%

Издръжливост на опън:  1.1 / 2.1 МРа

Специфично тегло:   1.25 g / cm3 = 1.25

Обем набъбване:  прибл. 400%

Работна температура:  -30 ° С до +70 ° С

Срок на годност:

3 години, когато се съхраняват постоянна температура и климатични условия и без да замръзват. Бетонното покритие трябва да бъде поне 8 до 10 cm.

Не използвайте CEMswell хидрофилна набъбваща гума за уплътняване на работни фуги на строителните конструкции на място!!!

За това подходящи са уплътненията за фуги Quellmax!!!

CEMswell трябва да се използва за уплътняване на дилатационни фуги на сглобяеми бетонни конструкции!!!