Електронно откриване на течове

Електронно откриване на течове

Съдържание

Electronic leak detection diagnostic method

Eлектронното откриване на течове е метод за диагностика на мембраната на плоски покриви, който открива мястото на теча без никакви разрушения. Всякакви дефекти в рамките на хидроизолационната мембрана се идентифицират с голяма точност.

Въпреки че често се нарича “мокър тест”, този метод може да се използва с или без добавяне на вода (като e нужна различна апаратура за тестване). Това го прави идеален за всякакви видове плоско или ниско-скатни покриви. С него може да откриете какви дефекти има в мембраната или баласт системите.

20% отстъпка

Този способ се използва също, за да се прецени и колко надежден е инсталираният плосък покрив и колко дълго ще може да се експлоатира.

Предимствата му са:

  • Съвместим с 99% от плоските покриви
  • Открива съвсем малки дупки
  • Бърз и ефективен метод
  • Неинвазивен (нула щети на покрива)

Този подход за откриване на течове се използва от скоро. Той е напълно безвреден за природата и дава напълно точни резултати.

Eлектронното откриване на течове е най-добрият избор при плоски или ниско-скатни покриви. Покривните мембрани не са електропроводници и за това електрическият импулс от веригата на теленият пръстен избира пътя от другата страна на влагата до мястото, където се намира мястото на изтичане. Този метод на тестване елиминира опасностите и потенциалните вреди, които могат да бъдат причинени от традиционното изследване на наводнения. Той открива дори и мини течовете, които не са видими с просто око.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on email