5 грешки, които да не допускате, когато ремонтирате покрива си

5 грешки, които да не допускате, когато ремонтирате покрива си

Съдържание

5 mistakes roof repair

5 mistakes roof repair

Ако мислите за вашия покрив като за “невидимата” част от имота си, помислете пак. Покривът, в някои отношения, е една от най-важните инвестиции, която трябва да направите в дома си.

Затова неговата поддръжка трябва  да се приема изключително сериозно. Ето кои са най-често срещаните грешки при ремонт на покрив, които е добре да не допускате:

Първо: Не се опитвайте да оправите покрива си сами.

Ако имате теч от тавана във вашата баня, кухня или друго помещение, тогава е най-добре да извикате за помощ професионалист. Ако поправката на покрива не се извърши добре, рискувате да се сблъскате с още по-големи проблеми, например с появяването на плесен. Освен това, специалистът знае как да осигури и собствената си безопасност, а това не е без значение, когато става дума за разходки на няколко метра над земята.

Free consultation

Второ: Недобре монтирана вентилационна система

Неправилно монтираната вентилационна система на вашия дом може да създаде много проблеми, като ледени натрупвания и течове от покрива. Лошото строителство може да отвежда влагата, чрез вентилатора на банята,  в тавана, а не да излиза през покрива. Това се дължи на неправилен баланс между всмукателните и изпускателните отвори, на недостатъчно покривна изолация и нерегулярно проветряване. Ако вентилацията е монтирана неправилно, може да очаквате наистина сериозни проблеми.

Трето: Недобре наредени покривни плочи или керемиди

Правилната подредба на покривните плочи или керемиди е гаранция за сухо жилище. За това е изключително важно да следите дали има повреди по тях и дали не се нуждаят от смяна, която задължително трябва да извърши специалист. Ако са наредени неправилно, рискувате да получите теч в дома си или да ви падне някоя керемида на главата докато пиете биричка на верандата.

Четвърто: Недобре уплътнени свързващи елементи.

Често течовете от покрива са причинени от лоши уплътнения между покривните плочи и билото на покрива или свързващите лайсни. Слагането на достатъчно уплътнител е ключа към този проблем. Един специалист винаги знае колко и как да уплътни всяка свръзка.

Пето: Доверяване на ненадежден майстор

Поддръжката и ремонта на покрива е скъпа инвестиция, но всеки собственик на имот трябва да помисли за това. Английското правило: „Не съм толкова богат, че да плащам евтино“ тук важи с пълна сила. Ненадеждният майстор може само да влоши нещата и да оскъпи инвестицията ви.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »