как да изградите хидроизолационна система с тро мембрана

АЦОМ ООД

КАК ДА ИЗГРАДИТЕ ХИДРОИЗОЛАЦИОННА СИСТЕМА С ТРО МЕМБРАНА

Производствена сграда за металообработка и складове на фабрика АЦОМ, с.Гурмазово

Накратко

Еднопластова хидроизолационна система с ТРО мембрана

Площ  6000 м2

Системата включва:

  • Пароизолация – РЕ фолио
  • Твърда минерална вата 150мм
  • синтетична ТРО мембрана Flagon EP/PR 1,5 mm

Покривен пакет

Метален покрив, стандартна хидроизолационна система с ТРО мембрана, но разбира се не може без предизвикателства…

Основата за полагане на топло- и хидроизолационна система с ТРО мембранабеше метална конструкция с ЛТ ламарина.

На пръв поглед, покрив идеален за изпълнението на стандартна еднопластова система със синтетични мембрани.

След като металната конструкция беше вдигната и се монтира покривната ламарина, стартирахме с полагането на пароизолационното фолио и монтажа на топлоизолационните панели- твърда минарална вата в два слоя.

Защо да направиш топлоизолация в два слоя

Много експерти си мислят, защо да не спестят и да положат един пласт твърда минарална вата, вместо два слоя.

Без Термомост

Преди всичко при полагане на два слоя има препокриване на фугите между първия и втория пласт.

Това намалява вероятността между отделните плочи да остане разстояние и да се образуват термомостове.

Устойчивост на трафик

Когато се използва комбинация от два пласта, горния е с по-висока плътност, съответно по-висока якост на натиск.

Ползите за теб от това са, че ватата ще бъде по устойчива при обслужване и трафик и няма да уляга, което води до образуване на локви и задържане на вода на покрива.

Спести до 30% от цената за топлоизолация

Това, че долния пласт обикновено е с по-ниска плътност пък дава възможност да се постигне по-добра цена на пакета. Топлоизолационните качества при ниска и висока плътност са едни и същи и ти не правиш компромис с качество, заради цена.

След като е монтирана топлоизолацията от твърда минерална вата и са дадени наклоните с клинове, също от вата, пристъпихме към монтажа на хидроизолационната мембрана.

ТРО мембраните са икономично и надеждно решение за хидроизолация на плоски покриви

Идеални за леки конструкции

Избора на хидроизолационна мембрана е съобразен не само с конструкцията на сградата и нейната функцзионалност, но и с изискванията на инвеститора за издръжливост и дълготрайност на системата, експлоатационния живот и не на последно място екологичността  на материала.

Дълъг екплоатационен живот

ТРО мембраните са ново поколение, синтетични мембрани, които са с по-дълъг експлоатационен живот, по устойчиви са на стареене и материала не губи от своята дебелина, и не на последно място може да се полага при по-екстремни метеорологични условия.

Бърза и лесна инсталация

При полагането на хидроизолационна система с ТРО мембрана всичко вървеше бързо и безпроблемно. Роботите заваряваха на пълна скорост, но и проверката на шевовете не се пропускаше.

Естествено, за да се осигури системата на ветровите усилия, които са най- високи в зоната на бордовете, се направи усилен механичен монтаж и противоветрови зони.

Критични точки

Но голямото предизвикателство при тази хидроизолационна система с ТРО мембрана, бяха множеството колонки, които трябваше да бъдат хидроизолилани надеждно, за да се гарантира водоплътност на цялата покривна система.

В хидроизолирането на колонката влизаха множество детайли – направа на външни и вътрешни ъгли, капаци и шевове с голяма прецизност.

На отводнителите (воронки и аварийни барбакани ), също се обърна подобаващо внимание, защото те са другата критична точка, която може да създаде проблем.

Там проверката след завършването беше двойна, за да сме сигурни, че покрива ще издържи и при екстремни условия- поройните дъждове, които зачестиха през последните години.

И така още едно предизвикателство беше преодоляно, още един обект беше завършен успешно.

Системен подход от проекта до изпълнението

За което основна вина имат професионалният екип на Изоматех и правилният избор на изолационна система – Хидроизолационна система с ТРО мембрана.

Качествата на ТРО мембраната, бързината на инсталиране, в сравнение с монтажа  други хидроизолационни материали, лесната поддръжка и дългият експлоатационен живот правят тази хидроизолационна система с ТРО мембрана най-подходящия вариант при изграждане на производствени сгради, логистични бази и складове.

Кликни тук, за да запазиш час за >>> БЕЗПЛАТНА Консултация <<<

Ще се радваме да работим заедно на следващия ти проект.

 

Препоръки от доволни клиенти

Декларация на ръководството

Политиката по качеството на ръководството е насочена към проектиране, изграждане, инженеринг, управление, координация и поддръжка в областта на: изолационни, хидроизолационни и покривни системи...

Метрополитен ЕАД

Метрополитен ЕАД в качеството си на възложител на обект “Паркинг, второ ниво на метростанция “Централна ЖП гара”, гр. София, издава настоящата препоръка за...

инж. Огнян Станков

Екип от водещи специалисти с комбинация от различни квалификации и умения. Непоколебима ангажираност към изключително обслужване на клиента. Изоматех инженеринг е надежден партньор.

Маргита Седларска

Бих искала специално да благодаря на вашия персонал за професионалното отношение и прецизната работа. Всички съседи са много доволни от ремонтирания ни покрив.

инж. Асен Василев

Постоянно ползувам услугите на фирма Изоматех инженеринг ЕООД по нашите обекти. Тяхната работа се отличава с висок професионализъм, силен самоконтрол, надеждност и разумни...

инж. Георги Мальов

Ние сме изключително удовлетворени от съвместната ни дейност с фирма Изоматех инженеринг ЕООД. Ние ценим високо начина, по който действат. От техническа подкрепа...