Нашите основни ценности

Нашите ценности

.. и как живеем според тях

Ако бихме могли да създадем работната среда на бъдещето, за която мечтаем и искаме за себе си, как би изглеждала?

При всички положения тя ще бъде безопасна. Ще ни осигури гъвкавост около нашите животи, но и ще ни дава сигурност.

Ще бъде достатъчно стабилна и ще ни подкрепя. Ще имаме прозрачност за начина, по който вземаме решения и работим. Ще имаме прозрачни процеси и ще споделим просперитета.

Ще имаме пълна подкрепа и нашия глас ще се чува. Ще имаме възможност да се развиваме и да печелим справедливи доходи. 

Не можем да кажем, че това е 100% реалност сега. Но това е нашата мечтана работна среда, към която се стремим и за която работим всеки ден. И ние ще се радваме да я превърнем в реалност. Заедно с теб.

 

Нашата фирмена култура се основава на шест основни ценности:

 

Работи с мисъл за клиента

Направи правилното нещо

Екип в изпълнение на мисия

Поеми пълна отговорност и инициатива

Не го усложнявай

Фокусирай се върху резултатите

 

Нашите ценности оформят всичко, което правим като компания, от това, което се случва в кухнята, до това как работим с нашите клиенти, как се отнасяме един с друг, как взаимодействаме с доставчиците и всички други участници свързани с нашия бизнес.

Това са шестте основни ценности според, които живеем. Те са важни за нас и са изразени във всяка част от нашия бизнес.

 

Core values - Work with client in mind 1080

 

Работи с мисъл за клиента

 

Наша водеща цел е да удовлетворяваме изискванията на нашите клиенти.

Нашите избори и поведение се определят от това.

Клиент е на първо място. Преди да вземем решение винаги преценяваме нещата от гледна точка на клиента и предоставяме стойност въз основа на техните индивидуални нужди.

Какво биха помислили нашите клиенти за вашите действия?

Какво биха казали те?

Ще им хареса ли това?

Каква е полезността за клиентите от това, което правите?

Намираме решение в полза на клиента.

Не само такова, което ще им хареса или ще ги направи щастливи, но и което ще им донесе успех.

А това означава ли, че просто даваме повече безплатно?

Не е ли евтиното и безплатното това, което ще се хареса на клиентите?

Не.

За да можем да удовлетворяваме клиентите дългосрочно ние трябва да оцелеем в краткосрочен план и да поддържаме финансите си в добро здраве.

Защото фалиралите компании не могат да обслужват техните клиенти и да им предлагат най-добрата стойност.

За да удовлетворим клиентите ние трябва да имаме някакви клиенти въобще.

Докато имаме клиенти, на които очакваме да предоставим услуга с висока стойност, ние сме на прав път към нашата водеща цел.

Най-важното е да установим очакванията на клиентите предварително и да продаваме само на тези, които сме напълно уверени, че можем да удовлетворим.

 

Core values - Do the right thing 1080

 

Направи правилното нещо

 

Какво правите, когато никой друг не гледа? Нашите екипи действат почтено и честно и се фокусират върху това да се поставим на мястото на другите.

Кое е правилното нещо?

Не е това, което е най-удобно.

Не е това, което е най-лесно.

Но какво е тогава?

За нас означава няколко неща.

На първо място да бъдем честни и почтени. Да имаме силни етични стандарти и принципи.

На второ място да правиш правилното нещо е да има пълно съответствие между думите и делата. С други думи вие правите това във всички сценарии, независимо дали сте на обекта, в кухнята, до принтера, на среща в компанията или разговаряте с клиент. Не представяте различно лице на различни хора, в различни ситуации. Вие сте цялостни, целокупни.

Прави това, което казваш, че ще правиш, дори когато там няма никой, който да те види. Това също така означава да признаете грешките си и да бъдете отговорни.

Да правиш правилното нещо изглежда, че е много трудно. Ние със сигурност искаме да бъдем третирани по този начин. Но понякога притиснати от трудности в работата сме склонни да търсим преки пътища, за да спестим време и средства.

И така как да сте сигурни, че правите правилното нещо в ежедневните бизнес ситуации? 

Ето няколко специфични неща, които ще помогнат това да се превърне от концепция в реалност:

Ние избираме да бъдем честни: Ние имаме задължението като компания и като екип не само да казваме истината на всяка крачка, но и да не задържаме информация, която би могла да се счита за полезна за служителите и клиентите. И ако сгрешим, признаваме го!

Правим всичко възможно да изпълним нашия ангажимент. Независимо дали даваме обещания или не, клиентите имат очаквания. Това означава, че нашите продукти и услуги работят правилно, решават проблем и добавят висока стойност. Ние разбираме тези ангажименти и ги спазваме на всяка цена.

Понякога се разбира погрешно, че да правиш правилното нещо означава да правиш това, което харесва на клиентите. В някои случаи е така, но ако лъжете клиентите си или скривате информация от тях, това не е почтено.

Накратко, ако сте изправени пред избор, при който някой може да се възползва и някой може да бъде ощетен, почтеността повелява да изберете този вариант, при който никой няма да бъде ощетен, дори ако няма ползи за вас или за бизнеса.

 

Core values - Team on a mission 1080

Екип в изпълнение на мисия

 

Поставянето на личните цели на второ или на трето място след общите цели и изискванията на клиентите може да изглежда трудно, но в крайна сметка се отплаща на всички.

Ние сме поели ангажимент да предоставим висока стойност на нашите клиенти и те са с най-висок приоритет. 

Ние можем да изпълним тази водеща цел и нашата мисия само с общи усилия. Отдадеността и приноса към общите цели са жизненоважни за крайния успех.

Силата на нашия екип се крие не само в нашия комбиниран опит и експертиза, но и в способността ни да си имаме доверие, независимо от обстоятелствата. 

Знаем, че най-добрата ни работа не се произвежда от отделни хора, а като се радваме на сътрудничество като екип и се подкрепяме всеки ден. 

Екипната работа се разпростира и върху нашите клиенти, тъй като подхождаме към всякакви бизнес отношения като партньорство и работим съвместно помежду си, за да постигнем целите си.

Сътрудничеството е начинът да успеем. Чрез тясно сътрудничество с нашите партньори можем да предложим най-добрите продукти и услуги. Работейки заедно с нашите клиенти, можем да им дадем дългосрочна стойност. 

 

Core values - Take full ownership 1080

Поеми пълна отговорност и инициатива

 

Това означава да поемем пълна отговорност за думите и действията си и да поемем инициатива за постигане на положителни резултати.

Не чакате другите да действат първо.

Вие допринасяте с всичко, което можете за успеха на тима. Грижите се за постигане на добри резултати и действате като собственици в компанията.

Носите отговорност за резултатите от вашите действия, които водят до предоставяне на услугата навреме, с най-високо качество и на най-добрата възможна цена.

Когато поемате отговорност и проявявате инициатива вие показвате на другите, че могат да ви имат доверие. Вие правите правилното нещо всеки път и може да се разчита на вас. 

Да поемете отговорност означава също, че вие имате ангажимент към екипа, към компанията. Имате ангажимент по отношение на постигане на общите резултати.

Вие имате ангажимент и задължение да действате по елементите, които оказват влияние върху тези резултати.

Същевременно вие сте отговорни за постигане на вашите лични резултати, като част от общите резултати на екипа. 

 

Core values - Keep it simple 1080

Не го усложнявай

 

Ние имаме прости и прозрачни процеси.

Разглеждаме нещата такива, каквито са, и ги казваме такива, каквито са – един на друг, на нашите клиенти и партньори. 

Стремим се да улесняваме нещата, независимо от сложността на задачата. Търсим начин как да станат нещата, а не как да не станат.

Просто запретваме ръкави и правим това, което трябва. Предизвикателството може да е сложно, но ние винаги се опитваме да намерим най-добрия начин за решаването му. 

Най-добрият начин е да намерим минималната ефективна доза. Това е най-малката доза, която ще доведе до желания резултат. Повече не винаги е по-добре. Понякога повече е просто повече.

Ние поемаме отговорност и улесняваме процесите, тъй като това е най-ефективният начин да се придържаме към тях. Не са необходими готини думи или дълги обсъждания.

Нашият бизнес модел е също толкова прост. Такива сме били винаги и трябва да бъдем, дори когато нашата организация расте. Не усложняваме нещата, за да насърчим бързината и действията и да се избегне бюрокрацията. Опростяването улеснява живота.

 

Core values - Focus on results 1080

Фокусирай се върху резултатите

 

На първо място това означава, когато се изправим пред предизвикателство да се фокусираме върху решението, а не върху проблема. Нашето внимание е насочено към резултата, а не върху процеса, използван за производство продукт или предоставяне на услуга.

Резултатите имат значение. Търсим начин как да станат нещата, а не как да не станат. Нашето обещание към клиентите ни е да доставим предвидими отлични резултати всеки път. Ние спазваме обещанията си. Без изключения.

 

Звучи ли ти като чудесно място за работа?

И на нас ни звучи доста страхотно! Ако искате да се развивате, да допринасяте за изграждане на по-добри сгради и тези ценности резонират с вас, може би сте много подходящи за екипа на Изоматех.

 

Вижте свободните позиции

 

 

Абонирай се за Kamaliev Digest

Всяка седмица директно на твоя имейл.

Позволете ми да ви помогна да насочите вниманието си към подходящо и ценно съдържание, което можете да приложите днес и да станете по-добри.

От нашия блог

Препоръки от доволни клиенти

Декларация на ръководството

Политиката по качеството на ръководството е насочена към проектиране, изграждане, инженеринг, управление, координация и поддръжка в областта на: изолационни, хидроизолационни и покривни системи...

Метрополитен ЕАД

Метрополитен ЕАД в качеството си на възложител на обект “Паркинг, второ ниво на метростанция “Централна ЖП гара”, гр. София, издава настоящата препоръка за...

инж. Огнян Станков

Екип от водещи специалисти с комбинация от различни квалификации и умения. Непоколебима ангажираност към изключително обслужване на клиента. Изоматех инженеринг е надежден партньор.

Маргита Седларска

Бих искала специално да благодаря на вашия персонал за професионалното отношение и прецизната работа. Всички съседи са много доволни от ремонтирания ни покрив.

инж. Асен Василев

Постоянно ползувам услугите на фирма Изоматех инженеринг ЕООД по нашите обекти. Тяхната работа се отличава с висок професионализъм, силен самоконтрол, надеждност и разумни...

инж. Георги Мальов

Ние сме изключително удовлетворени от съвместната ни дейност с фирма Изоматех инженеринг ЕООД. Ние ценим високо начина, по който действат. От техническа подкрепа...