Зелени покривни екосистеми

Зелени покривни екосистеми

Съдържание

rooftop grass field

Зелените покривни системи са прекрасен начин природата да бъде буквално над главата ви и то постоянно. Това става реалност, когато превърнете покрива си в зелен оазис.

Модерните материали за изграждане на покриви позволяват засаждане на различни растения върху къщата или жилищната ви сграда. За да може да бъде засадена флора над дома ви е необходима #хидроизолационна мембрана Defend H Antiroot P 4 mm. Тя представлява материал, който има свойството – едновременно да не пропуска вода, но и да не позволява на корените да проникват по-надолу в слоевете на покрива.  Освен #хидроизолация, важни части на системата са и мембрана за дренаж и съхранение на вода и филтърен слой геотекстил. #ARCO DRAIN GEO P 1000 е главна бариера, даваща възможност растенията да живеят заедно с елементите на покрива, както и напояваща система, която сама се грижи за поливането. Разделителният геотекстил Tencate Polyfelt TS 20 я предпазва от проникването на почва и други частици, които биха намалили нейните дренажни свойства.

Изтегли безплатно Наръчник за битумни хидроизолации

Зелената покривна екосистема едновременно е идеална изолация и начин да релаксирате, като държите природата съвсем близо до вас. Така ще имате идеален пейзаж, а и красив оазис, в който да се спасявате в горещините, както и от лошото настроение. Можете да се чувствате и като човек, даващ своя принос за съхраняването на зелената природа. Посадените растения на върха на къщата или сградата Ви ще абсорбират естествено водата и ще филтрират въздуха.

Трябва да знаете също, че има два вида #ПокривниГрадини. Едните са „дълбоки“ и те са с дебелина минимум 13 сантиметра. Те са тежки и са по-подходящи за силно устойчиви и по-пространствени къщи и сгради. На тях може да бъде засадена дива растителност, която има нужда от по-голяма площ и дълбочина. Наричат се още #интензивни #зелени покриви. Другият вид е „плитката“ настилка. Тя е до 13 сантиметра и е подходяща за по-малки растения, както и малки къщи, където няма трафик върху зелените площи. Това са #екстензивни зелени #покриви.

По света се срещат постройки извън града, които имат #ЗелениПокриви и по тях дори се качват пасящи животни.

Много хора обединяват зелените си покриви със соларни и термични системи за енергия, но дори и без тях, ако покривът ви е зелен, спокойно може да кажете, че живеете в синхрон с природата.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »