Ремонт на покрива и поддръжка

Ремонт на покрива и поддръжка

Съдържание

Ремонт на покрива и поддръжка

Спомняте ли си за момент, когато ви се е налогало да направите спешен ремонт на покриви? Когато вашият покрив претърпи някаква повреда, е нормално да се притеснявате дали и необходим ремонт на покрива. Веднага изникват въпросите: колко всъщност е голям проблемът, дали вие можете да го поправите сами и не на последно място – колко ще ви струва този ремонт? Често дори няма с кого да се посъветвате. За това този списък с необходимите стъпки може да ви бъде от полза.

СТЪПКА 1: Преценете колко е голяма щетата и има ли нужда от основен ремонт на покрива.

Ако изведнъж установите, че покривът ви капе, преди да започнете да си скубете косите и да се вайкате, запазете спокойствие и преценете какъв е основния проблем. Дали силният вятър не е причинил някакви щети? Ако имате представа за покривните системи, бихте могли да се качите на покрива и да установите сам състоянието и колко сериозни са повредите. Но ако не сте сигурни в себе си, по-добре се свържете с професионалист. Ако пък има сериозни нарушения, можете да използвате този повод, за да направите изцяло ремонт на покрива си.

Ако става дума за нещо дребно, можете да използвате уикенда и да направите поправките сами. Но е възможно да има и течове от много места, тогава зоната около дупките е понесла сериозни щети. Ако не можете и да проследите къде точно е пробит покривът или пък е трудно и опасно да се работи върху него, по-добре пак се свържете със специалист.

СТЪПКА 2: Вижте дали застраховката на имуществото ви не включва и щети по покрива.

Много застрахователни компании признават щети причинени на покрива от бури и лошо време. За това, ако сте предвидлив собственик и сте направили застраховка на имота си, това е моментът да се възползвате от нея и да не се наложат непредвидени разходи.

СТЪПКА 3: Свържете се с надеждна фирма изпълнител, специализирана в ремонт на покриви.

Много е важно, ако решите да се обърнете към специалист, е да намерите сериозна фирма, на която можете да се доверите. Ако скоро сте ремонтирали покрива си, е възможно той все още да е в гаранция и фирмата изпълнител да поеме щети за своя сметка. Ако това не е така, търсете професионалисти, които ще дадат гаранция за работата си и вие ще можете да разчитате на тях, при евентуален проблем.

 

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »