Ще бъде ли 10 kW фотоволтаична система достатъчна за да покрие нуждите ми

Ще бъде ли 10 kW фотоволтаична система достатъчна за да покрие нуждите ми

Съдържание

Много често разговорите ни с клиенти започват с нещо като: Искам да изградя фотоволтаична система, но нищо не разбирам от това и не знам, откъде да започна.”

Или пък: “Каква фотоволтаична система трябва да изградя, за да покрие нуждите ми?”

Тъй като в обявената програма за финансиране на домакинствата се посочва максимална мощност от 10 kW, повечето хора правят запитвания именно за такава.

Но дали тази мощност ще ви бъде достатъчна? Може би ще бъде прекалено малка или пък твърде голяма за нуждите ви?

Най-лесно може да се даде отговор на този въпрос като вземат данните за вашето потребление на месечна или на годишна база. Това може да стане например от сметката ви за ток.

Наистина по-голямата част от домакинствата имат потребление от порядъка на 5, 6 или 10 MWh годишно.

При по-внимателно разглеждане на данните за товаровия ви график може да се установи дали 10kW фотоволтаична система е най-добрият вариант за типичния собственик на жилище и евентуално дали е най-добрият вариант за вас.

Добре поддържан масив от соларни панели с инсталирана мощност от 10kW може да извлече големи ползи за собствениците на жилища със средностатистически стойности на потребление.

10kW фотоволтаична система може да ви спести хиляди лева от разходите ви за комунални услуги всяка година. Освен това слънчевите панели до голяма степен носят усещане за устойчивост и независимост.

Разбира се, количеството генерирана енергия зависи от количеството слънчева светлина, което поада върху соларните панели.

10kW фотоволтаична система се очаква да генерира между 10 800 и 14 400 kWh годишно.

А това е повече от достатъчно, за да отговори на нуждите на повечето домакинства. Ако осъществите такава инвестиция ще направите много добър избор, тъй като ще спестите много от разходи за енергия, а и допринасяте за опазване на околната среда.

Център за знания за фотоволтаични системи: Открийте, научете и използвайте слънчевата енергия

Фотоволтаични панели 101: Пълно ръководство за избор на най-подходящите фотоволтаични панели за вашия проект

100 въпроса за фотоволтаични системи (с отговори)

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »