Къде се произвеждат повечето фотоволатични панели

Къде се произвеждат повечето фотоволатични панели

Съдържание

Къде се произвеждат повечето слънчеви панели?

Изборът на слънчева енергия е чудесен начин да намалите въглеродния си отпечатък и да спестите пари в дългосрочен план. Но откъде идват повечето слънчеви панели, използвани в България?

Повечето соларни панели, продавани в България и по света, са произведени в Китай.

А ето няколко факта, които може да ви изненадат.

Всъщност 70% от всички слънчеви панели, произведени в световен мащаб, идват от Китай, а 50% от всички фотоволтаични инсталации също са там.

В нашата класация за марки слънчеви панели можете да видите, че много от тях произхождат от Китай – но не позволявайте това да ви спира! Това, че една марка е произведена в Китай, не означава, че не е надеждна или рентабилна – някои от най-добре оценените в нашия списък идват от Китай!

Китайските производители са успели да намалят производствените разходи поради достъпа си до евтина работна ръка и материали, което ги прави по-конкурентоспособни в сравнение с други страни, които произвеждат по-малко слънчеви панели.

Произведените в Китай панели са от полза за собствениците на търговски сгради, които искат да станат екологични, тъй като те могат да се насладят на по-ниски разходи за инсталиране, като същевременно се радват на надеждна производителност от избраната от тях марка.

Популярността на слънчевата енергия нараства в световен мащаб, като все повече фирми се обръщат към възобновяеми източници, за да намалят разходите и въглеродния си отпечатък. Въпреки че може да е изненадващо, че повечето слънчеви панели, продавани по света, идват само от една държава, важно е да не съдите за панела по мястото му на произход. Има отлични китайски марки, които предлагат превъзходна производителност на ниска цена.

Така че, ако мислите да станете екологични със слънчева енергия, разгледайте нашия списък с оценени марки и вижте коя е подходяща за вашия бизнес!

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »