Как би изглеждал света, ако голям град може да бъде построен за един миг?

Как би изглеждал света, ако голям град може да бъде построен за един миг?
futuristic 3d printed house

Строителство с 3D печат 50 % по-бързо от конвенционалните методи на строителство.

Може да ви звучи като извънземно, но това вече е реалност благодарение на нововъзникнала компания в областта на 3D принтирането от Дубай. От компанията твърдят, че новият им продукт за 3D печат наречен “Минитанк” може да отлее около 200 м2 бетон на ден. Това е с около 50 % по-бързо от конвенционалните методи на строителство. Ще кажете 200 м2 бетон на ден не е нещо, което не се случва и сега по строителните обекти. Да, ама не. Бетон трябва да съхне и да набере якост, а това определено не става за един ден. С продукта от 3D печата това не е необходимо. Той придобива якостните си характеристики непосредствено след отпечатването.

Крис Келси, изпълнителен директор и основател на Cazza твърди, че най-голямата пречка пред развитието на бизнеса е общественото недоверие към новия продукт.

Според 19 годишния предприемач, тази иновативна технология не само би позволила на проектантите и строителите да изграждат в кратки срокове жилищни сгради в условията на динамично развитие и бързо растящо население в големите градове, но това би било добре и за околната среда.

Прочетете цялата статия тук ….

Още новини

Soprema Flag високо-технологични мембрани със сребро и мед

Soprema Flag разработи високо-технологични мембрани със сребро и мед

Soprema Flag разработи, високо-технологични покривни мембрани, които осигуряват дълготрайност на покривната система и същевременно предлагат превъзходни възможности за дизайн и лесен монтаж дори и при

Към новината »