10 стъпки към вашата фотоволтаична централа

10 стъпки към вашата фотоволтаична централа

Съдържание

East West Photovoltaic System Commercial Roof

Фотоволтаичната електроцентрала е най-добрият начин да направите жилищно или бизнес общество без замърсяване, като ви помага да направите своята част, за да сведете до минимум проблемите, водещи до глобално затопляне. Слънчевата централа не произвежда никакви парникови газове и намалява зависимостта ви от изкопаеми горива и чужд петрол. На всичкото отгоре една електроцентрала може да произвежда достатъчно енергия за разпределяне на множество къщи или предприятия. За да бъдем по-точни, обикновен домашен слънчев панел може да произвежда 300 вата на час.

Въпреки че инсталирането на фотоволтаична електроцентрала е голяма инвестиция, тя може да спести хиляди долари от сметки за енергия в дългосрочен план. Така че, ако планирате да построите завод, ето стъпките, които може да се наложи да следвате.

1. Идентификация на сайта

Идентифицирането на подходящия сайт за вашия проект е най-важното нещо, което трябва да направите. Имайте предвид, че трябва да е близо до центъра на натоварване, за да намалите цената на предаваната мощност. Също така, мястото трябва да бъде близо до достатъчно количество вода и източник на гориво. Ако планирате да инсталирате слънчеви панели върху конструкция, трябва да се уверите, че тя е добре конструирана и може да понася теглото на вашите слънчеви панели. Но ако имате ограничен бюджет, инженери или експерти могат да инсталират растението върху почвата.

2. Изберете вашата фирма за монтаж на фотоволтаични електроцентрали

Изборът на правилната компания, която ще доставя и инсталира фотоволтаична електроцентрала, в крайна сметка прави цялата разлика. Няколко компании на пазара предлагат широка гама от модели слънчеви панели. Трябва да изберете такъв въз основа на планираната инвестиция и възражение срещу електроцентрала. Освен това изберете надеждна и популярна компания, която предлага най-доброто решение за желания от вас проект и ви помага да проектирате електроцентрала според вашите изисквания.

3. Вземете решение за бюджета

Трябва да прецените цената на проекта, преди да инвестирате в доставки и други неща. Можете да решите това, като вземете предвид месечната консумация на енергия на дома или бизнеса, които слънчевите панели ще осигурят енергия. За целта оценете разходите за електроенергия на домовете или бизнеса. Според тяхното потребление на енергия изчислете колко инвестиции са ви необходими за процеса на монтаж на консумативи и слънчеви панели. Това включва разходи за поддръжка, брой необходими панели, наем на обекта (ако не сте закупили такъв) и гаранция за вашата инсталация. За да получите по-добра представа, потърсете помощ от вашите наети инженери или професионалисти, тъй като те могат да ви дадат по-точна стойност.

4. Достъп до електрическата мрежа

Когато вземете решение за броя на слънчевите панели и инсталационните зони, от които се нуждаете, трябва да оцените условията за интегриране на вашата слънчева електроцентрала с електрическата мрежа, налична във вашия район. За генериране на енергия чрез улавяне на слънчева светлина и подпомагане на достигането й до електрическо оборудване, произведеният ток трябва да се отведе към фотоволтаичния инвертор. След това енергията трябва да бъде прехвърлена за преобразуване в използваема електроенергия. Следователно енергията, която произвеждат слънчевите панели, може да достигне до потребителите през електрическата мрежа.

5. Вземете правилните разрешителни

Преди да преминете към монтаж, трябва също да получите необходимата документация и разрешителни, които могат да легализират инсталацията на вашата електроцентрала. Може да изглежда малко обезсърчително, но, за щастие, вашата наета компания ще се справи с вашата правна работа. В повечето случаи собствениците на растения трябва само да поставят подпис тук-там. Въпреки това е важно да следите какво се случва зад кулисите. Избраната от вас компания ще подаде местни разрешителни за строеж. Процесът на документиране може да отнеме няколко седмици, разбира се. Но е по-добре да поискате документи на всеки няколко дни, за да сте сигурни, че процесът протича гладко.

6. Поръчайте подходящото оборудване

След като получите всички документи и разрешителни, сте готови да поръчате вашето оборудване. Уверете се, че сте избрали най-добрите слънчеви батерии, видове слънчеви панели и инвертори за имота. Изберете оборудване въз основа на техните характеристики, начин на работа, цена и процес на инсталиране. Когато поръчате консумативи от вашия инсталатор, ще бъдете добавени към опашката на инсталатора. Това означава, че заводът ви ще бъде добавен към графика на избраната от вас компания за сглобяване на вашите слънчеви панели.

7. Упълномощаване на енергийния концесионер

За да инсталира окончателно вашата система, енергийният концесионер, работещ във вашия район, трябва да оторизира системата на електроцентрала. Освен това, те също трябва да разрешат връзката на вашата инсталация към електрическата дръжка. По принцип това не е отговорност на собственика на електроцентралата. По-скоро наетите техници и инженери се справят. Те ще проведат техническо проучване на района, оборудването и други необходими неща, за да поискат одобрение от електроразпределителната институция във вашия регион. Одобрението може да отнеме време и дотогава трябва да изчакате инсталацията.

8. Инсталирайте слънчеви панели

Когато получите одобрение от всички необходими компании, можете да помолите инсталаторите да започнат процеса на инсталиране. Инсталаторът ще вземе предвид всички възможни инциденти, които могат да възникнат при инсталирането на фотоволтаичната електроцентрала, за да гарантира безопасността на инсталациите и хората, работещи около нея. Те също така ще следват вашия план за инсталиране на всеки слънчев панел. Инженерите ще монтират стелажната система на земята, ще свържат кабелите на преобразувателя и ще свържат разпределителното табло на необходимите места. Имайте предвид, че проектът за електроцентрала може да отнеме седмици или месеци в зависимост от това колко голяма централа сте решили да построите.

9. Проверете и тествайте вашата система

Тази стъпка включва тестване на вашата система, за да видите дали работи. Техниците от вашата наета компания ще посетят мястото за монтаж и ще се уверят, че правилно инсталират цялото оборудване. По време на този процес те също така ще инсталират или заменят измервателен уред за двупосочен модел. Това им помага да изчислят колко енергия могат да получат от системата за използване за един ден. Освен това, техниците и инженерите също ще проведат тест и ще включат системата, за да се уверят, че всичко работи.

10. Текущ O&M

Това е последната, но най-важна стъпка. Слънчевата електроцентрала обикновено има живот от около 25 до 30 години. Освен това е лесен за поддръжка и наблюдение в сравнение с други методи за производство на енергия. Въпреки това, трябва да смените оборудването в точното време, за да продължите да се наслаждавате на предимствата на вашата система. Трябва да смените соларния инвертор след 10 до 15 години, в зависимост от избрания от вас модел. Ако вашите соларни модули се повредят, трябва да ги смените възможно най-скоро. Ако не, това ще навреди на работата на другите ви слънчеви панели.

Заключение

Фотоволтаичната електроцентрала е страхотна инвестиция. Той не само произвежда енергия, но и повишава стойността на имуществото, което получава енергия от централата. Въпреки че инсталирането на инсталацията изисква няколко месеца, в зависимост от размера на вашето растение, не е нужно да се притеснявате за честа поддръжка и подмяна.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »