Ремонт на покрива и поддръжка

Ремонт на покрива и поддръжка

Съдържание

Ремонт на покрива и поддръжка

Спомняте ли си за момент, когато ви се е налогало да направите спешен ремонт на покриви? Когато вашият покрив претърпи някаква повреда, е нормално да се притеснявате дали и необходим ремонт на покрива. Веднага изникват въпросите: колко всъщност е голям проблемът, дали вие можете да го поправите сами и не на последно място – колко ще ви струва този ремонт? Често дори няма с кого да се посъветвате. За това този списък с необходимите стъпки може да ви бъде от полза.

СТЪПКА 1: Преценете колко е голяма щетата и има ли нужда от основен ремонт на покрива.

Ако изведнъж установите, че покривът ви капе, преди да започнете да си скубете косите и да се вайкате, запазете спокойствие и преценете какъв е основния проблем. Дали силният вятър не е причинил някакви щети? Ако имате представа за покривните системи, бихте могли да се качите на покрива и да установите сам състоянието и колко сериозни са повредите. Но ако не сте сигурни в себе си, по-добре се свържете с професионалист. Ако пък има сериозни нарушения, можете да използвате този повод, за да направите изцяло ремонт на покрива си.

Ако става дума за нещо дребно, можете да използвате уикенда и да направите поправките сами. Но е възможно да има и течове от много места, тогава зоната около дупките е понесла сериозни щети. Ако не можете и да проследите къде точно е пробит покривът или пък е трудно и опасно да се работи върху него, по-добре пак се свържете със специалист.

СТЪПКА 2: Вижте дали застраховката на имуществото ви не включва и щети по покрива.

Много застрахователни компании признават щети причинени на покрива от бури и лошо време. За това, ако сте предвидлив собственик и сте направили застраховка на имота си, това е моментът да се възползвате от нея и да не се наложат непредвидени разходи.

СТЪПКА 3: Свържете се с надеждна фирма изпълнител, специализирана в ремонт на покриви.

Много е важно, ако решите да се обърнете към специалист, е да намерите сериозна фирма, на която можете да се доверите. Ако скоро сте ремонтирали покрива си, е възможно той все още да е в гаранция и фирмата изпълнител да поеме щети за своя сметка. Ако това не е така, търсете професионалисти, които ще дадат гаранция за работата си и вие ще можете да разчитате на тях, при евентуален проблем.