Електронно откриване на течове

Електронно откриване на течове

Съдържание

Electronic leak detection diagnostic method

Eлектронното откриване на течове е метод за диагностика на мембраната на плоски покриви, който открива мястото на теча без никакви разрушения. Всякакви дефекти в рамките на хидроизолационната мембрана се идентифицират с голяма точност.

Въпреки че често се нарича “мокър тест”, този метод може да се използва с или без добавяне на вода (като e нужна различна апаратура за тестване). Това го прави идеален за всякакви видове плоско или ниско-скатни покриви. С него може да откриете какви дефекти има в мембраната или баласт системите.

20% отстъпка

Този способ се използва също, за да се прецени и колко надежден е инсталираният плосък покрив и колко дълго ще може да се експлоатира.

Предимствата му са:

  • Съвместим с 99% от плоските покриви
  • Открива съвсем малки дупки
  • Бърз и ефективен метод
  • Неинвазивен (нула щети на покрива)

Този подход за откриване на течове се използва от скоро. Той е напълно безвреден за природата и дава напълно точни резултати.

Eлектронното откриване на течове е най-добрият избор при плоски или ниско-скатни покриви. Покривните мембрани не са електропроводници и за това електрическият импулс от веригата на теленият пръстен избира пътя от другата страна на влагата до мястото, където се намира мястото на изтичане. Този метод на тестване елиминира опасностите и потенциалните вреди, които могат да бъдат причинени от традиционното изследване на наводнения. Той открива дори и мини течовете, които не са видими с просто око.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »